hotness 0
News

Beholder 3 Press Kit: Unboxing én giveaway

Gepost door

Voor mij als reviewer heeft de digitalisering van videogames de nodige voordelen met zich meegebracht. We hoeven geen dure debug consoles meer te hebben staan om titels voor launch te kunnen spelen, kunnen updates krijgen als een game grove problemen blijkt te hebben, hoeven niet meer te vrezen voor verloren pakketjes en kunnen ook nog sneller met een titel aan de slag. De charme van fysieke exemplaren kan desondanks niet worden ontkend en dat gaat dubbel op voor Press Kits, speciale uitgaves van een spel, die naar journalisten werden gestuurd om ze te paaien.

In de begindagen van mijn loopbaan bij GameQuarter, zag ik zo nu en dan nog wel eens zo’n Press Kit voorbijkomen, maar in recente jaren komen ze enkel nog aan bod in nostalgische verhalen. Of eigenlijk kwamen, want Alawar Premium heeft ons twee Press Kits gestuurd van het eerder dit jaar verschenen Beholder 3. Willen we daar mee pochen? Jazeker! Maar dat is niet het doel van dit verhaal. Eén van de kits mogen we namelijk weggeven.

Unboxing

Daar we maar een van onze lezers gelukkig mogen maken met deze prijs, schrijven we dit artikel. Zo kan iedereen wel zien wat er in deze Press Kit zit en kunnen mensen goed overwogen deelnemen. Bij zo iets speciaals willen we immers het liefst iemand blij maken die ook daadwerkelijk enthousiast is. En zoals bij een Unboxing video, begint dat met de doos.

Een speciale editie van een videogame, zit in een kartonnen, plastic of aluminium doos. Dat is iets wat we allen weten en waar niemand aan twijfelt. Daar trekt de Beholder 3 Press Kit zich niets van aan. Die zit verpakt in een stijlvolle houten verpakking, waar het logo van de doos in gegraveerd staat. Het doosje is geschuurd, dus geen splinters in de klauwen, maar heeft niet de afwerking die je vaak ziet bij vergelijkbare doosjes met bijvoorbeeld alcohol erin. Dit past bij het spel, dat net zo goed een ruw randje aan zich heeft. Of dat een bewuste keus was weten we niet, maar het is een positieve eerste indruk.

Sil is een sukkel

Eens geopend, zien we dat de doos vol zit met rood en zwart beschermingsmateriaal. Afval om de inhoud veilig te houden. Ik dacht er dan ook weinig van toen ik er een beetje mee begon te spelen terwijl ik met mijn vrouw aan het praten was. Achteraf gezien kan ik maar wat blij zijn dat ik dat deed, want anders had ik het allicht daadwerkelijk in het vuil gegooid zonder te weten dat het materiaal twee aandoenlijke toevoegingen voor mijn verzameling beeldjes bevatte.

Diezelfde echtgenote wist mij te vertellen dat de beeldjes zijn gemaakt met een filament 3D printer. Ze is een fanatieke bouwer van miniaturen en herkende daardoor direct enkele kenmerkende aspecten van deze methode, zoals de printlijnen. Dat klinkt misschien heel negatief, maar tenzij je er echt naar gaat zoeken, zul je hier niets van zien, zoals je kunt zien aan de foto.

Papierwerk

De rest van de perskit bestaat voornamelijk uit papier, zei het wel verschillende soorten. De gelukkige ontvanger van deze Press Kit kan uitkijken naar een replica van een in-game paspoort, welke je indien gewenst zelf kunt invullen met jouw personalia. Hierbij zit ook een klein kaartje, met daarop een Steam key voor Beholder 3 (uiteraard niet zichtbaar op deze foto’s). Dat is echter slechts het klein grut.

Onderop de doos zitten forse stukken artwork van de game en een vel met daarop maar liefst 22 stickers met daarop karakters uit het spel, voorwerpen die erin voorbijkomen en de iconische Accept- en Decline-stempels die je erin zult gebruiken. Je kunt er de grote doos mee versieren of ze voor welk ander doeleind dan ook inzetten. Persoonlijk gebruik ik dergelijke stickers voor een enorme collage om mijn kamer mee op te vrolijken. Die wie ooit bij mij komt gamen, zal niet enkel de Press Kit trots zien prijken in een vitrine, maar ook Beholder stickers kunnen spotten aan mijn muur!

Winnen!

We hebben het al enkele keren benoemd, maar deze Press Kit kan spoedig ook in jouw handen zijn. Hiervoor hoef je slechts naar onze Discord te gaan en via het daarvoor bedoelde kanaal deelnemen aan de prijsvraag. Onze bot kiest automatisch een winnaar om deze zeldzame prijs in ontvangst te mogen nemen.

0 reacties op "Beholder 3 Press Kit: Unboxing én giveaway"