Column: 3G voor PlayStation Vita? Bullshit!

Jawel dames en heren, afgelopen woensdag was het zover: de PlayStation Vita verscheen in Europa. De gloednieuwe handheld was al een tijdje verkrijgbaar in Azië, maar is dan nu ook het Eurogebied binnengedrongen. Eigenlijk zijn alle journalisten wel positief over het nieuwe speeltje van Sony. Het apparaat brengt veel plezier met zich mee en is een indrukwekkend stukje techniek. Mocht je door de vele mediapraatjes hebben besloten om naar de winkel te sjezen om een Vita te halen, dan staan er nog genoeg dilemma’s te wachten.

Sony biedt ons namelijk niet één, maar twee modellen aan. Een zogeheten 3G model of een WiFi model. Het verschil? Voor het 3G model is het mogelijk om overal in het land te internetten. Als je een WiFi model aanschaft, dan ben je afhankelijk van de HotSpots in de omgeving. Voor dit verschil betaal je in de winkel een slordige €50,-. Een moeilijke keuze? Welnee, je zou wel gek zijn om een 3G model aan te schaffen. Die €50,- kun je beter in een spel investeren of er iets anders leuks mee doen. De mogelijkheden met €50,- zijn immers ongekend.

‘Maar waarom moet ik het 3G model dan niet aanschaffen?’. Ik hoor het u denken. Vaak krijg je bij elektronica immers voor meer geld betere spullen. Het 3G model biedt voor die €50,- echter niet zo bijzonder veel. Wanneer je besluit een 3G model aan te schaffen, krijg je een simkaartje. Via dit simkaartje kun je een abonnement aanschaffen, waardoor je altijd en overal online bent. Afgezien van verlaten bosgebieden en over de grens natuurlijk. Deze verbinding maakt het voor je mogelijk om jezelf continu up2date te houden via Facebook en Twitter. Daarnaast kun je browsen op het internet en kun je gebruik maken van de functie Near. Near is een functie die het mogelijk maakt om pakketjes voor andere gamers te droppen, die deze op de exacte locatie kunnen oppakken. Daarnaast kun je zien waar er in de buurt ook spelers met een PlayStation Vita lopen en ben je altijd beschikbaar voor groepsgesprekken.

Maar beste lezers, wie heeft er tegenwoordig geen Smartphone op zak? Een Smartphone waarmee je kunt browsen, Facebooken, Twitteren, Whatsappen en noem heel de rotzooi maar op. Inderdaad, zo goed als iedereen. Alleen de functie Near zou gamers er dus van moeten overtuigen om een 3G model aan te schaffen, maar voor een extra abonnement vind ik dat toch echt wat te gortig. Daarnaast schijnt de browser niet lekker te werken, waardoor je voor internetten dus ook naar je Smartphone zal grijpen. Als klapper op de negatief geladen vuurpijl komt er ook nog eens bij dat het niet aangeraden (lees niet mogelijk) is om met de 3G verbinding online te gamen. En mocht het je lukken, dan mag je wel een heel expensief abonnement aanschaffen.

Nee nee, een 3G model gaat er bij mij niet in. En als u verstandig bent, dan houdt u ook uw zuurverdiende centjes op zak. Tegenwoordig zijn er overal wel HotSpots te vinden die je alsnog op het internet krijgen, waaronder in de treinen, toch een bekende plek voor het gebruik van handhelds. Het zal mij dan ook niets verbazen dat al die mooie pakketjes van Near in de buurt van HotSpots te vinden zijn.

Reacties

Kenny Dullaert op Zondag 26 februari 2012 om 16:33

Ik ga akkoord. Zelf heb ik geen smartphone, maar ik hoef niet overal internet te hebben. Dan wacht ik gewoon tot thuis om op internet te kunnen. Als ik me een PlayStation Vita koop, dan wordt het ook gewoon het Wifi-model. Deze is goedkoper en ik denk niet dat ik Vita-games veel online zal spelen. Voor online te gamen gebruik ik gewoon mijn PlayStation 3.

Sil Hendriks (GameQ Redactie) op Zondag 26 februari 2012 om 23:57

Je hebt gelijk :P Binnen mijn thuis bereik van Near heb ik maarliefst 13 wifi-hotspots. Heb eerste cadeau al binne

David Dejaeghere (Q Administrator) op Dinsdag 28 februari 2012 om 15:26

Je kan ook altijd WiFi tetheren via uw smartphone.

Discord

Hot
Enquête
Meer nieuws
0%
Meer recensies
14%
Meer video-content
29%
Meer previews
0%
Meer prijsvragen
29%
Meer van alles
29%
Totaal aantal stemmen: 14 | 0 reacties

Games Headliner