hotness 0
News

Column: Games waar ik naar uitkijk in 2022

Gepost door

Het is alweer 1 januari en daarmee is het nu officieel 2022. Waar het einde van het jaar traditiegetrouw altijd bol staat van de lijstjes - zo zijn eerder mijn top 3 en flop 3 van 2021 al gepubliceerd - wil ik ook het jaar aftrappen met wederom een lijstje. In deze column kijk ik graag vooruit naar het nieuwe game-jaar. Dit keer een lijst met games die dit jaar verschijnen en waar ik persoonlijk enorm naar uitkijk, want 2022 lijkt in ieder geval voor mij een enorm mooi gamejaar te worden. De titels die de revue passeren in dit item staan op willekeurige volgorde en dit wilt dus niet zeggen dat de titel die ik als eerst aanhaal ook perse de titel is waar ik het meest naar uitkijk.

Laten we beginnen met vast te stellen dat ik voornamelijk game op mijn PlayStation. Naast mijn PlayStation ben ik ook in het bezit van een Nintendo Switch, maar de eerstgenoemde is de console waarop ik het meeste van mijn game-tijd besteed.

Uncharted: Legacy of Thieves:

De eerste game op deze lijst is Uncharted: Legacy of Thieves. Dit is een bundel met daarin de PlayStation 5-versies van Uncharted 4: A Thief's End en Uncharted: Lost Legacy. Naughty Dog belooft voor beide games een nog mooiere ervaring dan in het origineel. Beide games zullen gebruik maken van de nieuwe features die geboden worden door de DualSense controller. Daarnaast zijn de spellen grafisch verbeterd en wordt de SSD in je PlayStation 5 benut.

De reden dat ik ernaar uitkijk, is in het geval van Uncharted 4 voornamelijk te vinden in de grafische verbeteringen. Ik heb enorm genoten van deze game en de spelwereld en ben enorm benieuwd hoe de studio deze game-ervaring weet te verbeteren.

Lost Legacy is een ander verhaal. Deze titel heb ik met veel plezier gespeeld, maar door tijdgebrek heb ik deze game helaas niet helemaal doorlopen. Dit kwam mede doordat andere games verschenen rondom het moment dat ik deze game heb aangeschaft. De Legacy of Thieves bundel biedt mij een uitgelezen kans om dit verhaal alsnog volledig te ervaren.

Gran Turismo 7:

Ik herinner mij Gran Turismo op mijn allereerste PlayStation nog. Als klein jongetje was dit zo’n beetje het enige spel dat ik non stop, jaren achter elkaar, gespeeld heb. De reeks was tevens de reden dat ik de PlayStation 3 heb aangeschaft en heeft daarmee mijn liefde voor games opnieuw aangewakkerd. Daarnaast mag het voor diegene die vaker mijn items lezen geen geheim meer zijn dat ik een enorm groot fan van racegames ben. Hoe kan ik dan niet uitkijken naar deze titel?

Polyphony Digital belooft ons een betere ervaring dan ooit te voren. Ook de marketingafdeling draait op volle toeren en schotelt ons diverse trailers en developer diaries voor. Stuk voor stuk tonen ze de voortgang van de serie en maken ze mij enorm warm voor Gran Turismo 7. We krijgen meer dan vierhonderd auto’s, allerlei tuning-opties en een berg aan circuits. Ik zeg kom maar op!

Horizon: Forbidden West:

Er is nog voordat Horizon: Forbidden West uit is al veel gezegd en geschreven over deze game. De trailers zien er fantastisch uit en we kunnen vooral meer Horizon verwachten. Het eerste deel uit de serie, Horizon: Zero Dawn, is een game die mij enorm veel plezier heeft opgeleverd. Wellicht dat een stukje Nederlandse Trots hieraan heeft bijgedragen.

Guerilla Games vertelt het verhaal van hoofdpersonage Aloy maar wat graag verder in Horizon: Forbidden West. En ik ben dan ook vooral benieuwd naar wat het nieuwe verhaal Aloy brengt. Ook grafisch lijkt de game wederom een parel te worden. Gelukkig hoeven we niet heel lang meer te wachten, want de game verschijnt al op 18 februari.

God of War Ragnarök:

Veel weten we nog niet over deze titel en toch heb ik er nu al zin in. De reden hierachter is natuurlijk het vorige deel, God of War. Deze game wist mij enorm te grijpen met een prachtig verhaal en ook de gameplay was erg leuk. Bij het zien van de trailer voor God of War Ragnarök kreeg ik direct weer zin om de controller in de hand te nemen en als Kratos mijn vijanden een kopje kleiner te maken. Het is nog afwachten of het verhaal in Ragnarök mij net zo weet te grijpen, maar ik zit alvast klaar.

Call of Duty:

Er is eigenlijk nog niks bekend omtrent de Call of Duty die in 2022 verschijnt, maar dat er een nieuwe titel binnen de franchise komt staat eigenlijk wel vast. De reeks verscheen voor het eerst in 2003, waarna het 2004 oversloeg om in 2005 terug te keren. Daarna is er geen jaar voorbij gegaan zonder een nieuwe Call of Duty.

Ondanks het feit dat er nog geen details omtrent Call of Duty 2022 bekend zijn gemaakt, heb ik nu al zin in deze titel. Ieder jaar weer heb ik honderden uren aan plezier met de nieuwste Call of Duty-titel. Hierop was maar één uitzondering en dat was Call of Duty: Black Ops 4. Momenteel vermaak ik me samen met een aantal vrienden nog regelmatig met Vanguard en dat is eveneens de reden dat ik wederom verwacht dit ook te doen met de volgende in de rij.

The Witcher 3: Wild Hunt Complete Edition:

The Witcher 3: Wild Hunt is een game die al maanden bij mij thuis in de kast ligt. Deze game heb ik destijds bewust gekocht en in de kast gelegd, omdat er bekend werd gemaakt dat de PS4-versie gratis te upgraden is naar de PS5-variant. Om deze reden heb ik er bewust voor gekozen om nog niet met het spel aan de slag te gaan.

Door de verhalen die ik links en rechts hoor en beelden van de gameplay van The Witcher 3 ben ik echter enorm benieuwd naar deze game. De game is al wat jaren oud en het is wellicht niet helemaal eerlijk om het spel in deze lijst te zetten, maar het feit is dat de PS5 upgrade dit jaar uitkomt. Laten we hopen dat het wachten beloond wordt.

 

0 reacties op "Column: Games waar ik naar uitkijk in 2022"