Column: Hackers hebben mijn leven geruïneerd


De laatste weken weet ik het even niet meer. Het zijn verschrikkelijke weken. Na het werk ga ik op de bank zitten en staar ik vooruit, totdat ik weer kan slapen. Tijdens het staren maak ik handgebaren in de trend van “wat moet ik nu doen?”. Een groep hackers heeft, zoals jullie ongetwijfeld weten, onlangs PlayStation Network gekraakt. Sinds die tijd doet Sony er alles aan om de service weer veilig online te krijgen, maar dat betekent wel dat we al weken niet meer online kunnen op onze PlayStation consoles. In het kader van verschrikkelijke rampen, staat dit toch wel ergens bovenaan het lijstje… Wat moeten we dan in godsnaam doen?

Oké, het is natuurlijk grote onzin dat ik niet weet wat ik moet doen als PlayStation Network offline is, want het enige spel dat ik de afgelopen tijd nog regelmatig online speelde is FIFA 11, maar er zijn mensen voor wie het echt een probleem is. Zo had ik vorige week al een maat van me aan de deur staan die een game wilde lenen. “PlayStation Network doet het niet meer, dus ik kan Black Ops niet spelen, heb jij nog leuke schietspelllen?” Net als ik vond hij de oplossing zelf en besloot in de uurtjes waarin hij online games speelde andere dingen te doen, zoals offline gamen, of gewoon heel andere dingen.

Zelf heb ik lekker de tijd genomen om wat spellen uit te spelen die ik nog had liggen en ben ik als een malle Mortal Kombat gaan spelen. Eigenlijk best fijn, want meestal als ik wat tijd heb, neig ik snel naar een potje FIFA online. Je kan dus gerust zeggen dat ik een lichte verslaving heb met dat spel. Maar goed, nu heb ik dus de tijd om subtoppers uit te spelen. Voor de echte toppers neem ik altijd de tijd om ze uit te spelen, maar de titels die net iets minder zijn, laat ik sneller opzij liggen voor FIFA. Zo heb ik nu God of War III en Red Dead Redemption eindelijk uitgespeeld (voor vele van jullie toppers, maar persoonlijk vond ik ze net niet).

Eigenlijk is het PlayStation Network probleem helemaal geen probleem voor mij. Sterker nog, ik heb er nog geen seconde van wakker gelegen. Als ik dan het internet op ga, dan zie ik mensen op fora die Sony vervloeken, het echt niet meer zien zitten en totaal niet meer weten wat ze moeten doen. Dat baart me grote zorgen… Waar gaan we heen met z’n allen? Er zijn toch naast online gamen ruim zevenhonderdachtenzeventigmiljoen andere dingen te verzinnen? Ga eens de deur uit en zoek je vrienden op, ga lekker sporten of van mij part een kleedje punniken. Er is zoveel naast online gamen.

Ik hoop echt dat mensen dat gaan inzien, dat de tijdelijke storing van Sony’s netwerk hen doet beseffen dat het eigenlijk niet goed is om uren per dag achter de PlayStation zitten. Gamen is ontzettend leuk en prima tijdverdrijf, maar sociale activiteiten zijn veel belangrijker. Sony werkt keihard aan een goede oplossing, zodat we allemaal weer veilig online kunnen. Nog even geduld en we kunnen weer massaal online, maar doe het dan met mate…

Reacties

Sil Hendriks (GameQ Redactie) op Zondag 15 mei 2011 om 11:46

Tis inderdaad best triest, heb het zelf niet op online gamen doe het alleen om achievements te halen

Leukste multiplayer is naast elkaar op de bank

Discord

Hot
Enquête
Veel
27%
Best veel
47%
Weinig
20%
Niets
7%
Totaal aantal stemmen: 45 | 0 reacties
Speel nu

Games Headliner