Column: Hoe Pokémon de Wii U kan redden van een stille, pijnlijke dood

Het gaat niet best met de Nintendo Wii U. Je hoeft geen geleerde te zijn om dat te kunnen constateren. Na de uiterst succesvolle Nintendo Wii wilde het bedrijf met een next-gen console komen, die vooral grafisch stappen vooruit zou zetten ten opzichte van de Wii. De Nintendo Wii U werd geboren, inclusief een revolutionaire controller met een tweede scherm erin. Zouden alle Nintendo fans zonder nadenken overstappen op de next-gen console? Of zouden ze gehecht blijven aan hun Nintendo Wii? Optie twee werd veelvuldig gekozen.

De Wii U lijkt inmiddels al te zijn gefaald. Nintendo raakt de console aan de straatstenen niet kwijt. Games als Mario en Zelda verkopen nog redelijk, maar deze alleen kunnen de console niet redden van de stille, pijnlijke dood. Heeft Nintendo dan nog een troef achter de hand? Iets wat de Wii U in extremis nog de nodige glorie kan bezorgen?

Jazeker! Het bedrijf beschikt namelijk over een franchise die ondertussen bijna twintig jaar meegaat. Het Japanse Pokémon is namelijk de sleutel tot succes voor de Wii U. De roemrijke wezentjes uit Pallet Town en omstreken kunnen er hoogstpersoonlijk voor zorgen dat honderden gamers naar de winkel rennen om een Wii U in huis te halen, maar dan moet Nintendo wel laten zien dat het ballen heeft.

Want Pokémon is al sinds jaar en dag verkrijgbaar voor de handhelds van Nintendo. Afgezien van hier en daar een verdwaalde game, zoals Pokémon Snap, hebben we geen Pokémon op de consoles waargenomen. Nintendo lijkt niet in te zien dat Pokémon het hoofdingrediënt vormt voor een succesvolle system seller. Geen 2D game meer, maar het Pokémon universum moet in 3D verschijnen!

Een heuse Pokémon RPG is dat waar de wereld naar zit te smachten! Creëer je eigen Pokémon-trainer en baan je door een wereld die barst van de Pokémon. Vang ze alle 150 (laten we bescheiden blijven en de eerste generatie erbij pakken) en wordt de beste trainer die er rondloopt. Een open wereld waarin je kunt gaan en staan waar je wilt. Turn-based of real-time gevechten die leiden tot evoluties van jouw Pokémon. Ziet u het al voor u?

Maar heeft Nintendo hier het lef voor? Wil het Pokémon bij de handhelds weghalen en tot leven laten komen op de Wii U? Nintendo is niet erg bedreven in het ontwikkelen van echte RPG’s in grote, open werelden, maar vormt dit dan niet juist een uitdaging? In mijn ogen is het toch al alles of niets voor de Nintendo Wii U. Sterf een stille, pijnlijke dood, of grijp naar de laatste strohalm die wellicht voor veel vuurwerk zal zorgen.

Discord

Hot
Enquête
Verrassend
26%
Verschrikkelijk
37%
Prachtig
12%
Het maakt mij niet zoveel uit
25%
Totaal aantal stemmen: 100 | 0 reacties

Games Headliner