hotness 0
News

Column: PlayStation Move is niet voor iedereen

Gepost door

Afgelopen week liet Jim Ryan, de grote baas van Sony Computer Entertainment Europe, weten dat de verkopen van de motion techniek PlayStation Move, over het jaar 2011 genomen, tegen zijn gevallen. Men had namelijk verwacht dat meer lieve gezinnetjes de techniek hadden aangeschaft. De focus van de marketing zou verkeerd zijn geweest. Ik heb een betere verklaring: het gebrek aan fatsoenlijke spellen.

Het klonk allemaal zo mooi toen Sony PlayStation Move aankondigde. Het zou zoveel beter zijn dan de Nintendo Wii en vooral het spelaanbod zou overweldigend zijn. Dit is deels waar, maar het is helaas overweldigend in negatieve zin. Het aanbod voor PlayStation Move is namelijk ver beneden niveau. Sony heeft namelijk geen Zelda of Super Mario Galaxy, waar de motion controls helemaal tot hun recht komen. Nee, de PS3-bezitters doen het met Killzone 3, Resistance 3 en LittleBigPlanet 2. Stuk voor stuk zeker geen slechte spellen, maar dan hebben we het over het spelen met de ouderwetse controller en niet met de motion controller. Heerlijk om die reclames op tv te zien waarin een jonge vent en een leuke meid met zo’n bewegingscontroller helemaal op kunnen gaan in een game, maar wanneer je het zelf eens probeert, komt de ervaring niet tot nauwelijks in de buurt.

Is PlayStation Move dan één en al troep? Nee, maar je moet er van houden. Maar de leugen dat PlayStation Move voor hardcore-gamers ook iets te bieden had komt hard aan. Voor de hardcore-gamer heeft PlayStation Move namelijk absoluut niets te bieden. Geen hardcore-gamer is zover te krijgen om Killzone 3 met de motion techniek te spelen in plaats van met zijn vertrouwde DualShock. Nee, PlayStation Move is voor het gezin inderdaad leuk. Het huisdier dat je nooit hebt gehad kun je op je tv toveren en je speelt met het beest wanneer je wilt. Geen verplichte tripjes naar buiten en ook geen ranzige stinkende kattenbak in je keuken. Ideaal.

Wil je een feestje bouwen? PlayStation Move is zeker een mogelijkheid. Je zult wellicht tig controllers moeten aanschaffen, maar dan heb je ook wat. Met z’n allen in een tv show rondrennen is nu eenmaal hilarisch, evenals het in de grond slaan van mollen en het sporten in duo’s, of het nou een goed of een slecht spel is. Je zult eerst wel vrienden zo gek moeten krijgen om met je mee te doen. Wat dat betreft lijkt die drempel toch nog wat te hoog te liggen. Wie heeft immers de ballen om in de kroeg te vragen of iemand misschien zin heeft om een Move spelletje te spelen?

Volg hoofdredacteur Sander van Genderen op Google+!

0 reacties op "Column: PlayStation Move is niet voor iedereen"