hotness 0
News

De Flop 5: Ruben Goethals

Gepost door

Nu het jaar 2014 wordt afgesloten, wordt het weer tijd om onze redacteurs te vragen welke games je naar hun mening dit jaar gespeeld móet hebben, en welke je beter kunt laten liggen. Elk van ons heeft daarom zijn eigen top en flop 5 van dit jaar samengesteld op basis van persoonlijke voorkeuren. Vandaag: De Flop 5 van Ruben Goethals.

5: Watch_Dogs

Alhoewel ik Watch_Dogs bijna niet op deze lijst geplaatst had, bleef het me opvallen hoe vaak ik negatief terugdacht aan dit spel. De gameplay is laks en camerabesturing meermaals verkeerd. Watch_Dogs zijn sterkte was gebaseerd op de hacking feature die zich beperkt tot het 'kraken' van een selectie van items via één enkele toets! Daarnaast was er een verhaallijn waar weinig goeds aan zat. Een hoogst geanticipeerd spel dat deze gamer met honger achterliet naar meer.

4: Disney Infinity 2.0: Marvel Super Heroes

Reeds bij hun eerste spel had Disney op te boksen tegen de grote rivaal Activision, die met hun Skylanders momenteel de markt domineert als het op miniatures aankomt. Het komende jaar blijkt ook Nintendo zich hier wat in te gaan moeien met Amiibo. Los daarvan heeft Disney Infinity 2.0 mij eindelijk getoond wat het vorige keer reeds had moeten doen. De gebrekkige inhoud en het feit dat Disney Infinity 2.0 zich nog steeds niet kan afscheiden van de andere gelijkaardige games, verhindert mij om er verder in te investeren.

3: Plants vs. Zombies: Garden Warfare

Dit klonk mij geniaal! Men neme een heel populair spel, en verdraait het naar een nieuw spelgenre. Ditmaal werd gepoogd om de third person-shooter atmosfeer te bereiken door de spelers in te kleden als planten, of zombies. Alhoewel het spel er leuk uitziet is het enorm saai, beperkend en eigenlijk een tijdsverspilling. De saaie singleplayer-ervaring zorgde er dan ook nogmaals voor dat internet een minimale vereiste is om ook maar iets van lol te beleven aan dit spel.

2: Alien: Isolation

Hijgen, gadgets en ongecontroleerde camerabewegingen. Dit was de inhoud van Alien: Isolation voor mij. De kunstmatige opbouw van spanning aanwezig in het spel werd volledig ontdaan eenmaal je de logica vond in de bewegingen en sensoren. Daarnaast kon ook het verhaal mij weinig boeien. Het zal je dan ook niet verbazen dat ik het einde van dit spel nooit gehaald heb. Dit niet uit gebrek aan kunnen, maar gewoon een gebrek aan inzet.

1: Driveclub

Hoe kan het dat een zo hoog geanticipeerd spel, gemaakt door zo'n hoogstaand ontwikkelingsteam, er nog niet in slaagt om een racespel af te leveren dat voldoet aan het minste van hun eigen beloftes. Als spelers hebben we reeds geduld mogen uitoefenen om dit spel het levenslicht te laten zien met als enige tegenprestatie nog minder beloftes. De dramatische flop die Driveclub dan nog eens heeft gemaakt bij het uitgeven van een niet werkbare afgeslankte versie voor de PS-Plus leden heeft ervoor gezorgd dat DriveClub voor mij de titel voor Flop van het jaar krijgt.

0 reacties op "De Flop 5: Ruben Goethals"