hotness 0
News

De PS Vita onder handen genomen

Gepost door

Het is 22 februari, gespannen wacht ik tot mijn vrouw terug komt van de lokale gameshop. Nu ik met een longontsteking aan huis gebonden ben, ben ik afhankelijk van de schat. Dan is daar het magische moment wanneer ik de deur open hoor gaan.

Het eerste wat ik denk wanneer ik de tas open is, wauw die doos is groot. Gretig verbreek ik het zegel en bewonder ik de inhoud. Op de gebruikelijke handleidingen, de adapter en de handheld zelf na trekt een klein doosje mijn aandacht. In het doosje zitten een zestal grote AR-kaarten en een download code. Aan de handheld vallen twee dingen op, hij is groter dan ik had verwacht en o mijn god wat is die licht. Hij ligt precies goed in de hand maar er zijn twee storende minpuntjes. Het is lastig om niet per ongeluk de rear pad aan te raken, en je kunt er geld op inzetten dat dit bij sommige games problemen gaat geven. Het andere storende punt is de positionering van de twee analoge sticks. Als ik de D-pad of actieknoppen gebruik dan beweeg ik deze vaak onbedoeld mee, maar dit kan ook liggen aan de kolenschoppen die aan mijn polsen bevestigd zitten.

Na een installatie waar de PS Vita me nogal in rondjes heeft gestuurd mag ik mezelf bekend maken met het speeltje in het Welcome Park. Welcome Park is een voorgeinstalleerde app die je door middel van enkele spelletjes wegwijs maakt met de nieuwe mogelijkheden die de Vita je biedt. De spelletjes zijn hooguit geinig, maar he ze zijn gratis. Leuke bijkomstigheid voor de hunters onder ons, het heeft trophies.

Daarna belanden we in het hoofdmenu. Hallelujah, geen XMB meer, in plaats daarvan is er nu een touch en slide besturing die het meeste doet denken aan de gemiddelde Android-based smartphone. Het is snel, effectief en bovendien zoveel overzichtelijker. Tweede halte is de PlayStation Store, ook hier vele cosmetische verbeteringen die het vele malen overzichtelijker maken dan de PS Store van de PSP en PS3. Behalve content downloaden hun je hier ook je downloadlijst bekijken en codes inlossen. De code die bijgeleverd zat wordt ingewisseld evenals de codes voor verscheidende review games. De downloadsnelheid is verbluffend. Waar een game downloaden op de PSP of PS3 mij vaak uren liet wachten haalt de PS Vita een game van een gigabyte in een half uurtje binnen.

De code die standaard bijgeleverd zat blijkt drie games te bevatten die bedoeld zijn om met de AR-kaarten te gebruiken. De games zijn Fireworks, Cliff Diving en Table Football. Uitleg lijkt me gezien de titels niet nodig.

Verdere verkenning brengt me naar de trophies en de friend list die ook beiden in een kwestie van secondes geladen zijn. Wat een verademing in vergelijking met zijn grote broer. Verdere apps zijn multimedia functies als videos en foto's, leuk voor wie het wilt, maar als gamer zal me dit een worst wezen, gamen wil ik! Dus worden enkele van de binnengehaalde games aan een snelle test onderworpen. Het is maar goed dat ik al in bed lag, want de beelden blazen je omver. Wat ik precies van elke game vind kun je lezen over een paar dagen. Maar voor nu geef ik elke twijfelaar dit mee: de hardware is prima, snel, effeciƫnt en grafisch overdonderend. Wie het hoge prijskaartje kan betalen zal zichzelf zeker een plezier doen door dit in huis te namen.

0 reacties op "De PS Vita onder handen genomen"