hotness 0
News

De Top 5...: Nintendo DS-Games

Gepost door



Met de naderende release van de 3DS begint het hart van vele gamers sneller te kloppen. Waar de Nintendo DS een ware revolutie teweeg bracht staan we wellicht opnieuw aan de voet van de hervorming. Maar laten we niet vergeten wat onze trouwe DS ons de afgelopen jaren heeft gebracht. Natuurlijk is de DS verre van dood, maar het feit is wel dat veel grote gameseries en ontwikkelaars zich nu op de 3DS zullen richten. Daarom bij deze een samengestelde top 5 van de beste DS games.



2D Mario platformers sieren in het assortiment van elke Nintendo-handheld. Voor de Nintendo DS is dit natuurlijk New Super Mario Bros. De formule is duidelijk: red Peach van Bowser door tweedimensionale werelden te doorkruisen, terwijl je je vijanden met een klap op de kop uitschakelt. Mario zou uiteraard Mario niet zijn zonder een uitgebreide selectie power-ups. Met de constant hoge kwaliteitsfactor van 2D platform Mario-games is een vermelding in de top 5 dus meer regel dan uitzondering. En dat het op plek vijf schittert laat maar zien hoeveel moois de DS nog meer in petto heeft.



Ook plek vier mogen we op naam van Italiaanse loodgieters zetten. Vier stuks nog wel te verstaan, want Mario en diens broer Luigi zeulen zowaar hun eigen baby versies op hun rug mee. Zoals het een Japanse RPG betaamt, staat de game bol van turn-based gevechten die de nodige strategie vergen. Het geheel wordt afgemaakt door omgevingspuzzels die je uitdagen de potentie van zowel de volwassen- als baby versies van Mario & Luigi optimaal te benutten en power-ups te gebruiken om gevechten meer diepgang te geven. Unaniem lovend beoordeeld is het één van de beste RPG’s die op de Nintendo DS zijn opwachting heeft gemaakt. Zoveel als tijd met de game te maken heeft, zo tijdloos blijkt dit avontuur in de ogen van de GameQuarter redactie. Laat een vervolg op de 3DS bij deze dus maar aangekondigd worden, want wij hebben er zin in.



Met Black & White zijn we alweer beland in de vijfde generatie van de Pokémon RPG’s. De aangekondigde verse start van de serie bleek een schot in de roos van vele gamershartjes. Met maar liefst 156 nieuwe Pokémon, een compleet nieuwe regio en grote veranderingen binnen de oeroude Pokémon formule hadden voor Black & White de ondergang van de serie kunnen betekenen. De Pokémon reeks werd in de game-community vaak bestempeld als repetief en zelfs stervende. Niets bleek minder waar. Wereldwijd hebben Black & White verkooprecords gebroken door een mix van goede marketing en een grote lading fans. De vele miljoenen verkochten exemplaren bewijzen dat de serie zelfs na twaalf jaar nog springlevend is. Voor het eerst in 3D maken Pokémon Black & White met een klapper een einde aan het Nintendo DS-tijdperk en wordt daarvoor bedankt met plaats drie in deze top vijf.


De strijd om de eerste en tweede plaats is een nek aan nek race geweest. Met een gelijk aantal stemmen bleek het moment om de knoop door te hakken zwaarder te vallen dan verwacht. Met pijn in het hart is besloten dat Grand Theft Auto: Chinatown Wars de tweede plaats zou bekleden. In Chinatown Wars ga je aan de slag met een van de leden van de Triads. Als Aziatische gangster is het aan jou om een verloren zwaard terug te vinden en je positie binnen de Triads veilig de stellen. Als gangster ga je hierbij natuurlijk niet zachtzinnig te werk en zullen er koppen rollen. Als een van de weinige DS-games gericht op een volwassen doelgroep, viel Chinatown Wars op in het assortiment. Met zijn cameravoering en besturing viel het spel op in de GTA-reeks. En met zijn geweldige gameplay viel hij op bij ons. Dit alles zorgt ervoor dat Chinatown Wars zich met trots tweede mag noemen in de top vijf van DS-games.



De favoriete DS-game van de GameQuarter redactie komt van Nintendo’s eigen stal. Met Zelda: The Phantom Hourglass bewijzen ze opnieuw met recht zich een van The Big Three te mogen noemen. Als vervolg van Zelda: The Windwaker had The Phantom Hourglass torenhoge verwachtingen om aan te voldoen en hier is aan voldaan. Tetra en Link worden na een onfortuinlijk ongeluk gescheiden, en nadat Link aanspoelt op een eiland, zet hij alles op alles om samen met de fee Ciela de weg naar zijn vrienden terug te vinden. Per schip reist hij van eiland naar eiland, terwijl hij onderweg het nodige gespuis een kopje kleiner maakt en het verhaal zich ontvouwt. Op het moment dat Phantom Hourglass de schappen bereikte was het een mijlpaal op de DS. Iets wat wij niet vergeten zijn. Voor het eerst met multiplayer was en is Phantom Hourglass een van de beste Zelda-games tot op heden.

0 reacties op "De Top 5...: Nintendo DS-Games"