De Top 5...: Vechtersbazen Mortal Kombat

Sinds vorige week ligt de nieuwste Mortal Kombat in de winkels. De review van de game kun je deze week op onze site verwachten, maar we trappen af met een top vijf personages van Mortal Kombat door de jaren heen. De redactie van GameQuarter heeft lang gediscussieerd wie er nu de ultieme vechtersbaas is en dat was niet makkelijk, aangezien de serie al vanaf 1992 meegaat. Hieronder vind je de top vijf.

Kitana maakte haar debuut in Mortal Kombat II. Ze is de prinses van Edenia en de dochter van Queen Sindel en stiefdochter van de slechte Shao Khan. Later krijgt ze een band met Liu Kang en stapt ze over naar de goede kant. De reden waarom deze dame op de vijfde plek staat, is natuurlijk omdat ze enorm goed kan vechten. Met haar scherpe waaiers kan ze mensen op lange afstand raken en kan ze de erg goede combo’s maken. In de nieuwste Mortal Kombat maakt ze opnieuw haar intrede. Opvallend is dat ze hier altijd haar waaiers houdt. Dit in tegenstelling tot voorgaande delen, waarin ze na een worp op de grond bleven liggen.

Liu Kang is eigenlijk een beetje neergezet als held van de serie. Deze Shaolin monnik is al sinds het begin een van de hoofdpersonages uit de serie. Hij is degene die het Mortal Kombat toernooi wint en ervoor zorgt dat Earth Realm niet vernietigd wordt. Hij wordt in de game begeleid door zijn mentor Raiden. Liu Kang is een snel personage met zeer sterke trappen. De meest bekende trap is de trap waarbij hij een stuk door de lucht vliegt en meerdere tikken uitdeelt op het gezicht van de tegenstander.

Cyrax is een van de cyborgs uit de Mortal Kombat-reeks die later zijn menselijke kant leert kennen. In het begin werd hij er als huurmoordenaar op uit gestuurd om Sub Zero te doden, maar later zou met hem samen gaan werken en zich tegen zijn voormalig bondgenoten Sektor en Smoke keren. Cyrax heeft een aantal geweldig goede aanvallen. Hij kan bommen gooien, hij kan een groot roteren mes uit zijn borst laten komen en hij kan een soort web op zijn tegenstander schieten. Buiten deze moves beschikt hij over snelle combo’s.

Sonya is er ook al vanaf het begin bij. Zij behoort samen met Jax tot de United States Special Forces, een organisatie die criminaliteit bestrijdt. Sonya staat daarom ook aan kant van de good guys. De reden dat deze dame op de tweede plek staat is vooral om haar snelheid. Ze is in staat om in een hoog tempo klappen uit te delen en heeft een aantal stoere speciale aanvallen. Gedurende de games heeft ze vooral last van Johnny Cage, de filmster die continu avances op haar wil maken.

Scorpion is ongetwijfeld een van de meest bekende personages uit de serie. Deze ‘Ninja’ is uit op wraak, omdat zowel zijn clan als zijn familie is uitgeroeid. Hij zweeft een beetje tussen de verschillende partijen in, omdat hij enkel met zijn wraak bezig is en het hem niet uitmaakt wie hem daarbij helpt. Hij is onze favoriet omdat hij de meest memorabele moves heeft in de games. Iedereen kent zijn aanval met de harpoen wel. Hij werpt deze op zijn tegenstander om hem vervolgens naar zich toe te trekken en verder in elkaar te slaan. “Get over here!’ is wat je dan hoort. Scorpion is nog steeds van de partij en bewijst na al die jaren nog steeds het fijnste personage te zijn om Mortal Kombat mee te spelen.

Reacties

Gravix op Donderdag 28 april 2011 om 17:19

I loooove sub-zero and Noob Saibot !!!

Dennis van der Beek op Donderdag 28 april 2011 om 19:48

Mijn absolute favorieten zijn Cyrax en Kitana.

Discord

Hot
Enquête
Veel
27%
Best veel
47%
Weinig
20%
Niets
7%
Totaal aantal stemmen: 45 | 0 reacties
Speel nu

Games Headliner