hotness 0
News

De top drie games van 2012 - Dennis

Gepost door

Een top 3 maken is ieder jaar weer moelijk, maar dit jaar is het bijzonder moeilijk. Normaliter ben je aan het wikken en wegen welke games er echt in moeten en welke er buiten vallen. Dit jaar is het vooral goed nadenken over welke games er in mogen. 2012 was geen top jaar wat games betreft en bovendien heb ik een aantal games die goed werden ontvangen niet gespeeld, maar ik heb toch drie favorieten kunnen opsommen.

3. FIFA Street

Puur kijkend waar ik me het afgelopen jaar het best mee vermaakt heb, kom ik op plaats drie FIFA Street tegen. Na een aantal jaren achtereen alleen de normale FIFA te hebben gespeeld, was deze afwisseling meer dan welkom. Voetbal in een ander jasje met veel spelmodi en fantastische bewegingen, wat wil je nog meer?

FIFA Street kende vele locaties en ontzettend veel teams met bekende voetballers. Het spel bracht het voetbal waar je als jochie mee opgroeide. Op een pleintje, kleine goaltjes en vette trucs. Geen scheids, geen buitenspel, maar gewoon panna's geven en uiteindelijk doelpunten scoren.

Het spel heeft een uitgebreid arsenaal aan moves en naarmate je oefende werd je steeds beter. Vooral met vrienden op de bank heb ik me uren weten te vermaken met deze game. Mijn favoriete mode was toch Futsal, maar de Last Man Standing was ook super. Hierin stapte er bij iedere goal die je maakte een speler van het veld. Het team dat als eerste met de laatste man scoorde won. FIFA Street pakt de derde plek vooral omdat het tegen elkaar zo ontzettend leuk is.



2. Max Payne 3

Mijn nummer twee van 2012 is Max Payne 3. De game die door Rockstar ontwikkeld werd heeft mij van het begin tot eind in zijn greep gehouden. Dit heeft vooral te maken met het ontzettend spannende verhaal dat verteld wordt, waarbij er vele plottwists de revue passeren.

Echter zag de game er ook fantastisch uit. De graphics waren niet de allerbeste die we ooit zagen, maar de manier van bewegen van personages en de sfeer die de game uitstraalde, waren gewoon fenomenaal.

De gameplay in Max Payne 3 was uiteraard ook geweldig, want anders zou dit spel geen plek in de top drie verdienen. Grofweg komt het hele spel neer op het afrekenen van vijanden in een bepaalde ruimte. Hierbij heb je de beschikking over verschillende wapens en kun je als extraatje bullet time inzetten. Hiermee kun je de tijd iets vertragen, waardoor je je doelwitten gemakkelijker kunt raken. Dankzij dit en een goed coversysteem speelt het spel gewoon erg lekker weg.



1. Paper Mario: Sticker Star
Mijn persoonlijke favoriet van afgelopen jaar is Paper Mario Sticker Star. Sinds ik Paper Mario and the Tousand Year Door voor de GameCube gespeeld heb, ben ik helemaal gek van deze serie en daarnaast ook van de Mario & Luigi-serie. Ze hebben beiden veel dingen gemeen: ze bevatten turn based gevechten en zitten boordevol met humor.

In Paper Mario Sticker Star is het opnieuw lachen en gieren. De game bevat ontzettend veel droge humor en goed gevonden grappen. Je merkt al snel dat het spel zichzelf niet echt serieus neemt. Gaandeweg het avontuur heb ik in ieder geval bijna continu met een glimlach op mijn gezicht gespeeld.

Niet alleen de humor, maar ook de gameplay ansich is ontzettend sterk. Dit keer verzamel je continu stickers. Die stickers zet je vervolgens in tijdens gevechten, of om het oplossen van een puzzel. De stickers beelden elk een voorwerp uit en dit voorwerp heeft een bepaalde eigenschap. Zo kun je het hard laten waaien met een ventilator en kun je iemand een flinke oplawaai geven met een honkbalknuppel. Enige minpuuntje van dit spel is dat de puzzels niet al te moeilijk zijn, maar als fan kijk ik daar doorheen en zie ik een game die me uren met veel plezier heeft beziggehouden.

0 reacties op "De top drie games van 2012 - Dennis"