hotness 0
News

De top drie games van 2012 - Sil

Gepost door

Hoe leuk het ook is om de eeuwige discussie over de beste game aan te wakkeren, het maken van een top drie blijft een ware hel. Door het feit dat ik gelimiteerd ben aan slechts drie titels heb ik met pijn in mijn hard games als Tales Of Graces F, Pokémon Conquest, Gravity Rush, PlayStation All Stars: Battle Royale, Journey: Collector’s Edition, Hell Yeah! Wrath Of The Dead Rabbit, The Witcher 2: Assassin Of Kings, Lollipop Chainsaw & Catherine moeten laten schieten. Volgend jaar een top 25?

3. Frobisher Says
Als een gamer die met name RPG’s speelt is het opmerkelijk dat Frobisher Says de derde plek mag bekleden. Het geeft maar al te goed weer wat voor verslavende game het is, want ook nu, na bijna een jaar, weet het me nog regelmatig tot een speelsessie te verleiden. Frobisher Says is dan ook de voornaamste reden dat ik nog mijn Vita aan de stroom hangt om de regenachtige zondag door te komen.

De humor, geflipte minigames en de knettergekke Frobisher zijn samen goed voor de derde plek en de titel ‘’Best Vita Game By Sil’’.



2. Darksiders II
Verschillende games hebben dit jaar een hoger cijfer van mij gekregen dan Darksiders II, maar toch mag deze game het cijfer in zijn titel opeisen. Want hoewel ik me met andere games meer vermaakt hebt bleven enkele momenten uit Darksiders II me veel beter bij. De gotische, duistere sfeer waar ik zo van hou bleek zelden zo goed vertegenwoordigd en de cynische Death is een van de stoerste hoofdpersonages waar ik ooit mee heb mogen spelen.

Gooi daarbij het heerlijke hack-and-slash gemixt met mijn lievelingsgenre en dan heb je al een game waar ik van ga kwijlen. Het feit dat men ook nog een beetje Zelda-invloeden wist te incuberen maakte het genot alleen maar groter. Death Lives At The Second Place!



1. Inazuma Eleven 2: Firestorm And Blizzard

De game van 2012 is voor mij Inazuma Eleven 2. De game wist voetbal, waar ik een gruwelijke hekel aan heb eindelijk aan me te verkopen door het te combineren met een typisch JRPG-verhaal en dito gameplay. Deze gameplay mag wel niet het beste zijn wat ik gespeeld heb dit jaar, maar de game was voor mij de verrassing van het jaar.

Tevens is het de game die ik waarschijnlijk het meeste gespeeld heb dit jaar en daarom staat hij voor dit jaar op de onbetwiste eerste plek. Ik verzoek jullie allen op te staan, jullie hand op de borst te leggen en met me mee te zingen. ‘’Let’s get together, best friends forever…’’

0 reacties op "De top drie games van 2012 - Sil"