E3 2014: Wat heeft Nintendo ons te bieden?

Van de drie consolefabrikanten is Nintendo altijd een vreemde eend in de bijt geweest. De vorige generatie verkozen ze motion controls boven de HD-revolutie en deze generatie kregen we de GamePad in plaats van een multimedia device. De Wii U doet het echter niet zo goed, en Nintendo moet echt gas bijzetten om uit de rode cijfers te blijven. Dat doen ze wel lekker op hun eigen manier, met een E3 Nintendo Direct in plaats van een E3 presentatie. GameQuarter voorspelt wat we hier kunnen verwachten.

Laten we maar beginnen met hetgene waar Nintendo het meeste om bekend staat: Mario! Dat de besnorde loodgieter zijn kop zal laten zien, is een feit dat als een paal boven water staat. De vraag is echter in welke vorm dat zal zijn, aangezien zijn naam op zoveel franchises staat dat je al snel de draad kwijt raakt.

Bij GameQuarter verwachten wij in ieder geval een aankondiging van Super Mario Sunshine HD. Elke Mario-game tot en met Super Mario 64 heeft ondertussen minimaal een rerelease gekregen en deze trend zal ongetwijfeld doorzetten. Sunshine, een van dé games waar je een GameCube voor moest hebben, zal dan logischerwijs de volgende zijn.

Mario zou zijn debuut echter ook nog vieren in Mario Maker. In deze game zou je blokjes, sprites, warp pipes en al het andere leuks uit de originele Super Mario game kunnen gebruiken om zo je eigen levels te cre√ęren. En hoewel Nintendo deze game nog niet aangekondigd heeft, zijn er al genoeg foto‚Äôs gelekt om het in ieder geval geloofwaardig te maken.

Een game waarin Mario zeker te zien zal zijn op de E3 van 2014, is Super Smash Bros. 4 op de Wii U en 3DS. Aangezien deze games dit jaar nog moet verschijnen, is het de hoogste tijd om de Hype Train weer op te starten. Immers heeft Super Smash Bros. 4 de potentie om een tweede succes a la Mario Kart 8 te worden. Toen liet de loodgieter op wielen de Wii U verkopen met ruim 600% stijgen. Nintendo beseft dit zelf ook maar al te goed, en heeft een toernooi opgezet waarin zestien topspelers het live tegen elkaar op gaan nemen.

Een andere systemseller die Nintendo achter de hand heeft is The Legend Of Zelda. We weten al van het bestaan van Hyrule Warriors, waarin Link hordes vijanden te lijf gaat met zijn vertrouwde zwaard en schild, maar er zijn ook hardnekkige geruchten over een echte nieuwe Zelda game genaamd Shards Of Nightmare. Persoonlijk heb ik er een hard hoofd in en verwacht ik eerder een HD-remake van Majora’s Mask, maar enkel de tijd zal het leren.

Twee remakes die wel zeker op komst zijn, zijn Omega Ruby en Alpha Saphire, die ons wederom Hoenn later verkennen, ongetwijfeld met (een beetje) extra content. Een nieuw deel in de Pokémon canon lijkt ons gezien deze timing hoogst onwaarschijnlijk, maar we zouden niet raar opkijken van meer spin-offs van de nog altijd populaire beestjes. Ondergetekende klampt zich nog altijd wanhopig vast aan een sprankje hoop betreffende een nieuwe Pokémon Snap, maar een game in de strekking van Stadium, Colosseum en Battle Revolution is een logischere keuze. Nintendo houdt echter niet zo van logica en een nieuwe Pokémon Conquest, Mystery Dungeon of PokéPark zien we dus ook nog wel gebeuren. Genoeg opties dus, en dat terwijl we ze nog niet eens allemaal besproken hebben.

Er zijn namelijk al drie Pokémon games aangekondigd in Japan die wij nog niet hebben mogen verwelkomen in het westen. Het gaat hier om een Pokémon Detective game, Pokémon Art Academy en The Band Of Thieves & 1000 Pokémon. Er is bovendien een mysterieuze IP vast gelegd met de naam Pokkén Fighters, die ook iets met Pokémon van doen heeft. Gelekte beelden doen een beat 'em up vermoeden. De verwachting is dan ook dat tenminste twee van deze games voor het westen bevestigd worden.

Een game waar we compleet over in het duister tasten in een mysterieuze game van Nintendo, waar het anderhalf uur voor de pers heeft ingeroosterd tijdens de E3. We weten niets, maar dan ook werkelijk niets van de inhoud van deze game, maar algemeen wordt aangenomen dat het een game betreft die de nieuwe NFC-figurines van Nintendo ten volste zal gaan benutten. Mogelijk is dit dan ook de nieuwe IP waar Miyamoto, geestelijk vader van Mario en Zelda, op dit moment aan werkt.

Als laatste first-party games verwachten we mogelijk iets rondom Metroid. Sinds begin dit jaar zijn er meerdere verwijzingen hiernaar ontdekt, met bijvoorbeeld een schip in Donkey Kong: Country Returns ‚Äď Tropical Freeze. Minder duidelijke, maar ook interessante geruchten gaan er over een Star Fox game voor de Wii U.

Nintendo heeft natuurlijk altijd het moeten hebben van diens first-party games, maar het is verwoede  pogingen aan het doen om ook franchises van andere ontwikkelaars op hun consoles te krijgen. Zo komt het langverwachte Bayonetta 2 van Platinum Games (Anarchy Reigns, VanQuish, Madworld) exclusief voor de Wii U uit en dat ook nog op korte termijn.

Een andere uitgever waar Nintendo warme banden mee heeft, is voormalig concurrent SEGA. Sonic: Lost World was de eerste Sonic game van een reeks die exclusief naar Nintendo consoles moet komen en Sonic: Boom is al ergens aan de horizon in de maak. Maar nu SEGA ook Atlus in huis heeft, welke al met Nintendo bezig was voor een Shin Megami Tensei X Fire Emblem game, zien we deze game nog wel eens in een stroomversnelling terecht komen.

Ook Ubisoft en Nintendo zijn dikke maatjes en een exclusieve game van bijvoorbeeld de Rabbids is verre van ondenkbaar. Wat dat wel is, is het hardnekkige gerucht dat Nintendo met een nieuwe console zou komen. De Wii U is nog té jong en niet zó hard geflopt dat hij aan vervanging toe is. Nintendo kennende, is het gewoon een nieuwe variant met kekke kleurtjes.

Discord

Hot
Enquête
Meer nieuws
0%
Meer recensies
14%
Meer video-content
29%
Meer previews
0%
Meer prijsvragen
29%
Meer van alles
29%
Totaal aantal stemmen: 14 | 0 reacties
Speel nu

Games Headliner