E3: Microsoft persconferentie live blog (21:00)

Op de Electronic Entertainment Expo zullen de grote drie ontwikkelaars een persconferentie gaan geven voor de internationale pers. Wij zullen live verslag uitbrengen van deze persconferenties via een live blog. Dit artikel zal bij elke gebeurtenis op de persconferentie worden geupdate. Houd je vinger dus bij de F5 toets in de buurt.

21:00 - De persconferentie is afgelopen. De nieuwe Xbox 360 was toch wel de grote verassing zo op het eind. Hij is een stuk kleiner, hoekiger en glanzend zwart gelakt, waardoor hij bij het Kinect apparaat past. Hopelijk hebben jullie ook genoten van de persconferentie. Op GameQuarter coveren we de E3 de hele week door, met morgenavondde persconferenties van Nintendo en Sony. Voor nu, nog een hele fijne avond toegewenst.

20:58 - De racegame van Turn 10 komt overigens in 2011 uit en is voorlopig nog naamloos. Nu is daar de grote verassing. De nieuwe Xbox 360 wordt aangekondigd, een Xbox 360 Slim. Hij komt beschikbaar voor dezelfde prijs als de oude Xbox 360. De nieuwe Xbox 360 wordt vandaag naar retailers gestuurd en komt al vanaf deze week beschikbaar. Hij bevat een 250GB harde schijf en Wi-Fi verbinding.

20:55 - We zien een stukje gameplay waarin de speler om een auto heen loopt, een Ferrari wel te verstaan. De auto is erg gedetailleerd. Don Mattrick komt nu weer het podium op. Is dit het einde van de persconferentie? We hebben nog geen prijs voor Kinect gehoord.

20:52 - Ook Turn 10 Studios, de makers van Forza Motorsport, komen met een racegame voor Kinect.

20:50 - Op 4 november komt Kinect in Noord Amerika uit. Kinect krijgt vijftien launch titels. Komt er nu een prijs aan? Nee, nu komt LucasArts in beeld, waarmee Microsoft een deal heeft gesloten. Volgend jaar gaat er een Star Wars game uitkomen die gebruik maakt van Kinect. We zien wat gameplaybeelden uit de beginfase van de game.

20:47 - Dance Central is niet alleen voor de echte 'dancers'. Een persoon die zo te zien weinig in discotheken komt, laat zijn eerste danskunstjes zien in Dance Central. Misschien dat de vrouwen zelfs op mij afkomen als ik mijn danskunsten in Dance Central heb verbeterd!

20:45 - Eindelijk, er gaat worden gedanst. Dance Central wordt aangekondigd en gemaakt door MTV Games en Harmonix. Dit zijn de makers van de Rock Band serie. Dance Central komt ook exclusief voor de Xbox 360 en neigt wat meer naar de hardcore kant.

20:43 - Fitness, vechtsport, yoga en zen, allemaal mogelijk in Your Shape Fitness Evolved. Dit wordt op het podium getoond.

20:39 - Zoals de naam al doet vermoeden gaat het om een fitness game, van Ubisoft. Het spel maakt volledig gebruik van de Kinect camera, die je lichaam volledig kan scannen. Er kunnen verschillende activiteiten en trainingen worden gedaan. Het spel brengt de fitnessruimte naar je woonkamer en lijkt een beetje op EA Sports Active voor de Wii, maar dan veel mooier en uitgebreider.

20:34 - Kinect Adventures is een andere game. In Kinect Adventures moet je punten verzamelen door te manouvreren over allerlei parcours. Beelden zeggen hierbij meer dan woorden... Your Shape Fitness Evolved wordt nu aangekondigd en gepresenteerd.

20:30 - Conferentie is een uur aan de gang. In Kinect Sports kun je gaan voetballen, bowlen, atletieken, tafeltennisen, boksen en beach volleyballen. Een andere game is Kinect Joy Ride, waarin je zonder controller over vrolijke parcours racet. Het doet een beetje denken aan ModNation Racers.

20:27 - Het blijkt om een game met daarin allerlei dieren te gaan, Kinectimals. Nu is daar Kinect Sports, zeer origineel afgekeken van Nintendo. Twee Aziaten gaan tegen elkaar hordelopen. Kinect richt zich duidelijk op de gezinnen en casual gamer.

20:24 - Een klein en schattig Aziatisch meisje speelt virtueel met een klein tijgertje. Het tijgertje, Skiddles, luistert naar haar bevelen. Voor de hardcore gamers is dit allemaal niet zo interessant. Het meisje zegt Skiddles gedag en weg is het meisje.

20:22 - De twee heren zijn eindelijk weg. ESPN sportevenementen komen voor Xbox Live Gold members beschikbaar, zonder extra kosten. Kudo Tsunoda, de creative director van Kinect, gaat nu zijn verhaal houden.

20:20 - De reporters doen een poging om grappig over te komen en zijn niet van het podium af te slaan. Het duurt allemaal wat lang: We willen games voor Kinect zien!

20:15 - Josh Elliot en een andere reporter, beiden van ESPN, komen nu het podium oprennen. Microsoft heeft een deal gesloten met ESPN, waardoor je sportwedstrijden via je Xbox 360 kunt gaan bekijken. Het lijkt echter alleen om sportevenementen in de VS te gaan.

20:10 - Kinect komt beschikbaar in alle landen waar de Xbox 360 wordt verkocht. Er wordt iets verteld over de Windows Phone, niet echt interessant naar mijn mening. Laura, een doorsnee Amerikaans meisje, laat nu zien wat de sociale mogelijkheden van Kinect zijn. Via Video Kinect kan ze videochatten met haar beste vriendin, in Texas.

20:08 - Het draait om 'controller free entertainment'. Ron bekijkt een film via Zune en luistert zijn favoriete nummer, 'Nothing on You'. Hij bestuurt de Xbox 360 hierbij met zijn stem.

20:06 - Ron laat zien dat hij alleen maar hoeft te zwaaien naar de Kinect camera en dat hij dan automatisch inlogt. Voor Kinect is geen enkele controller nodig. Kinect is tevens met je stem te besturen. Ron geeft opdrachten om naar menu`s te gaan en geeft bevelen aan zijn Xbox 360.

20:04 - Aan het eind zien we gameplay vanuit een ruimteschip, een soort space shuttle. Dat zag er erg tof uit. Halo: Reach heeft plaats gemaakt voor Kinect (vanochtend nog Natal).

20:00 - Oude wapens, nieuwe wapens, oude vijanden, nieuwe vijanden maar het belangrijkste, lekker veel actie in Halo: Reach.

19:59 - Halo: Reach is nu aan de beurt. Er wordt een trailer getoond, de graphics zien er erg mooi uit. Nu is daar dan de eerste gameplay uit de campaign van Halo: Reach.

19:56 - Na een trailer van Fable III, verlaat Peter Molyneux het podium alweer. Een kort optreden voor zijn doen. Die man kan ongelofelijk lang over games praten, maar vanavond niet. Hierna wordt er een nieuwe exclusieve titel aangekondigd. Het lijkt op een game in de Romeinse tijd, aangezien we drie bloederige gladiatoren zien.

19:54 - Natuurlijk is een persconferentie van Microsoft niet compleet zonder Peter Molyneux, die vanuit Engeland is overgekomen. Hij houdt een verhaaltje over Fable III. Op 26 oktober kunnen we de game verwachten.

19:51 - De beelden zijn duidelijk niet voor minderjarigen bedoeld. Het spel oogt verschrikkelijk bruut en heerlijk bloederig. Voor het eerst zien we de gemuteerde vijanden, die een grote uitdaging lijken te zijn. Vooral het gevecht met de gemuteerde Berserker is erg hard. Gelukkig biedt de Hammer of Dawn uitkomst.

19:50 - Spencer vertelt dat alles wat we vandaag gaan zien, 'Only on Xbox 360' is. Cliff Bleszinski komt nu het podium op, natuurlijk van Epic Games. Hij gaat Gears of War 3 met drie anderen uit de doeken doen.

19:46 - In de beelden wordt duidelijk dat het in Rising draait om zwaardvechten. Het ziet er erg realistisch en lekker bloedering uit. Matt Spencer van Microsoft komt nu het podium op en vertelt over blockbuster video games. Wat gaan we nu zien?

19:42 - Matsuyama, de producer van Konima Studios wordt welkom geheten door Kojiama. Vandaag gaan we de eerste gameplay beelden van Metal Gear Solid: Rising zien.

19:41 - Mattrick houdt een marketingpraatje over de Xbox 360 en haar functies. Hideo Kojima neemt nu het podium over en gaat waarschijnlijk iets vertellen over Metal Gear Solid: Rising.

19:39 - Call of Duty: Black Ops ziet er ontzettend mooi uit. We hebben een stuk gameplay in een helikopter gezien. Verder de bekende vette actie. Don Mattrick van Microsoft heeft Mark Lamia afgewisseld en verteld dat alle add-ons en map packs voor Call of Duty: Black Ops eerst exclusief voor de Xbox 360 uit gaan komen.

19:33 - Mark Lamia, het hoofd van Treyarch, is het podium op gekomen en gaat Call of Duty: Black Ops laten zien.

19:30 - We gaan nu echt beginnen! Benieuwd wat Microsoft voor ons in petto heeft.

18:56 - De persconferentie is een half uur uitgesteld en begint nu dus toch om 19:30. De reden hierachter is niet bekend. We wachten in spanning af.

18:37 - In tegenstelling tot eerdere berichtgeving begint de persconferentie om 19:00 Nederlandse tijd. Dat tijdsverschil met de Verenigde Staten blijft lastig. De persconferentie vindt plaats in het Wiltern Theatre in Los Angeles. Met de maaltijd achter onze kiezen is het nog twintig minuten wachten totdat de persconferentie van start gaat.

17:47 - Microsoft is zoals elk jaar degene die het spits afbijt. De persconferentie van Microsoft staat gepland van 19:00 tot 20:00 Nederlandse tijd. Morgenavond zal Nintendo haar persconferentie houden, tussen 18:00 en 20:00, een lange zit dus. Een half uur later is Sony aan de beurt. Deze persconferentie vindt plaats tussen 20:30 en 21:30. Nu eerst de persconferentie van Microsoft.

Reacties

Bert94 op Maandag 14 juni 2010 om 19:23

Leuk!

Dennis van der Beek op Maandag 14 juni 2010 om 19:25

Tot nu toe nog niet echt iets bijzonders.

Frederic Louis op Woensdag 16 juni 2010 om 22:35

Denk dat het ontwerp van Kinect apparaat eerder gebaseerd is op het nieuwe design van de 360 dan omgekeerd.

Discord

Hot
Enquête
Veel
27%
Best veel
47%
Weinig
20%
Niets
7%
Totaal aantal stemmen: 45 | 0 reacties
Speel nu

Games Headliner