E3: Nintendo persconferentie live blog (19:16)

Op de Electronic Entertainment Expo zullen de grote drie ontwikkelaars een persconferentie gaan geven voor de internationale pers. Wij zullen live verslag uitbrengen van deze persconferenties via een live blog. Dit artikel zal bij elke gebeurtenis op de persconferentie worden geupdate. Houd je vinger dus bij de F5 toets in de buurt.

19:20: Reggie sluit af en vertelt nogmaals dat alles speelbaar zal zijn komende dagen.

19:19: De aanwezige pers krijgt de kans om met de 3DS te spelen en om de nieuwe Zelda te testen.

19:17: Tientallen mooie dames komen met de 3DS de zaal in om het te demonstreren aan het aanwezige publiek.

19:16: Een grappig filmpje werd getoond waarin er vanalles uit de 3DS kwam en Miyamoto en Iwata er ingezogen werden.

19:11: We zien ontwikkelaars praten over de 3DS. Natuurlijk allemaal positief. Onder andere wordt er gesproken over een gloednieuwe Resident Evil en een Metal Gear Solid.

19:08: Nintendogs + Cats wordt ontwikkeld door Miyamoto. Veel ontwikkelaars zoals EA met Madden, Activision met DJ Hero, Capcom met Resident Evil, Ubisoft met Assassin's creed zullen de 3DS ondersteunen.  Daarnaast worden Saints Row, Ridge Racer, Kingdom Hearts en Metal Gear Solid genoemd voor het apparaat.

19:05: De 3DS communiceert altijd met andere 3DS-systemen wanneer het online is op draadloos netwerk. Je hoeft niets te doen om informatie te vergaren.Dit zal kosteloos zijn.

19:02: Kid Icarus: Uprising is de eerste aangekondigde game voor 3DS. Het spel wordt met een trailer getoond. Het ziet er goed uit en lijkt aardig in de buurt te komen van de grafische prestatie van de Wii.

19:00: Er zullen 3D films afgespeeld kunnen worden. Op de booth van Nintendo laten Warner Bros. Disney en Dream Works films zien. How to train your Dragon is er één van.

18:59: Er zal een grafische upgrade zijn, een slidepad en een motion controller en een gyroscoop. Er zijn twee cameralenzen aan de buiten. Je kunt 3D foto's maken.

18:57: Er is een slider en het onderste scherm is een touchscreen.

18:55: Daar komt Iwata en laat het apparaat zien. Het is zwart met blauw en het bovenste scherm is groter dan de onderste.

18:53: Reggie begint er inderdaad over. Eerste en praatje over de prijs van de huidige 3D-apparaten en de 3D-bril.

18:52: We gaan de toekomst in. Eindelijk de 3DS?

18:50: Het bruggetje met Retro Studios wordt gemaakt en het gerucht over een nieuwe Donkey Kong blijkt waar. Een trailer toont ons een sidescrolling platformer met de aap in de hoofdrol. We zien mooie beelden met driedimensionale achtergronden. De omgevingen lijken veel afwisseling te bevatten. Het gaat om Donkey Kong Country Returns. Rondom te kerst komt het spel uit.

18:49: Metroid Other M wordt door middel van een zeer indrukwekkende trailer getoond. De beelden zien er enorm goed uit en de ondersteunende muziek is fantastisch.

18:47: Volgende maand komt Dragon Quest IX uit in Amerika.

18:44: Kirby Epic Yarn wordt aangekondigd middels een trailer. Alles ziet er zeer bijzonder uit en lijkt van textiel te zijn. We zien originele gameplay elementen met de textiel en we zien veel powerups zoals een ufo, een autootje en een surfplank. In de herfst komt het spel uit voor Wii.

18:39: Er zijn drie soorten gameplay in de game. Platform, RPG en Adventure zullen we tegenkomen. Er is een travelzone welke gebaseerd zijn op cartoons. De travelzone's zijn 2D en de travelzone die we nu zien is gebaseerd op een zwartwit tekenfilm Steamboat Willy. Het zien eruit als een filmrol.

18:37: Zoals eerder al bekend was kun je met verf personages en objecten cre√ęren en met verfverdunner dingen verwijderen. Je mag zelf weten hoe je dit doet in de game. Dit heeft invloed op hoe de personages met je omgaan. Het is helemaal aan jou hoe je de verf en verfverdunner gebruikt. Je kunt erg veel keuzes maken die ieder hun eigen kosten en beloningen opleveren.

18:35: We zien wat beelden van de game in de wereld Wasteland. Hier is alles net iets anders dan we het kennen uit de Disney films. Veel dingen komen bekend voor, maar er is veelal een andere twist aangegeven.

18:34: Warren Spector en collega komen op het podium voor Epic Mickey.

18:33: Een nieuwe Golden Eye komt uit voor Nintendo Wii. De opvolger van het uiterst succesvolle N64-spel komt dit jaar uit en wordt ontwikkeld door Activision. De game zal zestien modi kennen en een off- en online multiplayer. Er zullen acht oude personages van James Bond in het spel zitten.

18:31: Het spel komt eind dit jaar uit.

18:29: Golden Sun wordt weer eens laten zien en gaat verder onder de naam Golden Sun: Dark Dawn. Een trailer volgt. We zien kleurrijke beelden en we zien dat het spel grotendeels gespeeld lijkt te worden met het touchscreen.

18:28: Middels een trailer wordt Ubisoft's Just Dance 2 aangekondigd. Het vervolg op het uiterst populaire Just Dance.

18:27: In de stijl van Wii Fit komt Wii Party, een game waarin 13 verschillende modi zitten met zeventig minigames. Je speelt met Mii's en waarschijnlijk zul je het online kunnen spelen. Het spel moet eind dit jaar verschijnen.

18:25: Een verhaaltje over het aantal keren dat op de Wii gespeeld wordt door mensen en hoeveel games er verkocht worden. Het verhaaltje over de uitspraken dat Wii Gamers niet vaak spelen wordt ontkracht door Reggie.

18:23: Er worden beelden laten zien van een sportgame met Mario in de hoofdrol. Het gaat dit keer om iets nieuws, namelijk Volleyball. De vele personages van Nintendo zijn hierbij aanwezig en er zijn tal van power ups.Het spel staat voor 2011 gepland en bevat ook ijshockey, trefbal en basketball. Het spel heet Mario Sport Mix.

18:20: Reggie is terug en zegt dat hun doel is om een leuke ervaring te bieden voor iedereen. Hij begint over sportgames. Er zijn realistische en partygames in het sportgenre. NBA Jam wordt genoemd en zal tijdens de beurs speelbaar zijn, net als Zelda.

18:18: De naam van het spel hebben we nu ook door gekregen. Het spel zal The Legend of Zelda: Skyward Sword heten. Verwacht wordt dat het spel eind dit jaar klaar is, zodat we volgend jaar aan de slag kunnen. Een afsluitende trailer omtrent het spel volgt nu. (Later op GameQuarter).

18:16: Een nieuw item, namelijk de Beetle wordt getoond. Dit beestje kun je laten vliegen door te sturen met de Wii Remote en het kan bijvoorbeeld items pakken. Vervolgens wordt de zweep getoond, waarmee je onder andere items kunt pakken, vijanden kan slaan en gras kunt maaien. Je kunt snel wisselen van wapen met de MotionPlus.

18:12: Items worden getoond. Als je de B-knop indrukt, kun je in je zak items pakken door simpel te bewegen.  Bij het gebruik van bijvoorbeeld de katapult hoef je niet te richten, maar volstaat simpel bewegen. De cursor geeft aan waarop je richt. Nu komen de bommen. Deze gooi je door een knop in te drukken en te bewegen, maar je kunt ze ook laten rollen door een rollende beweging te maken.

18:09: Miyamoto laat zien dat alle bewegingen één op één overgenomen worden. Door het zwaaien met het zwaard wordt een oog op een deur dol, waardoor je hem eraf kunt slaan. Nu komen er echte vijanden en laat Miyamoto zien hoe hij ze te grazen neemt.

18:07: Bill demonstreert Zelda en doet net of hij het niet kan. Miyamoto gaat het nu toch zelf demonstreren. Hij was in eerste instantie op het beeldscherm, maar is nu in levende lijve aanwezig.

18:05: Miyamoto laat de nieuwe Zelda zien. Het spel gaat de Wii MotionPlus ondersteunen. De Nunchuk zul je voor het schild gebruiken en de Wii MotionPlus dient als zwaard.

18:00: Reggie komt het podium op en komt met een intro en verteld over de nieuwste technologie√ęn. Hij zegt dat Nintendo technologie en ervaring samen wil laten gaan.

12.25 Vanavond is de persconferentie van Nintendo. Deze start om 18.00 en zal via deze pagina live worden bijgehouden. Tot vanavond!

Reacties

Bert94 op Dinsdag 15 juni 2010 om 16:39

Ik verlang al! Hopelijk veel nieuw nieuws!

Bert94 op Dinsdag 15 juni 2010 om 17:34

Leuk nieuws :) Leuke games ook! Bedankt voor het uptodate houden!

Heorot op Dinsdag 15 juni 2010 om 18:18

Mooi mooi, het ziet er alemaal niet slecht uit :p

Bert94 op Dinsdag 15 juni 2010 om 18:26

Leuk nieuws over de 3DS! Good job!

Dennis van der Beek op Dinsdag 15 juni 2010 om 18:30

Het was even snel typen net, want bij Nintendo gebeurt er altijd zoveel. Ik vond het een mooie persconferentie. Donkey Kong Country en Metroid Other M vond ik qua games het mooiste dat we te zien kregen. Kirby zag er ook origineel en erg leuk uit.

3DS lijkt niet mis te worden. Hopelijk hebben we snel beelden.

Christopher Profil op Dinsdag 15 juni 2010 om 18:40

Klinkt zeker veelbelovend!

Batman360x op Dinsdag 15 juni 2010 om 18:42

Mooie vooruitzichten !

Discord

Hot
Enquête
Veel
27%
Best veel
47%
Weinig
20%
Niets
7%
Totaal aantal stemmen: 45 | 0 reacties
Speel nu

Games Headliner