E3: Sony persconferentie live blog (22:56)

Op de Electronic Entertainment Expo zullen de grote drie ontwikkelaars een persconferentie gaan geven voor de internationale pers. Wij zullen live verslag uitbrengen van deze persconferenties via een live blog. Dit artikel zal bij elke gebeurtenis op de persconferentie worden geupdate. Houd je vinger dus bij de F5 toets in de buurt.

22:56 Niets vernomen van de eventuele HD upgrades van PS2 games, The Last Guardian, Agent en een eventuele Uncharted 3. Wel weten we nu dat Twisted Metal eraan komt, hebben we een goed idee van waneer Gran Turismo naar Europa komt en is PSN+ in aantocht. Het is aan jullie om te beslissen of dit een goede persconferentie is geweest of niet.

22:55 Jack Tretton is terug op het podium. Hij bedankt iedereen voor het aanwezig zijn. De persconferentie is tot een einde gekomen.

22:50
Jawel, Twisted Metal komt naar de PlayStation 3. David Jaffe verschijnt op het podium samen met een busje. Na maanden lang ontkennen komt de game er nu dus echt aan. De game komt 11 november naar de PlayStation 3. Er wordt wat gameplay onthuld.We zien een helikopter die onder vuur genomen wordt. Daarnaast zien we ook een motorrijder rondrijden met molotov cocktails of iets dergelijks. De game zal online splitscreen krijgen.De game zal onder andere Team Deathmatch en Nuke krijgen als mode.

22.45 Een trailer van inFamous 2 wordt onthuld. We zien de nieuwe Cole McGrath, die dit keer een wapen bij zich lijkt te dragen. Hij beschikt over de kracht om met ijs te spelen. We zien een groot monster aan het einde van de straat. De game zal in 2011 verschijnen. Jack Tretton meldt dat er nog één verrassing aankomt.

22.43 Jawel, Gran Turismo 5 zal op 2 november verschijnen in Noord Amerika. Een releadatum voor Europa blijft onbekend.

22.41 Een nieuwe trailer van Gran Turismo 5 wordt ingeladen. We zien auto's scheuren over strakke parcours en zien de zon glinsteren op het lak van de auto's. Krijgen we na de trailer misschien een releasedatum?

22.40 Er wordt een compilatie getoond met titels die nog dit jaar naar de PlayStation 3 komen. We zien Killzone 3, Medal of Honor, Dead Space 2, Mafia II, Tiger Woods PGA Tour 11, Sports Champions, Eyepet, Star the Party, LittleBigPlanet 2, Echochrome 2, Heroes on the Move, Gran Turismo 5, ModNation Racers, MotorStorm Apocalypse, True Crime, Mavel VS Capcom 3, PixelJunk Shooter 2, Dead Nation, Sorcery, DC Universie, The Sly Collection, Tron Evolution, Final Fantasy XIV en nog vele andere games.

22.33 Mafia II zal op dag één van release exclusieve content krijgen voor de PlayStation 3. Nu haalt Jack Tretton Assassin's Creed Brotherhood aan. De multiplayer beta van het spel zal exclusief voor de PlayStation 3 verschijnen. Ook zal er een exclusief missionpack verschijnen voor de PlayStation 3.Er wordt een trailer onthuld waarin weer de nodige doden vallen.

22:31 Een trailer van Final Fantasy XIV wordt geladen. Het ziet er allemaal goed uit, zoals we eigenlijk wel gewend zijn van Final Fantasy. Na de trailer verdwijnt de game weer van het scherm en gaat Jack Tretton over naar de volgende game.

22:28 Portal 2 wordt aangehaald. Gabe Newell van Valve verschijnt op het podium. Een trailer van Portal 2 wordt onthuld.De game zal in 2011 verschijnen voor de PlayStation 3. En weg is Gabe Newell.

22:27 Dead Space 2 is aan de beurt. Er wordt wat gameplay onthuld van Dead Space 2. Het ziet er allemaal weer lekker angstaanjagend uit, met lelijke monsters die je bloed wel kunnen drinken. Het ziet er allemaal strak uit. Er komt een pakket voor de PlayStation 3. Dead Space 2 + Dead Space Extraction met PlayStation Move support. Exclusief voor de PlayStation 3. Electronic Arts is klaar.

22:19 Er wordt een korte traier van Medal of Honor getoond. Ontwikkelaar DICE werkt aan de multiplayer van Medal of Honor. De singleplayer wordt door een team in Los Angeles ontwikkeld. Er wordt een nieuwe multiplayermap onthuld, welke zich in Afghanistan af gaat spelen. Je ziet een verlaten kamp, genaamd Diwagal, waarin de speler tussen rotsen de strijd met anderen aan kan gaan.

21:17 John Schappert van Electronic Arts komt het podium op. Hij vertelt over Medal of Honor, waarvoor nu een andere meneer, genaamd Greg Goodrich, op het podium verschijnt.

22:16 Jawel, daar is PlayStation+ zal eind deze maand verschijnen. Voor 50 dollar kun je een jaar van de service genieten. Je kunt ook voor 18 dollar drie maanden van de service genieten. Jack Tretton somt op wat er beschikbaar komt als je je inschrijft voor PlayStation+, waaronder kortingen in de PlayStation Store.

22:12
Er wordt maar weer eens benadrukt dat met LittleBigPlanet 2 er geen grenzen zijn. Allerlei genres kunnen toegepast worden in de levels. Nog geen releasedatum

22:09 LittleBigPlanet 2 zal nu tevoorschijn worden getoverd. Een vertegenwoordiger van Media Molecule komt het podium op om over de nieuwe game te praten. Een demo wordt gestart. We zien een minigame waarbij je de competitie met je vrienden aan kunt gaan. LittleBigPlanet 2 zal dan ook meer competitieve mogelijkheden krijgen. Meerdere minigames worden onthuld waarbij het verslaan van andere spelers centraal staat.

22:05 Jack Tretton gaat praten over het PlayStation Network. Canada krijgt een videoservice. Hij haalt PlayStation Home nog eens aan. Zal hij over PSN+ gaan praten?

21:58 Invizimals wordt onthuld. Veel komen we er niet over te weten. Er wordt een trailer ingeladen van God of War:¬†Ghost of Sparta. √Č√©n van de aankomende toppers voor de PlayStation Portable. De trailer kan eerder als een teaser gezien worden. Tegen december zullen er 70 nieuwe PSP titels komen. Er wordt een trailer gestart waarin in een vogelvlucht wat games tevoorschijn komen, waaronder PixelJunk Shooter en Invizimals.

21:55 Jack Tretton neemt het stokje weer over. De PSP zal een nieuwe reclamecampagne krijgen om de handheld weer wat populairder te maken.

21:50 PlayStation Move zal 15 september in Europa verschijnen. Enkele bundels worden onthuld. De PlayStation Move controller zal 50 dollar gaan kosten. De sub-controller 30 dollar. Beide controllers inclusief een game gaat 100 dollar kosten. Ook zal er een PlayStation 3 bundel met PlayStation Move verschijnen, welke 400 dollar zal gaan kosten. Er wordt een trailer ingeladen wat PlayStation Move allemaal kan realiseren. De trailer zal binnenkort via GameQuarter getoond worden.

21:47 Kevin Butler verdwijnt weer van het podium. Veel zijn we niet wijzer geworden. De lachspieren zijn wel getraind.

21:43 Kevin Butler komt het podium op. Dit wordt een regelrechte comedyshow. Hij wordt enthousiast toegejuicht.

21:41 Nog één titel zal onthuld worden. Het is Heroes on the Move. Het ziet er naar uit dat de helden van PlayStation uit de kast worden gehaald. Ratchet, Jack, Daxter, Sly Cooper, Clank en Bentley zullen samen in een game verschijnen.

21:40 Je kunt je vast wel voorstellen hoe het eruit ziet. De speler moet net doen alsof hij een golfstick in zijn handen heeft en vervolgens uithalen.

21:34 Nu komt Andrew Wilson het podium op. Hij gaat PlayStation Move demonstreren voor Tiger Woods PGA Tour 11.

21:33 De game ziet er vermakelijk uit. Je kunt de game vergelijken met Harry Potter. Vele spreuken die je doormiddel van de Move controller kan besturen. De game zal in de lente van 2011 verschijnen.

21:28 Peter Dille meldt dat hij enkele nieuwe games voor PlayStation Move gaat onthullen. Er komt iemand op het podium die de game 'Sorcery' zal gaan introduceren. Het ziet er uit als een game waarin toveren centraal staat. De speler heeft enkele spreuken tot zijn beschikking.

21:22 Jack Tretton praat over PlayStation Move en roept Peter Dille op het podium. Hij benadrukt dat PlayStation Move niet alleen voor families is, maar ook voor de hardcore gamers. Een trailer over PlayStation Move wordt gestart.

21:21 Niet veel bijzonders helaas. Een simpele compilatie. Het is wel duidelijk dat de Sly Collection naar de PlayStation 3 komt in 3D. Mijn dag kan alvast niet meer stuk!

21:16 Veel games zullen 3D gaan ondersteunen. Onder andere Gran Turismo 5, MotorStorm: Apocalypse en Killzone 3. De 3D glazen moeten weer opgezet worden. Wat zal de volgende trailer duidelijk maken?

21:14 Killzone 3 zal in februari 2011 beschikbaar zijn, exclusief voor de PlayStation 3. Tevens zal de game PlayStation Move volledig ondersteunen.

21:10 We zien het vierde level van Killzone 3. De jetpack komt uitgebreid aan bod in het ijzige landschap. Het ziet er allemaal erg gelikt uit. Net als in Killzone 2 zoeken de Helghast goed dekking.

21:06 Herman Hulst van Guerilla Games komt het podium op. Hij gaat Killzone 3 demonstreren. De game zal volledig in 3D speelbaar zijn. Hij verzoekt de zaal om de 3D brillen op te zetten. De demo gaat starten.

21:04
Kaz Hirai wordt op het podium geroepen. Ook hij praat over wat de PlayStation wel niet te bieden heeft.Hij geeft aan dat 3D er aan zit te komen.

21:01 Jack Tretton komt het podium op. Hij maakt enkele grappen en zegt dat we veel kunnen verwachten. Hij somt op wat de Sony te bieden heeft op het gebied van hardware en games.

21:00 Het gaat beginnen. We zien een compilatie van onder andere Killzone 3, Gran Turismo 5 en PlayStation Move.

20:50 Over tien minuten is het zover. Zal Uncharted 3 aangekondigd worden? En wat te denken van PSN+? PlayStation Move zal ongetwijfeld een groot deel van de persconferentie opeisen. Laten we hopen dat dat gedeelte boeiend is.

11:21 Er is nog wat onduidelijkheid over wanneer Sony's persconferentie van start zal gaan. De eerste bronnen hadden het over 20.30, terwijl nu iedereen 21.00 als starttijd ziet. Wij zullen in ieder geval al om 20.30 klaar zitten.

Reacties

Lars2TheV op Dinsdag 15 juni 2010 om 17:36

Sander van Genderen (GameQ Eindredactie) op Dinsdag 15 juni 2010 om 19:01

GameSpot moest gisteren ook de tijd corrigeren met Microsoft, maar ik ga er inderdaad vanuit dat de persconferentie om 21.00 begint. In ieder geval bedankt voor het melden!

Dimitri Huigen op Dinsdag 15 juni 2010 om 20:04

Lars2TheV op Dinsdag 15 juni 2010 om 21:08

 Met Kevin Butler was echt mooi. Goede presentatie tot nu toe! Ik kijk 'm ook mee :)

Edit: WOOT LBP 2!

Discord

Hot
Enquête
Veel
27%
Best veel
47%
Weinig
20%
Niets
7%
Totaal aantal stemmen: 45 | 0 reacties
Speel nu

Games Headliner