Fire Emblem: Fates - Map Pack 1

Fire Emblem: Fates - Birthright & Conquest
2016
RPG, Strategy
ja
3DS

Je kunt nooit genoeg hebben van iets goeds. Meer geld? Altijd welkom! Langer leven? Waar teken ik? DLC voor je favoriete games? Ik denk dat we daar maar eens een artikel over moeten schrijven.

Als je op dit artikel geklikt hebt, weet je voor welke game we ditmaal de DLC doornemen: Fire Emblem: Fates. In tegenstelling tot voorgaande DLC-recensies gaan we echter niet alle aparte DLC bespreken en van een punt voorzien. In plaats daarvan gaan we Map Pack 1 in zijn geheel beoordelen, daar ze losse onderdelen te weinig inhoud hebben om een losse bespreking te rechtvaardigen.

Eerst de feiten…

Fire Emblem: Fates – Map Pack 1 geeft je voor € 17,99 toegang tot elf extra maps, variërend van stages die geïnspireerd zijn op eerdere games, tot stages die je uit moeten dagen en grappige extra dingetjes. Uiteraard kun je deze ook apart kopen, maar dan betaal je net geen € 25,-, waardoor de map pack zonder twijfel de betere deal is als je van plan bent (bijna) alle maps aan te schaffen.

Naast deze elf maps zijn er overigens ook twee gratis DLC. Eentje speelt zich minuten voor de start van Fire Emblem: Awakening af, wat best hilarisch is als je Robin of Lucina op het veld zet, terwijl de andere je van een kleine bonus voorziet die je kunt gebruiken bij het trainen van je units.

…en dan de analyse

Nu dat je weet wat je betaalt voor Map Pack 1 en weet wat je ervoor krijgt, kunnen we gaan kijken of het ook daadwerkelijk je geld waard is. Hier is echter geen makkelijk antwoord op te geven, aangezien het er vanaf hangt waar je naar op zoek bent.

Wil je meer Fire Emblem: Fates in de vorm van verhaal, dan zijn de meeste DLC packs geen meerwaarde en kun je prima vooruit met Hidden Thruths 1 en 2. Zoek je juist meer gameplay, zodat je jouw endgame units verder uit kunt dagen, dan is het overgrote deel van Map Pack 1 precies in jouw straatje. Met name Vanguard Dawn liet me de nodige peentjes zweten, en dat terwijl ik Garon in no time met de grond gelijk wist te maken.

Dé echte doelgroep van deze Map Packs is echter de strategische speler, daar je items voor unieke classes kunt vrijspelen, extra skills kunt vergaren en zelfs een extra unit kunt krijgen. Door de extra uitdagende maps kun je bovendien goed grinden, je weapon profiency verbeteren en nóg belangrijker, alle social links vergaren. Dit is met name fijn in Conquest, waar grinding amper mogelijk is.

Ondanks alles heb ik echter wel zo mijn bedenkingen over de DLC. Het overgrote deel van de maps is te simpel om € 1,99 of zelfs € 2,49 voor neer te leggen, waardoor je effectief betaalt voor een beetje dialoog en soms een speciale skill of unit. Het is een kwestie van de prijs-kwaliteitvserhouding en in het geval van Map Pack 1 is die een heel stuk verwijderd van de hoofdgame.

Conclusie:

Fire Emblem: Fates – Map Pack 1 biedt wat leuke extraatjes voor de échte Fire Emblem-fan, maar biedt niets wat de prijs van een volledige uitbreiding verantwoordt. Ga dus niet met al te hoge verwachtingen erin, want meer dan iets meer van wat de hoofdgame al had ga je niet krijgen. Daarom geef ik het een 65 uit 100.

Discord

Hot
Enquête
Meer nieuws
0%
Meer recensies
14%
Meer video-content
29%
Meer previews
0%
Meer prijsvragen
29%
Meer van alles
29%
Totaal aantal stemmen: 14 | 0 reacties
Speel nu

Games Headliner