hotness 0
News

Flop 3: Sil

Gepost door

Na zon komt weer regen. Elke hoge berg wordt gevolgd door een diep dal. En na de top 3 kan enkel de flop 3 volgen. Erg genoeg was deze moeilijker om samen te stellen dan zijn tegenhanger, want jongens wat was 2021 gevuld met teleurstellingen!

De eerste die deze twijfelachtige eer mag ontvangen, is een game die niet eens zó slecht was, maar vooral tekortschoot aan de beloftes. Warhammer: Age of Sigmar – Tempestfall had op papier alles in huis om een uitstekend virtual reality-avontuur te worden, maar werd getemperd door vlakke gameplay, een wereld die nog leger voelde dan het moest voorstellen en vooral een hele hoop technische mankementen die het spelplezier ondermijnden. Naar het schijnt hebben patches na de launch wat pleisters geplakt, maar eerste indrukken blijven tellen.

Om te janken

De tweede is ook niet belabberd, maar vooral teleurstellend. Jaren en jaren heb ik gebeden om een nieuwe Pokémon Snap en toen die dan toch eindelijk werd aangekondigd, kon er geen twijfel over bestaan dat die bij launch op mijn Switch zou draaien. Wat ik van tevoren echter nooit had durven dromen, is dat ik me er echt doorheen heb moeten worstelen.

De elementen van de originele Pokémon Snap waren nog aanwezig, maar de manier waarop ze samenkomen voelt té veilig. Niemand heeft enig risico durven nemen bij BANDAI NAMCO en het resultaat is zó volgens het boekje dat de ziel van het origineel mist. De speelsheid, een gevoel van verwondering en ontdekking zijn kwijt en het voelt echt alleen alsof je een videogame speelt in plaats van een product van passie en liefde. Hier had zoveel meer in gezeten…

Drol in drievoud

De laatste game op deze lijst en mijn onbetwiste schijtspel van 2021 heeft geen verzachtende omstandigheden, noch heb ik er een goed woordje voor over. Grand Theft Auto: The Trilogy – Definitive Edition is een game die de slechtste elementen van de vorige twee samenbrengt: het heeft vele technische mankementen, voelt leeg dankzij het gebrek aan mist en sfeer, én mist enige vorm van liefde of passie. De game is naar verluidt zonder enige menselijke tussenkomst door een AI onder handen genomen en het resultaat is het bewijs dat we voorlopig nog niet bang hoeven te zijn voor een Matrix of Skynet. Zelfs al wordt het nadien gewijzigd, dan nog kan ik principieel niets anders doen dan neerkijken op dit spel, dat duidelijk maar om één reden gemaakt is: makkelijk geld verdienen.

0 reacties op "Flop 3: Sil"