Gamen Zonder Grenzen: A Kiss for the Petals

A Kiss for the Petals
Geen Westerse release
niet beschikbaar
nee
PC

Hoewel we hier in Europa geen tekort hebben aan videogames, pissen we toch verdomd vaak naast de pot als het aankomt op de lokalisatie van zekere titels. Gelukkig is er altijd de optie om spellen die je echt niet wilt missen te importeren. Met het absurde aantal beschikbare games is het echter soms moeilijk om door de bomen het bos te zien. Daarom zullen wij voor dit nieuwe segment zo nu en dan een game importeren, hem recenseren én je vertellen waar je hem kunt vinden. Dat maakt de zoektocht net weer even wat makkelijker.

De titel van de game die het spits af mag bijten, zal sommige gamers allicht al bekend voorkomen. A Kiss For The Petals - Remembering How We Met is immers al enige tijd te vinden op Steam en was tevens een van de kopstukken in de MangaGamer and Friends bundle die eind 2017 op Humble Bundle verscheen. Remembering How We Met is echter niet het eerste, maar het 15de (!) deel in de serie. Ik besloot daarom de eerste er eens bij te zoeken, om te zien waar het al die jaren geleden begon.

Je bent gewaarschuwd

Voor we verder gaan, wil ik even een waarschuwing afgeven. A Kiss for the Petals is van origine een erotische game die gaat over lesbische koppels. Dit betekent dat het seks bevat, evenals homoseksuele relaties. En hoewel alle afbeeldingen in dit artikel safe for work zijn, kan dit desondanks als ongewenst worden ervaren door sommige lezers, dan wel hun omgeving. Mocht dit bij jou van toepassing zijn, dan is het allicht verstandig om niet verder te lezen.

In Sono Hanabira ni Kuchizuke wo, zoals de game eigenlijk heet, maken we kennis met Nanami Oda, een kersverse studente aan het prestigieuze Saint Michaels Girls Academy die een wel hele slechte eerste schooldag heeft. Niet enkel is het rokje van haar schooluniform te kort, waardoor ze zich voortdurend opgelaten en oncomfortabel voelt, maar wanneer ze poogt hier iets aan te doen scheurt ze het stuk stof. De dag waar ze zolang naar uitgekeken had lijkt geru√Įneerd, tot ze onverwacht een helpende hand toegereikt krijgt van een oudere studente; een gebeurtenis die de fundering legt voor een verhaal van liefde en lust.

Meer dan seks

Bij een game als deze, denken de meeste mensen aan smakeloze getekende porno. En hoewel A Kiss for the Petals geen tekort aan erotische scènes heeft, ben ik van mening dat dit de game tekort doet. De twee meisjes die de hoofdrol spelen in dit twee á drie uur durende verhaal worden op geen enkel moment neergezet als lustobjecten, behalve dan voor elkaar, en zijn duidelijk met respect voor het vrouwelijke geslacht geschreven. Seks en seksualiteit is ook in het vrouwenleven een belangrijk onderdeel, maar dat betekent niet dat het vulgair hoeft te worden, iets waar menig non-sex game nog wel van kan leren.

Waar het spel in mijn ogen echter pluspunten mee scoort, is de manier waarop het de bijkomende problemen van een lesbische liefdesrelatie ter sprake brengt. Daarmee doel ik niet op de acceptatiefactor, aangezien dat in Japan nog gecompliceerder ligt dan in het Westen, maar bijvoorbeeld het feit dat twee vrouwen niet samen een kind kunnen verwekken.  Toegegeven: Sono Hana tikt dergelijk materieel slechts lichtjes aan, maar gezien het een relatief klein project was dat was bedoeld als een eenmalig iets, is dat niet verwonderlijk. Het maakt mij dan ook bijzonder benieuwd óf en hoe dit terugkomt in latere delen.

Maar wel met seks

Maar laten we nu even eerlijk zijn: al het respect en de gevoelige onderwerpen doen niets af aan het feit dat de game bedoeld is als masturbatiemateriaal. Het is dan ook de hoogste tijd dat we het hier openhartig over gaan hebben.

Sono Hana is gezegend met prachtige art, zowel tijdens dialogen als tijdens de stills die met name tijdens romantische en seksscènes op jouw beeldscherm verschijnen. Deze stijl doet sterk denken aan de populaire ecchi anime van de afgelopen jaren, met grote ogen en felle kleuren, en wordt vergezeld door sterke voice acting die zelfs de erotische scènes begeleidt. Of dat betekent dat het geil is, durf ik echter niet te zeggen. Ik ben waarschijnlijk een van de weinige mannen die niet warm loopt voor twee vrouwen die met elkaar bezig zijn en Sono Hanabira is niet de game die daar verandering in heeft gebracht.

Dat ik desondanks voornemens ben om de volgende delen te spelen, heeft dan ook vooral te maken met het feit dat ik benieuwd ben hoe het schrijfwerk juist buiten de seksscènes om gaat evolueren. Zoals eerder gezegd ligt hier immers potentie. Dat heeft echter verder geen invloed op deze game, dat daarom een bescheiden cijfer krijgt.

Import

Het importeren én spelen van A Kiss for the Petals is vrij simpel. Het spel kan via deze link tegen betaling gedownload worden, al is het dan wel in het Japans. Een degelijke Engelse vertaling is echter beschikbaar via fanvertaler CountPacula en kan hier gevonden worden. In de patchbestanden staat tevens uitleg over hoe deze te gebruiken, zodat je binnen no time zelf met het spel aan de slag kunt

Discord

Hot
Enquête
Veel
25%
Best veel
48%
Weinig
20%
Niets
7%
Totaal aantal stemmen: 44 | 0 reacties
Speel nu

Games Headliner