hotness 0
News

GamesCom 2010: Microsoft

Gepost door

Vorig jaar viel Microsoft op de GamesCom in Keulen ietwat tegen. De persconferentie bestond destijds uit een presentatie door Peter Molyneux, die ging over Fable II. Natuurlijk was het een genoegen om twee uur lang naar deze beste man te mogen luisteren, maar we hadden wel wat meer van Microsoft verwacht. Tijdens de E3 in Los Angeles eerder dit jaar, moest de computergigant toch echt met wat beters op de proppen komen. Tijdens deze beurs hadden we echter ook het idee dat Microsoft in de tweede versnelling zat en maar niet door wist te schakelen. Op de GamesCom was dit wederom het geval.

Toch leek het erop dat Microsoft haar best had gedaan. Op de persconferentie kwam als eerste de aankondiging van Age of Empires Online. De harten van vele PC-gamers gingen door deze aankondiging ongetwijfeld sneller kloppen, helemaal aangezien het spel gratis gaat worden en door iedereen kan worden gedownload. De game bevat de oude gameplay die we van de langlopende serie gewend zijn en heeft gemakkelijke controls. De instapdrempel is hiermee laag en het spel zal voor iedereen makkelijk te spelen zijn. In de online multiplayer kan er daarnaast coƶperatief worden gespeeld. Age of Empires Online moet in de eerste helft van 2011 worden gereleased.



Vervolgens werd er nog een oude PC-titel uit de ijskast gehaald. De opvolger van Flight Simulator werd namelijk aangekondigd, Microsoft Flight getiteld. Verder werd er nog niets over het spel naar buiten gebracht, maar met twee van deze oude titels was het nu al een nostalgische avond geworden. De aankondiging van Microsoft Flight was tevens opmerkelijk te noemen. De studio achter de oude Flight Simulator-game werd vorig jaar wegens de financiƫle crisis gesloten.

Hierna was het tijd voor de grote troef van Microsoft van het najaar: Kinect. Kinect is de bewegingsgevoelige camera die je een game met je lichaam laat besturen. Hiermee hoopt Microsoft de Wii-gezinnen te veroveren en speelt de onderneming vooral in op de casual gamers. Tijdens de GamesCom werden er screenshots naar buiten gebracht van Kinect Adventures, Kinect Sports, Kinectimals en Kinect Joy Ride. De reclamecampagne ging duidelijk van start en er werden ook games aangekondigd die met Kinect gespeeld kunnen gaan worden. Zo zagen we dat Harry Potter en de Relieken van de Dood straks ‘Kinect-compatible’ wordt.

Daarnaast kondigde Ubisoft een exclusieve titel aan die speciaal ontwikkeld wordt voor Kinect en vooral interesse van de hardcore gamers op moest wekken. Het gaat om Fighters Uncaged. Dit is een spel dat gebaseerd is op meerdere vechtsporten en die je met je hele lichaam vechtbewegingen laat maken voor de televisie. De speler kan zijn eigen moves in het spel gaan brengen. Verder is je stem ook belangrijk, aangezien je met je stem combo`s in kunt roepen. Fighters Uncaged moet op dezelfde datum als Kinect worden uitgebracht, op 10 november 2010. Voor 149,99 euro is Kinect dan beschikbaar, in een bundel met de game Kinect Adeventures.



Verder werd er nog een aantal kleine nieuwtjes dat betrekking heeft op Microsoft de wereld ingebracht via persberichten, interviews of andere journalistieke wegen. Zo zullen de avatars op Xbox Live een update gaan krijgen, speciaal voor Kinect. Er zijn namelijk games die je met je Xbox Live avatar en Kinect kan gaan spelen. Een avatar-update is hiervoor nodig. Een ander noemenswaardig nieuwtje is dat Crysis 2 op Xbox Live een exclusieve demo gaat krijgen.

Microsoft is reeds in bespreking met Hiromichi Tanaka, de producer van Final Fantasy XIV Online. Deze game gaat eerst worden uitgebracht voor de PC dit najaar, volgend jaar voor de PlayStation 3, maar over een Xbox 360-versie werd nooit gesproken. Tanaka gaf aan dat er nu wel met Microsoft gesproken wordt over een versie voor de Xbox 360. Een laatste opvallendheid vanaf de GamesCom was de afwezigheid van Fable III. Vorig jaar pakte Microsoft slechts uit met Fable II, maar Fable III werd dit jaar niet in een nieuwe vorm getoond. Wel zagen we een aantal screenshots van Halo: Reach, maar nieuwe gameplay of iets dergelijks was tevens afwezig.

Microsoft lijkt vooral de PC-gamers tevreden te hebben gesteld tijdens de GamesCom van dit jaar. Met Age of Empires Online en Microsoft Flight was het een prettig feest van herkenning. Naast deze twee games heeft Microsoft vooral ingezet op Kinect, met veel beelden van Kinect-games en de aankondiging van Fighters Uncaged. Dit spel lijkt de hardcore-gamers warm te moeten maken voor Kinect. Voor alle grote uitgevers is het nu weer toewerken naar de Tokyo Game Show van dit najaar. Het is te hopen dat Microsoft dan met een aantal toffe Xbox 360-exclusives op de proppen komt.

0 reacties op "GamesCom 2010: Microsoft"