GQ Awards 2010 - Deel I

Er is weer een jaar voorbij en dat betekent dat we prijzen mogen verdelen. In 2010 hebben vele ontwikkelaars weer gezwoegd om topgames te maken en dat betekent dat er weer enkele ware pareltjes en bengeltjes op de markt zijn gebracht. Aan ons de schone taak om uit de berg met games die games uit te kiezen die een vermelding waard zijn. Vandaag zijn de eerste vier aan de beurt, waarna de komende dagen alle andere prijzen worden uitgedeeld.

Beste personage

Genomineerden: Kratos, Alan Wake, Ethan Marsh, Victor Reznov en John Marston.

De winnaar is: Kratos

Het jaar 2010 bracht ons vele nieuwe personages met elk hun eigen trekjes, maar toch viel de keuze van de redactie op een oud gediende. De doorgewinterde PlayStation held Kratos kon ons dit jaar namelijk het meest bekoren. De wreedzuchtige Spartaan keerde dit jaar in high definition terug in God of War III, waar hij √©√©n voor √©√©n afrekenende met de goden van Olympus. De pure haat en drang naar wraak dreef Kratos in dit derde deel tot het uiterste, wat hem van zijn beste kant liet zien. Ook liet de ‚ÄėGhost of Sparta‚Äô zich zien in de gelijkname PSP game, waarmee hij definitief zijn stempel heeft gedrukt op het jaar 2010.
 

Beste verhaal

Genomineerden: Heavy Rain, Alan Wake, Call of Duty: Black Ops, Dragon Age: Awakening en Mass Effect 2.

De winnaar is: Heavy Rain

Over verdeelde meningen gesproken: het lag namelijk behoorlijk dicht bij elkaar wat betreft het beste verhaal. Er kan echter maar één game met de award naar huis en dat is in 2010 Heavy Rain geworden. Dit prachtige spel gaf ons iets nieuws. Nog nooit hadden we zoveel invloed op de uitkomst van een game. Jouw keuzes, goed of fout, leidden tot een uitkomst: wie blijft er leven? Wie gaan er dood? Wie wordt er opgepakt? Wie blijft vrij rond lopen? Iedere beslissing in het spel had invloed op de antwoorden op deze vragen, waardoor je dit fantastische meesterwerk meerdere keren op andere manieren uit kon spelen. Een game waarbij het verhaal echt op de voorgrond staat.

Grootste verassing

Genomineerden: VanQuish, Transformers: War for Cybertron, Demon's Souls, Castlevania: Lords of Shadow en Super Meatboy.

De winnaar is: VanQuish

Hier een rijtje games waarover we niet allemaal even enthousiast waren. Games die een beetje op de achtergrond zijn gebleven totdat ze uitkwamen, maar uiteindelijk vriend en vijand wisten te verassen. Het was hier wederom een close call, maar uiteindelijk trok VanQuish aan het langste eind. Deze futuristische shooter waarin zich een oorlog tussen Rusland en Amerika afspeelt kent geweldige gameplay-technieken en ziet er erg goed uit. Als je de game nog niet hebt en je houdt wel van grote slagvelden met vele robots, dan ben je bij VanQuish aan het juiste adres.

Grootste teleurstelling

Genomineerden: Star Wars: The Force Unleashed 2, Crackdown 2, Command & Conquer 4, Kane & Lynch 2: Dog Days en Final Fantasy XIII.

Winnaar: Crackdown 2

Van sommige games verwacht je enorm veel, vooral omdat voorgaande delen van die bepaalde game gewoonweg geweldig waren. Kijk maar eens naar het lijstje genomineerden en merk op dat het allemaal om vervolgen gaat. Crackdown was een regelrechte hit voor de Xbox 360. Deze free roaming game scoorde overal erg hoog en verkocht uitstekend. Fans die hoopten op een minstens zo goed vervolg komen echter van een koude kermis thuis. Met een magere voldoende liet Crackdown 2 zien dat het vol zat met ergernissen, zoals een matige besturing en saaie missies. Het enige positieve was het vernieuwde RPG-systeem, waardoor je je vaardigheden gaandeweg het spel kon verbeteren. Echter was dat niet genoeg om er die topgame van te maken waarop iedereen had gewacht. Crackdown 2 sleept de minder leuke award verdiend binnen.

Discord

Enquête
Veel
26%
Best veel
48%
Weinig
20%
Niets
7%
Totaal aantal stemmen: 46 | 0 reacties
Speel nu

Games Headliner