GQ Awards 2010 - Deel II

Er is weer een jaar voorbij en dat betekent dat we prijzen mogen verdelen. In 2010 hebben vele ontwikkelaars weer gezwoegd om topgames te maken en dat betekent dat er weer enkele ware pareltjes en bengeltjes op de markt zijn gebracht. Aan ons de schone taak om uit de berg met games die games uit te kiezen die een vermelding waard zijn. Vandaag zijn de volgende vier aan de beurt, waarna de komende dagen alle andere prijzen worden uitgedeeld.

Beste Wii-game

Genomineerden: Super Mario Galaxy 2, Donkey Kong Country Returns, Metroid Other M, Sin & Punishment: Successors of the Skies en Epic Mickey.

De winnaar is: Super Mario Galaxy 2

Als je het rijtje hierboven bekijkt, zul je ongetwijfeld denken dat het een geweldig jaar voor de Nintendo Wii was, maar eigenlijk viel het flink tegen. Buiten deze titels was er namelijk niet veel bijzonder, maar dat lag absoluut niet aan Nintendo zelf. Althans, aan de ontwikkelteams, want zoals je ziet zijn, op Epic Mickey na, alle games afkomstig van Nintendo. Er was binnen de redactie echter geen twijfel: Super Mario Galaxy 2 is de beste game voor de Wii in 2010 en misschien wel de overall beste game voor het systeem. Nog meer nieuwe gameplay-elementen, prachtige beelden, ontzettend veel levels en vooral veel plezier. Deze game is voor iedereen een must have en daarom de verdiende winnaar.

Beste game voor de PlayStation 3

Genomineerden: God of War III, Red Dead Redemption, Demon’s Souls, BioShock 2 en Heavy Rain.

De winnaar is: Heavy Rain

Het was een ijzersterk jaar voor de PlayStation 3 en dat werd gekenmerkt door het enorme aanbod aan goede games. De keuze was dan ook lastig, maar Heavy Rain van ontwikkelaar Quantic Dream mag de award mee naar huis nemen. De ontwikkelaar nam een immense gok door een game te ontwikkelen die totaal anders was dan alles wat we tot nu toe hadden gespeeld en verdient daarmee ons respect. Het risico dat werd genomen heeft zich namelijk dubbel en dwars terugbetaald door prima verkoopcijfers en hoge scores in de bladen. Wij willen Quantic Dream via deze weg bedanken voor de avonturen die we met Ethan Marsh en Madison Paige hebben beleefd.

Beste game voor de Xbox 360

Genomineerden: Red Dead Redemption, Mass Effect 2, Halo: Reach, Alan Wake, Call of Duty: Black Ops.

De winnaar is: Red Dead Redemption

Onlangs stemden jullie massaal voor Red Dead Redemption als beste game van 2010. Op de redactie zijn we, gezien de overwinning van Heavy Rain bij de PS3-award, het daar niet helemaal mee eens, maar het was close. Op de Xbox 360 doet John Marston het echter wel erg goed, want hier steekt Red Dead Redemption er met kop en schouders bovenuit. Deze free roaming game van RockStar neemt je mee naar het Wilde Westen en schotelt je enorm veel spannende missies voor. Dit juweeltje liet toppers als Mass Effect 2 en Alan Wake achter zich, waardoor het de juiste winnaar is voor de 360-award.

Beste game voor de PC

Genomineerden: StarCraft II: Wings of Liberty, World of Warcraft: Cataclysm, BioShock 2, Civilization V en Fallout: New Vegas.

De winnaar is: StarCraft II: Wings of Liberty

PC-gamers hebben er lang op moeten wachten, heel lang zelfs. Maar in augustus was het dan eindelijk zover. Starcraft 2: Wings of Liberty zag het levenslicht. Een eerste-klas real-time strategy game waarbij voor het eerst succesvol een verhaal werd ingebouwd. Daarvoor alleen al verdient deze game een pluim. Daarnaast weet de game ook uren spelplezier te leveren door een uitgebalanceerd gameplaysysteem en de vele mods die de multiplayer-community maakt. De keuze voor deze topper was dan ook vrij snel gemaakt.

Discord

Enquête
Veel
26%
Best veel
48%
Weinig
20%
Niets
7%
Totaal aantal stemmen: 46 | 0 reacties

Games Headliner