GQ Awards 2010 - Deel IV

Er is weer een jaar voorbij en dat betekent dat we prijzen mogen verdelen. In 2010 hebben vele ontwikkelaars weer gezwoegd om topgames te maken en dat betekent dat er weer enkele ware pareltjes en bengeltjes op de markt zijn gebracht. Aan ons de schone taak om uit de berg met games die games uit te kiezen die een vermelding waard zijn. Vandaag is het laatste deel van de GQ Awards van 2010 aan de beurt.

Beste downloadable game

Genomineerden: Castle Crashers, Lara Croft and the Guardian of Light, Plants vs Zombies, Super Meat Boy en Game Dev Story.

De winnaar is: Plants vs Zombies.

Dat downloadable games een steeds grotere rol gaan spelen voor de gameindustrie is duidelijk. Steeds meer spellen zijn zowel in de winkel als via het internet verkrijgbaar. 2010 was een goed jaar voor de fanatieke downloaders, waarbij Plants vs Zombies volgens ons de meeste voldoening gaf. Hoewel het Tower Wars principe al zo oud is als de weg naar Rome, is de originaliteit die in deze game is gestopt toch van een torenhoge waarde. De game kon de redactie net iets meer bekoren dan de andere genomineerden, waardoor Plants vs Zombies er met de prijs vandoor gaat. Nooit was Tower Wars immers zo vrolijk aangekleed.

Beste technische prestatie

Genomineerden: God of War III, Alan Wake, Mass Effect 2, Splinter Cell: Conviction en Heavy Rain.

De winnaar is: Heavy Rain.

Dat ontwikkelaars games steeds mooier maken is in 2010 maar weer eens bewezen. Dit jaar bracht ons vele technische hoogstandjes, waarbij Heavy Rain ons het meest wist te bekoren. Op de tweede plek kwam God of War III, welke wij ook van uitmuntende klasse vonden op grafisch gebied. Toch vonden wij het technische niveau van Heavy Rain net iets hoger dan dat van God of War, wat misschien wel te danken is aan het realisme dat in Heavy Rain gekweekt wordt. Heavy Rain is het bewijs dat games mooier kunnen dan vele ontwikkelaars voor elkaar krijgen en daarom gaat de game met de award naar huis.

Beste DLC/Uitbreiding

Genomineerden: Battlefield: Bad Company 2 - Vietnam, Red Dead Redemption - Undead Nightmare, GTA IV - Episodes from Liberty City, Mass Effect 2 - Lair of the Shadow Broker en BioShock 2 - Minerva's Den.

De winnaar is: GTA IV - Episodes from Liberty City.

Dit jaar konden PlayStation 3-gamers eindelijk kennis maken met Johnny en Tony uit ‚ÄúThe Lost and Damned‚ÄĚ en ‚ÄúThe Balad of Gay Tony‚ÄĚ. Deze DLC-succespakketten werden gebundeld in Episodes from Liberty City. Waar The Lost and Damned gekenmerkt werd door een gruwe sfeer, kon het bij The Ballad of Tony niet rooskleuriger zijn. Beide hadden een ijzersterke gameplay en boden telkens een twintigtal uren aan spelplezier. Ook werden heel wat zij-activiteiten aan de game toegevoegd, zoals basejumpen, pokeren en andere dingen. Beide verhalen hadden hun charmes en ze behoren zeker tot de must-play lijst van 2010.

Meest originele game

Genomineerden: Limbo, Heavy Rain, Demon's Souls, Plants vs. Zombies en Game Dev Story.

De winnaar is: Heavy Rain

David Cage wist in februari een ware revolutie in de gamesindustrie teweeg te brengen. Voor het eerst stonden menselijke emoties centraal die dan nog eens met een geweldige grafische engine werden uitgebeeld. De game blonk dan ook uit door zijn pakkende verhaallijn. De ervaring werd nog intenser wanneer de Move zijn introductie in het spel deed. Heavy Rain wist zich volledig in je emotionele hersengedeelte te planten waarmee het dan een rollercoasterritje mee ging maken. Nog mooier werd het wanneer je ontdekte dat er honderden verschillende paden leidden naar verschillende eindes. Zo werd het avontuur steeds anders waarbij zelfs elk hoofdpersonage kon sterven. Een fantastisch originele game die iedereen met een PlayStation 3 console gewoonweg moet gespeeld hebben.

Game of the Year

De winnaar is: Red Dead Redemption.

Dit jaar besloot GameQuarter om niet zelf te bepalen wat de game van het jaar is, maar om de bezoekers de kans te geven hun mening te uiten. Dit leidde tot een regen van stemmen, die uiteindelijk Red Dead Redemption als onbetwiste winnaar hebben aangeduid. De game werd met 34% van de stemmen gebombardeerd dat Game of the Year 2010. Vooral het verhaal en de gameplay kregen lovende woorden van jullie. Er waren ook veel bezoekers die Heavy Rain op nummer één hadden staan, maar uiteindelijk bleken de fans van John Marston toch in grotere getallen te hebben gestemd.

Discord

Hot
Enquête
Veel
27%
Best veel
47%
Weinig
20%
Niets
7%
Totaal aantal stemmen: 45 | 0 reacties
Speel nu

Games Headliner