Live verslag: E3 persconferentie Electronic Arts

De conferentie van Microsoft is pas net afgelopen, maar we beginnen alvast met de voorbereidingen op de conferentie van Electronic Arts welke om 21:00 begint. Titels als Mirror's Edge 2 en Mass Effect 4 zullen we waarschijnlijk te zien krijgen. Hou dus de energiegevende drankjes bij de hand zodat je geen minuut hoeft te missen! Opnieuw zul je op GameQuarter de laatste nieuwtjes te zien krijgen in dit artikel. Hou je vinger dus bij de refreshknop en lees de laatste nieuwsfeiten hier. Je kunt de conferentie natuurlijk ook zelf live volgen via Twitch.

21:02: Star Wars: Battlefront wordt officieel aangekondigd. De eerste echte blik op de game kunnen we verwachten in de lente van 2015. We zien in-game beelden van de game.

21:07: Er wordt een nieuwe trailer van Dragon Age: Inquisition getoond onder begeleiding van viool muziek. Het ziet er weer allemaal gelikt uit en we krijgen verschillende delen van de spelwereld te zien.

21:09: En we krijgen wat gameplay te zien van Dragon Age: Inquisition. In de beelden zien we vier verschillende mensen die samen een draak verslaan. Aangezien de stream nogal lagt missen we wat details.

21:12: Er wordt nog een trailer getoond welke alle helden voorstelt.

21:13: Ontwikkelaars praten over een nieuwe IP, met een open wereld. De nieuwe IP wordt ontwikkeld door BioWare. Ondertussen werkt BioWare natuurlijk ook nog aan Mass Effect, welke ook even kort getoond wordt.

21:16: The Sims 4 wordt getoond, compleet met gameplay en het gedrag van sims wordt uitgelegd.

21:18: De releasedatum van The Sims 4 is bevestigd, namelijk 2 september. Opnieuw wordt er een trailer getoond. Sims moeten slimmer zijn dan voorheen.

21:20: EA Sports UFC krijgt wat gameplay. 'Iedereen kan Bruce Lee zijn', aldus Electronic Arts. Er wordt een hele hoop gemept.

21:22: NHL 15 is aan de beurt. 99% van de kijkers in de Benelux gaat even plassen, maar het ziet er zeker niet slecht uit. De game komt dan ook uit op de PlayStation 4 en Xbox One. De eerste trailer wordt getoond.

21:25: De nieuwe IP van Criterion Games is aan de beurt! Benadrukt wordt dat dit echt een vroeg stadium is van de ontwikkeling, dus we hoeven het spel in de nabije toekomst nog niet te verwachten. Het moet de grootste game van Criterion ooit worden. Je kunt blijkbaar in veel verschillende voertuigen stappen. Veel informatie wordt er niet gegeven, de game bevindt zich echt in een vroeg stadium.

21:30: Dé game waar iedereen op zat te wachten! EA Sports PGA Tour, een golf-game zonder limieten.  Verschijnt in de lente van 2015.

21:31: Nieuwe features voor Madden 15 zijn te zien. Je gaat meer controle hebben over de verdediging dan voorheen. Nieuwe emoties en animaties maken hun intrede. Madden 15 vertrekt weer na het tonen van een nieuwe trailer.

21:34: Met haar nieuwe MOBA wil EA er alles aan doen om geen kopie te maken van andere MOBA's. Elk potje moet anders zijn. De nieuwe MOBA heet Dawngate. Een releasedatum wordt niet gegeven.

21:37: Eindelijk, een echt interessante game. Ontwikkelaars praten over Mirror's Edge 2. Ook het tweede deel draait om parkour. Een trailer wordt niet getoond, enkel een developer diary welke een prototype laat zien. Verwacht dit spel dus nog niet in de nabije toekokmst. Mirror's Edge moet beter geluid gaan bevatten. Het spel gaat verschijnen op de nieuwe generatie.

21:40: Nieuwe features van FIFA 15 worden uitgelegd. Spelers krijgen een geheugen, waardoor hun acties aangepast worden op voorgaande gebeurtenissen. Verder is de gameplay natuurlijk wat verbeterd en zijn de graphics wat beter. Aan het einde krijgen we de eerste echte trailer te zien van FIFA 15.

21:45: En de onthulling van Battlefield: Hardline begint. Aan het begin wordt een trailer getoond welke we al kenden, bedankt. Daarna praat EA over dat samenwerking tussen spelers erg belangrijk is. Aan het einde toont EA een demo. De speler laat een brug instorten via een bazooka, waardoor er een nieuwe weg ontstaat. Levolution is dus terug. We zien veel soorten voertuigen en hijskraan stort in, nog meer levolution dus. Een honkbalknuppel passeert de revue.

21:54: De beta van Battlefield: Hardline start vandaag! De beta is te spelen op de PlayStation 4 en PC. Je kunt je inschrijven voor de beta op de site van Battlefield. Op de PlayStation 4 is de game te spelen met 1080p en 60fps. Over een tijdje begint de beta op de Xbox One.

21:56: De conferentie is afgelopen. Vier minuten te vroeg dus. Belachelijk!

Discord

Hot
Enquête
Verrassend
26%
Verschrikkelijk
37%
Prachtig
12%
Het maakt mij niet zoveel uit
25%
Totaal aantal stemmen: 100 | 0 reacties
Speel nu

Games Headliner