Live verslag: E3 persconferentie Microsoft

De mooiste tijd van het jaar is weer aangebroken. Om 18:00 begint dan officieel de E3 met de pre-show van Microsoft, waarna om 18:30 de echte conferentie begint. Met verwachtingen als Crackdown 3 en Halo 2: Anniversary moet het wel een mooie persconferentie worden. Daarom doen wij bij GameQuarter een live verslag van de conferentie. Moest het maandelijkse bezoek aan je oma net nu ingepland worden? Geen nood, want hier kun je de laatste nieuwtjes vanuit LA volgen. Hou dus de refreshknop dicht bij je vinger en volg hier de laatste nieuwtjes betreffende de Xbox One en misschien wel de Xbox 360! Je kunt de conferentie ook live volgen via de offici√ęle site van Xbox.

20:00: En we sluiten af met een video die alles laat zien wat we vandaag hebben mogen aanschouwen. Dat betekent het einde van de conferentie.

19:58: Een reboot van Crackdown komt naar de Xbox One. Dit moet de ultieme multiplayer ervaring worden.

19:53: Platinum Games komt met een Xbox One exclusive. We zien een paar draken met elkaar vechten en het ziet er een beetje exotisch uit. De game heet Scalebound. Een releaseperiode wordt niet gegeven.

19:48: Tom Clancy's: The Division is aan de beurt. DLC komt als eerste naar de Xbox One. Er wordt een demo getoond. Het ziet er natuurlijk allemaal erg mooi uit. In de demo spelen vier mensen samen een missie.

19:46: Phantom Duts komt naar de Xbox One. Het is geen nieuwe game, maar een reboot. Informatie wordt er niet gegeven.

19:39: The Witcher 3: Wild Hunt krijgt een demo. De game ziet er verdomd mooi uit. De hoofdpersoon kan jagen en geuren van vijanden volgen. Blijkbaar zijn er interactieve gesprekken want je kunt kiezen wat je zegt.

19:37: Lara Croft zit bij de psychiater in een nieuwe trailer. De game heet Rise of the Tomb Raider. Informatie over de game wordt niet gegeven.

19:34: Er wordt een trailer uitgezonden welke een shitload aan indiegames laat zien. Dit zijn allemaal games die naar de Xbox One komen via [email protected] De games vari√ęren van platformers tot 3D games. Naar eigen zeggen zijn er honderden studio's bezig met het ontwikkelen van games voor de Xbox One.

19:32: De makers van Limbo komen met een nieuwe 2,5D platformer die als eerste op de Xbox verschijnt. De game heet Inside en verschijnt in het begin van 2015. Inside ziet er erg donker uit.

19:23: Op 11 november verschijnt Halo: The Master Chief Collection op de Xbox One. Dit bevat Halo 1, 2, 3 en 4. Deze bundel bevat ook de multiplayer van Halo 2 precies zoals we het tien jaar geleden ook zagen. Halo: The Master Chief Collection bevat alle maps van alle Halo 1, 2, 3 en 4 die allemaal op hun originele engine draaien. De bundel draait op 1080p en 60fps. Halo: Nightfall, de televisieserie, krijgt wat zendtijd en zit ook in de bundel. De multiplayer beta van Halo 5: Guardian komt in december. Er wordt een trailer getoond.

19:21: En daar is de klapper van de avond dan: Halo! We krijgen een cinematische trailer te zien van Halo 5: Guardians. Veel zegt de trailer niet.

19:19: En eindelijk wordt er een nieuwe game getoond. Een 2D platformer in de stijl van Child of Light, qua muziek en gameplay dan. De game heet Ori. Een releaseperiode wordt niet getoond.

19:16: Project Spark krijgt wat zendtijd. Het spel die je een spel laat maken.

19:09: Fable: Legends wordt getoond. De multiplayer beta van de game komt al in de aankomende herfst. Er wordt een demo getoond die alle personages laat zien. Natuurlijk heeft ieder personage zo zijn specialiteiten. Je kunt met vier spelers tegelijkertijd spelen. Bovendien wordt 'the villain' getoond. Hij kan vijanden neerzetten en zeggen wat ze moeten doen, allemaal vanaf een top-down camera.

19:08: Harmonix kondigt Dance Central: Spotlight aan. Je kunt vanaf september exclusief dansen op de nieuwste nummers.

19:07: Dead Rising 3 krijgt nieuwe DLC. Wat het allemaal inhoudt blijft een beetje vaag, maar het is vanaf nu verkrijgbaar.

19:05: Wat was blijkbaar nog niet alles, want er wordt ook een demo getoond. Je karakter is aan te passen. Echt next-gen ziet het er niet uit, maar je kunt je razendsnel bewegen in de spelwereld. Een modus van acht spelers wordt aangekondigd. Sunset Overdrive verschijnt 28 oktober.

19:00: De Xbox One exclusive Sunset Overdrive krijgt een cinematische trailer. Het verhaal wordt een beetje uitgelegd. Blijkbaar zijn zombies niet de enige vijand, aangezien mensen elkaar ook aanvallen voor spullen.

18:58: Dragon Age: Inquisition krijgt een nieuwe trailer. DLC komt als eerste naar Xbox. Spelwereld ziet er duister uit. De trailer bevat ook wat gameplay.

18:52: Assassin's Creed: Unity is aan de beurt. Een coöperatieve modus van vier spelers is bevestigd. Nu wordt er een demo getoond die de coöperatieve modus laat zien. Door een hoop boze Fransen zien we dat de game er verdomd mooi uitziet. Opgaan in groepen maakt je weer onzichtbaar. Een kruisboog die op dezelfde plaats zit als je verborgen mes wordt getoond. Nieuwe manieren om vijanden in stilte af te slachten dus. Een demo die de singleplayer toont, wordt verwachten tijdens Ubisoft.

18:50: Evolve wordt getoond. Xbox One krijgt een exclusieve beta van de game en DLC komt als eerste naar de Xbox One. Een nieuwe trailer wordt getoond.

18:47: Forza Horizon 2 is aan de beurt. Het aantal auto's is 200 en de game is te spelen in 1080p. Om samen te spelen hoef je niet in lobbies te wachten. De game verschijnt al op 30 september! Nu wordt er een trailer getoond die zeker wel indrukwekkend te noemen is.

18:45: De N√ľrburgring komt naar Forza Motorsport 5. Vanaf vandaag is de baan al te spelen. Het is nog gratis ook.

18:41: Er wordt een granaat gegooid waarmee je vijanden door de muren heen kan zien. Daarna pakt de speler een schild op die hij met zich mee laat bewegen. Het schild kan op commando omlaag zodat je kunt schieten. De demo eindigt met een vriend die doodgaat en jij bent zwaar gewond. Zielige muziekjes zijn het gevolg.

18:35: We beginnen met een demo van Call of Duty: Advanced Warfare. Alle DLC komt als eerste naar de Xbox One en Xbox 360. In de demo zien we een complete metropool die naar de tering gaat en dat ziet er nog mooi en levendig uit ook. Dat de game zich afspeelt in de toekomst is te zien. Soldaten met speciale pakken zie je namelijk genoeg. Een spinnentank passeert ook de revue. De speler kan hoger springen dan voorheen.

18:31: De conferentie is begonnen!

18:27: En de échte persconferentie gaat bijna beginnen!

18:23: Happy Wars komt naar de Xbox One. De game zal te spelen zijn tussen Xbox 360-bezitters en Xbox One-bezitters. Vier spelers kunnen lokaal met elkaar spelen en een nieuw personage zal zijn intrede maken in de Xbox One-versie.

18:15: In de herfst van dit jaar komt er een nieuw personage en stage naar Killer Instinct.

18:09: In de toekomst zul je achievements ook kunnen snappen op de Xbox One. Hierdoor kun je een achievement selecteren en meteen op het internet informatie zoeken over die achievement.

18:00: De pre-show is begonnen en Major Nelson begint met een introductie. Opnieuw belooft Microsoft wat ze de afgelopen weken ook hebben beloofd. Tijdens de presentatie gaan we games, games en games zien.

Discord

Hot
Enquête
Meer nieuws
0%
Meer recensies
14%
Meer video-content
29%
Meer previews
0%
Meer prijsvragen
29%
Meer van alles
29%
Totaal aantal stemmen: 14 | 0 reacties
Speel nu

Games Headliner