hotness 0
News

Mijn favoriete Star Wars-wezens

Gepost door

Het is 4 mei geweest. In Nederland is dit een datum die vooral bekend is door de jaarlijkse dodenherdenking, maar sinds een aantal jaar is deze datum wereldwijd bekend als May the Fourth be with you; een dag in het teken van Star Wars. Als liefhebber van deze inmiddels veel te populaire en uitgemolken science fiction-serie wil ik dan ook graag van de gelegenheid gebruik maken om iets neer te zetten wat mij nauw aan het hart gaat. Voor mij is Star Wars namelijk niet zozeer een avonturenverhaal, maar vooral ook een kookpot vol vreemde wezens en droids. Zeker die eerste befaamde drie delen die gemaakt zijn, zitten vol met geweldige en gekke creaties. Daarom presenteer ik mijn top 5 van mijn favoriete Star Wars-figuren.

5. Mouse droids

Pak een klein zwart vierkant doosje, doe er wieltjes onder en laat hem doelloos door een gang rijden. Vervolgens laat je er wat acteurs achteraan rennen in Storm Trooper-kostuums en je hebt een heuse droid waar niemand ooit van zal begrijpen wat het doet. Dit rare ding is Star Wars honderduit. Ik kan niet aan de film denken zonder dit kleine nutteloze ding, maar ga je mij vragen wat het doel is, heb ik echt geen idee. Ik las ergens dat deze kleine wagentjes worden bestuurd door werkelijke muizen, wat het wat mij betreft alleen maar leuker maakt.

4. Grogu

The Mandalorian was een complete verrassing voor mij. Ik vind het een erg goede serie en de eerste keer dat ik Grogu, toen nog Baby Yoda, zag wist ik één ding zeker. Dit knuffelbeestje gaat gigantisch uitgemolken worden. Al snel was er bijna een cult gekte op het internet. Grogu-knuffels waren niet aan te slepen. In de meest huidige Star Wars game LEGO Star Wars: The Skywalker Saga kun je tegen betaling spelen als de Mandalorian. Er zweeft altijd een mandje met Grogu heel lief achter hem aan. Deze soortgenoot van Yoda is zo populair, dat ik denk dat er rellen zullen ontstaan als hij zou komen te overlijden in de serie en terecht. Wat is hij lief en leuk en wat een prachtig symbool van wat Star Wars aan het worden is. Iets leuks en moois, wat vervolgens compleet uitgemolken wordt tot het geen geld meer oplevert.

3. Ponda Baba

Stel je voor. Het is 1977 en je gaat naar de bioscoop voor een nieuwe science fiction-film met de naam Star Wars: A New Hope. Je bent nog net ongeveer een half uur in de film als de hoofdpersoon een café binnenwandelt en daar de meest idiote wezens ziet. Er is een bandje dat een raar liedje speelt wat je voor de rest van je leven niet meer zal vergeten. Uiteindelijk zegt één van deze vreemde figuren iets tegen de hoofdpersoon. Er vind een gesprek plaats en op den duur slaat Obi Wan Kenobi zijn arm eraf met een lightsaber, maar dat zie je niet meer. De kennismaking met Han Solo mis je, omdat je met je gedachte bent bij het gezicht van deze vreemdeling. Waren dat nou billen op zijn gezicht? Iets anders dat alleen vrouwen hebben? Wat was dat? Als je hem in het gezicht slaat, geef je hem dan billenkoek? Tot de dag van vandaag heb ik geen idee. Ik vraag mij af of Ponda Baba, nu Disney eigenaar is van de franchise, nog had gekund.

2. Max Rebo

De film Return of the Jedi brengt je naar het onderkomen van de beruchte gangster baas Jabba the Hutt. Jabba is een gezellige dikke maffiabaas die van feesten houdt. Op een gegeven moment zie je een band spelen. Dit is de Max Rebo Band, onder leiding van de ‘toetsenist’ Max Rebo. Van alle figuren die je tegenkomt in de Star Wars-films is dit muzikale wonder de meest absurde. Het is een soort uit de kluiten gewassen sokpop, met aangenaaide oren en een slurf. Hij heeft een paar hele dikke handen, waarvan ik mij afvraag hoe het kan dat hij daarmee een instrument kan bedienen. Een prachtige creatie die je met CGI nooit voor elkaar gaat krijgen. Iedere keer als hij in beeld komt, verschijnt er een glimlach op mijn gezicht. Max Rebo mag wat mij betreft een monument in de filmgeschiedenis worden genoemd.

1. De Gonk Droid

Hoe moet ik beginnen met het omschrijven van dit absoluut prachtige stukje artistieke klungeligheid. Er moet een moment zijn geweest dat George Lucas, tijdens de opnames van zijn film, het niet meer wist. Hij had iets nodig om ruimte op te vullen, maar het moest niet té aanwezig zijn. Iets dat een niet al te aanwezig geluid kan maken, maar niet meteen alle aandacht opeist. In een vlaag van creativiteit heeft hij denk ik een kind van de straat geplukt, deed om iedere been een afzuigslang en legde er een doos op. Vervolgens werd de doos versierd en daar is hij dan, de Gonk. Waarom wordt hij de Gonk genoemd? Heel eenvoudig. Op een gegeven moment moest het kind van George Lucas heel hard “GONK” roepen. In werkelijkheid is dit overigens een GNK Power Droid. Een soort wandelende UPS, een grote batterij met benen. Dat slaat helemaal nergens op. Wat heb je daar nou weer aan. Het maakt niet uit, want de films worden stukken leuker met deze ronddolende vierkante dingen met benen.



Dit zijn mijn favoriete wezens die ik in Star Wars tegen ben gekomen. Recentelijk is de nieuwe Lego Star Wars game uitgekomen en ik heb daarom de plaatjes van de LEGO-varianten toegevoegd.
 

0 reacties op "Mijn favoriete Star Wars-wezens"