hotness 0
News

Nog niet overtuigd van de PlayStation 4

Gepost door

Het is ondertussen alweer twee maanden sinds de officiƫle onthulling van de PlayStation 4 op de PlayStation meeting. Dit evenement maakte een einde aan een lange periode van speculaties en geruchten en gaf ons eindelijk een blik op de toekomst van de achtste generatie gameconsoles. Iedereen, ook ik, ging uit zijn dak. Maar nu het is ingezonken vraag ik me af; waarom? Immers zijn de meeste vragen die ik had nog niet beantwoord.

De technische specificaties die we zagen op de Meeting waren op zijn minst indrukwekkend te noemen en ik weet zeker dat veel ontwikkelaars er blij mee zullen zijn. Verschillende partijen, voornamelijk Jonathan Blow, maken hier ook geen geheim van en prijzen de hardware van de PS4 bij elke kans die ze krijgen de lucht in. Qua hardware had ik sowieso eigenlijk nooit echt twijfels betreffende de PS4, de PlayStation 3 was immers ook een knap staaltje techniek. Desondanks kon mijn geluk niet op toen bleek dat het apparaat gewoon discs slikt en geen tweedehands blokkade heeft.



Maar waar ik vraagtekens bij zit is de software, die mij bij zowel de PlayStation 3 als de PlayStation Vita meermaals in het verkeerde keelgat is geschoten. Dat bij de PlayStation 4 de nadruk sterk zal liggen op digitale downloads is duidelijk geworden uit de Meeting. Sony heeft daarom besloten het apparaat uit te rusten met een harde schijf met behoorlijke opslagruimte, leuk! Maar waar ik voor vrees is dat dit betekent dat we DLC en downloadgames wederom niet op externe harde schijven en/of USB-sticks kunnen dumpen. Dit betekent dat wanneer je, net zoals ik, ruim 400 PlayStation 3-titels fysiek hebt, waarvan er genoeg grote installaties behoeven, je constant zit te hannesen met het wissen en herdownloaden van zaken, omdat je anders geen ruimte hebt. Perfect zou zijn als die verplichtte installaties gewoon ook nog de deur uit gekieperd worden. De Xbox 360 en Wii U hadden het niet nodig, waarom de PS3 dan wel?

Natuurlijk zal mijn keuze om de PS4 dan wel al dan niet te halen niet bepaald worden door bovenstaande, maar het is wel iets om over na te denken en bovendien niet de enige vraag die ik heb. Want, beste Sony, zit er een regiolock op jullie zesde kindje? Bij de PS3 was het hemels dat ik allerlei toptitels vanuit jullie land van oorsprong kon importeren. Gaan jullie mij wederom deze vreugde brengen? Of zal het ditmaal een bittere teleurstelling worden?



Nu we het toch over grenzen hebben. Kunnen jullie nu eens eindelijk de regiolock van de Store afhalen? Laat ons gewoon wisselen tussen de verschillende stores, zodat ook ik toegang heb tot al het lekkers. Als dat niet kan, haal dan tenminste die account blokkade van jullie Vita af, zodat ik net als op de PS3 de games via het ene account kan downloaden en ze dan op mijn account spelen en de trophies verdienen op een account in plaats van meerdere. Worden mijn trophies trouwens wel meegenomen naar PS4?

Nu zit ik wel te zeuren, maar het feit is dat ik de PS4 toch wel zal halen bij release. Hoewel er voor mij nog geen systemsellers bekend zijn gemaakt als Persona 5, een vervolg op PlayStation All-Stars of een nieuwe Tales Of heb ik geen twijfels dat deze gaan komen. Uit ons uitgebreide verslag bleek immers al dat we genoeg nieuwe games mochten verwachten die in de maak zijn. En tot het zo ver is vermaak ik me wel met andere interessante titels als Knack, Infamous: Second Son en de nieuwe game van Media Molecule.

0 reacties op "Nog niet overtuigd van de PlayStation 4"