PlayStation 4 - De Accessoires

Heb jij al eens geprobeerd om te gamen zonder een controller? Iedereen kan zich bedenken dat dat natuurlijk niet gaat. Bij een console horen accessoires. Natuurlijk zal de PlayStation 4 meerdere accessoires hebben die al dan niet veel zullen toevoegen aan de ervaring van de next-gen console. Wij zetten de belangrijkste accessoires op een rijtje.

DualShock 4

De accessoire die het meest gebruikt zal gaan worden is natuurlijk de DualShock 4 controller. Deze controller heeft meerdere verschillen met de DualShock 3 controller. Het nieuwigheidje dat je waarschijnlijk het eerste opvalt is de touchpad. Deze touchpad kan op verschillende manieren worden gebruikt. Zo moet je naar boven bewegen met je vinger over de touchpad zodat er een schild ontstaat bij Killzone: Shadow Fall. De touchpad wordt bij meerdere games gebruikt en het geeft ontwikkelaars nieuwe kansen voor hun games.

De controller is op verschillende plekken beter vast te houden. Zo zit er een kuiltje in de sticks waardoor je vinger er beter inzit. Een veelgehoord probleem bij de DualShock 3 controller was dat je vingers van de L2 en R2 triggers afgleden. Dat is nu ook verleden tijd omdat er extra grip is toegevoegd op die triggers. Grip is toegevoegd op verschillende plekken op de controller en ook de vorm is aangepast, dit alles zodat de controller nog beter in de hand moet zitten.

Ook is er een light bar toegevoegd. Dit kan verschillende functies hebben. Zo kan het aangeven welke player je bent door verschillende kleuren te tonen. Ook kan de controller in de kleur veranderen die hoort bij de situatie van de game, bijvoorbeeld rood als je in gevaar bent.

De ingebouwde speaker zorgt ervoor dat audioboodschappen vanuit de game kunnen worden beluisterd via de controller. Onder de speaker is de input van de headset te vinden.
Als laatste heeft de DualShock 4 controller een Share Button. Via deze button kun je gameplay makkelijk de wereld van de social media insturen zodat je vrienden jouw recentelijke beelden kunnen bekijken. Ook kun je van deze button gebruik maken door te livestreamen.

Prijs: €59,99

PlayStation 4 Eye

De PlayStation 4 Eye heeft vele functies die compleet nieuw zullen zijn in het gamen. Zo kan de camera door middel van de light bar op de controller zien op welke positie elke speler zit. Hierdoor kan de PlayStation de volgorde van de beeldschermen aanpassen naar de positie van de speler. Zo zal de speler die buitenkant links zit ook het scherm krijgen die aan de linker buitenkant zit.

Om bewegingen goed te kunnen waarnemen heeft de PlayStation 4 Eye twee camera’s met 1200x800px lenzen. Doordat de PS4 Eye gebruik maakt van twee camera’s kan hij in de diepte kijken. Dit wordt op verschillende manieren toegepast. Zo is het mogelijk om via gezichtsherkenning in te loggen. Ook zal het natuurlijk mogelijk zijn om verschillende games te spelen met behulp van de PS4 Eye. Een bekend voorbeeld hiervan is Just Dance 2014.

Ook wordt er gebruik gemaakt van vier verschillende microfoons. Door dit grote aantal heeft de PS4 Eye de mogelijkheid om achtergrondgeluiden te vermijden en alleen naar de speler te luisteren. De microfoons kunnen worden gebruikt om voice commands te geven. Bij de launch zal dit beperkt blijven tot het opstarten van een game of het uitzetten van de console. Sony heeft echter aangegeven dat zij eraan werken om meer voice commands beschikbaar te maken.

Prijs: €49,99

De headset

Bij elke PlayStation 4 zal een headset geleverd worden. Als je naar de onderstaande foto kijkt valt je gelijk één belangrijk detail op: de headset heeft maar één oortje. Aan de verdere details valt op te maken dat dit een goedkope headset betreft. Op de headset zelf kun je het geluid regelen dat eruit komt.

Sommige headsets met een USB-aansluiting zullen ondersteund worden door de PlayStation 4. Deze headsets zijn meestal rond de €79,99 verkrijgbaar. De draadloze headset van de PlayStation 3 zal uiteindelijk ook ondersteund worden, alleen niet bij de launch.

Prijs: Gratis (Wordt bij iedere PlayStation geleverd)


Een oplaadkabel

Een controller moet opgeladen worden. Ook hierbij hebben gamers verschillende opties, al dan niet aangeboden door Sony.

Bij de PlayStation 4 wordt er standaard een oplaadkabel geleverd. Deze kabel is echter kort waardoor veel mensen hem niet kunnen gebruiken om tijdens het gamen ook de controller op te laden. Om die reden biedt bijvoorbeeld Big Ben een kabel die drie meter lang is. Hierdoor kun je gemakkelijk gamen en opladen tegelijkertijd.

Prijs: Vanaf €9,99

  

DualShock 4 Charging Station

De mensen die een hekel hebben aan kabeltjes kunnen ook terecht bij de nieuwe console van Sony. Er zijn namelijk meerdere Charging Stations verkrijgbaar bij de launch. De controllers kunnen gemakkelijk op de station worden aangesloten en het opladen zal meteen beginnen. Op een Charging Station kunnen twee controllers tegelijkertijd worden aangesloten waarbij ook beide controllers tegelijkertijd worden opgeladen. De Charging Station is in meerdere varianten verkrijgbaar.

Prijs: Vanaf €9,99

PS4 Vertical Stand

Vind je de zijkant van de PlayStation 4 niet mooi, of heb je simpelweg niet genoeg ruimte op je kast om je PlayStation 4 daar neer te zetten? Wees niet getreurd, Sony heeft zelfs aan jou gedacht! Met de Vertical Stand hebben gebruikers de mogelijkheid om hun PlayStation 4 verticaal neer te zetten door simpelweg de console in de houder te klikken.

Prijs: €9,99

Sony heeft er alles aan gedaan om het gamen op de PlayStation 4 zo simpel mogelijk te maken. Op sommige plekken wordt het echter toch geholpen door andere bedrijven. Hierdoor kunnen we zeker nog meer accessoires verwachten tijdens de levensduur van de PlayStation 4. Ook zijn sommige accessoires nog niet voltooid, bijvoorbeeld de PlayStation 4 Eye die in de komende tijd nog meer voice commands gaat krijgen. Ben jij tevreden met de huidige accessoires, ken je nog andere accessoires of wil je er meer? Laat het horen in de reacties!

Reacties

diederik.dierick op Woensdag 27 november 2013 om 21:49

 Al deze accessoires zijn hier bij de launch van de PS4. Kan niet wachten !!!

Discord

Hot
Enquête
Verrassend
26%
Verschrikkelijk
37%
Prachtig
12%
Het maakt mij niet zoveel uit
25%
Totaal aantal stemmen: 100 | 0 reacties
Speel nu

Games Headliner