PlayStation 4 - De games tot nu toe



Eind februari hebben we kunnen genieten van het begin van de aankondiging van weer een nieuwe generatie consoles. Tegen het eind van dit jaar zal Sony’s PlayStation 4 in de schappen verschijnen, bijgestaan door een nieuwe DualShock en natuurlijk een stapel aan launch games. Tijdens de conferentie heeft Sony ons al een aantal games getoond. Tijd om deze games eens op een rijtje te zetten.

Watch Dogs

Watch Dogs is een action-adventure game die zich afspeelt in een open wereld. Ubisoft Montreal, het bedrijf dat onder andere Far Cry en Assassin’s Creed tot leven bracht, zal verantwoordelijk zijn voor deze titel. Watch Dogs speelt zich af in Chicago, waar hacken het onderwerp van de dag is. Een digitale oorlog voltrekt zich, waarbij de supercomputer CtOS, wat staat voor Central Operating System, een belangrijke rol speelt. Als speler neem je de controle over antiheld Aiden Pearce, een doorgewinterde hacker die zowel goed is in mentale als fysieke oorlogsvoering. De game is overigens niet enkel en alleen voor de PlayStation 4 verkrijgbaar. Eerder werd de game al voor de PC, PS3, Wii U en Xbox 360 aangekondigd. We mogen de game naar alle waarschijnlijkheid eind dit jaar verwachten.

Killzone: Shadow Fall

Jawel, het Nederlandse Guerrilla Games lijkt ook deze nieuwe generatie weer een vinger in de pap te hebben. Met Killzone: Shadow Fall zal de franchise ook op de PlayStation 4 haar intrede doen. Killzone: Shadow Fall featured een nieuwe wereld, een nieuwe situatie en ook zeer zeker een nieuwe held.

Het spel speelt zich dertig jaar na de gebeurtenissen van Killzone 3 af. Het is al dertig jaar vrede, waarbij de aartsrivalen Helghast en Vektans zelfs naast elkaar leven in dezelfde stad. De twee volkeren worden echter wel gescheiden door iets wat veel weg heeft van de Berlijnse Muur. Beter een goede buur dan een verre vriend lijkt hier dus niet op te gaan.

Wanneer het goed mis gaat is het aan jou, de Shadow Marshal, om de balans weer te herstellen. Het is aan jou om te zorgen dat de wereld niet vergaat. Welja, niet een erg origineel concept, maar wie klaagt daar nog over na het zien van de beelden?

Deep Down

Dat Capcom wel weet hoe je met draken en ridders om moet gaan, bewees het met Dragon’s Dogma. Ook de PlayStation 4 zal deze setting meemaken door de komst van Deep Down. Deep Down is een fantasy game die draait op de nieuwe Panta Rei engine. Wat de bedoeling van de game is, is voor iedereen een groot raadsel. Sinds de persconferentie heeft Capcom noch Sony ook maar iets over het spel losgelaten. Wij houden wel van een beetje mysterie!


inFamous: Second Son

Na twee succesvolle delen op PlayStation 3 zal de franchise ook de nieuwe generatie meemaken. Niet Cole McGrath, maar Delsin Rowe is de ster in deze game. Delsin is een 24-jarige gast die kort gezegd denkt dat hij de beste is, maar wie zou dat niet van zichzelf zeggen als hij superkrachten had? Zeven jaar na de gebeurtenissen van inFamous 2 is de wereld duidelijk veranderd. Iedereen die ook maar enigszins verdacht acteert wordt meteen opgenomen. Wederom zal karma een belangrijke rol spelen. De PlayStation 4 moet het mogelijk maken om nog meer detail aan de open wereld van Seattle toe te voegen. Wij zijn in ieder geval benieuwd hoe de opvolger van Cole zich staande houdt.

The Witness

Na het fantastische Braid werd het hoog tijd dat Jonathan Blow met iets nieuws kwam. Met The Witness zorgt de ontwikkelaar ervoor dat het de nieuwe generatie consoles zal meemaken. The Witness is een 3D puzzle game, die zich afspeelt op een groot eiland. In een first-person perspectief ontdek je het eiland dat bezaaid ligt met allemaal puzzels. Het is aan jou om al deze puzzels op te lossen. Volgens Jonathan Blow was het onmogelijk om de game op de huidige generatie consoles uit te brengen, dus wat voor ongelofelijks moet er wel niet voor ons in het verschiet liggen?

Knack

Zoals de PSOne Crash Bandicoot had, zo heeft de PlayStation 4 Knack! Knack is een platformer voor de PlayStation 4. Het spel draait om Knack: een wezen dat bestaat uit mysterieuze voorwerpen die samen zijn gesteldheid bepalen. Zo kan hij op elk moment van vorm veranderen. Een wetenschapper genaamd Doctor is verantwoordelijk voor de geboorte van het wezen.

Zoals het platformers betaamd, wordt de wereld bedreigd door goblins en het is mede aan Knack om deze aanval af te weren. In zijn strijd tegen het kwade wordt echter duidelijk dat hij zelf misschien wel een groter gevaar is voor de mensheid. Het is de vraag of Knack net zo populair kan worden als andere platformers. Wij zijn in ieder geval benieuwd wat deze kleurrijke game ons aan het eind van het jaar te bieden heeft.

DriveClub

Op de PlayStation 3 wist off-road racefranchise MotorStorm vele harten te stelen. Met MotorStorm als launchgame wist Evolution Studios al snel wat fans te behalen. Pacific Rift en Apocalypse scoorden vervolgens wat minder, maar het betroffen nog altijd degelijke games. De PlayStation 4 lijkt voorlopig geen MotorStorm te kennen, want Evolution Studios komt met DriveClub.

DriveClub is een game die door Evolution Studios is ontwikkeld, exclusief voor PS4. Een game die ze altijd al wilden maken; waar ze al tien jaar geleden de patenten voor indienden. In DriveClub kunnen spelers in teamverband racen en alles wat erbij komt kijken. De gehele game is in first-person en spelers moeten zelf de autodeur openen en de gordel om doen. DriveClub is geen racegame, maar de ultieme autosimulator. Je kunt zelf je eigen challenges maken via de smartphones of tablets of natuurlijk de PS4 zelf. Zal deze nieuwe teambased aanpak zijn vruchten gaan afwerpen? 

Diablo III

Het was al een tijdje bekend dat Diablo III naar de PlayStation 3 zal komen. De game zal echter ook op Sony’s nieuwste console gaan verschijnen. Het spel zelf is al sinds mei vorig jaar verschenen.
Diablo III is een Hack & Slash-titel van ontwikkelaar Blizzard Entertainment. De game speelt zich af in Sanctuary, de donkere fantasiewereld die behoort tot het Diablo-universum. Dit derde deel speelt zich twintig jaar voor Diablo II af. Nieuwe wapens, items, vijanden en omgevingen zorgen ervoor dat de ervaring vertrouwd, maar toch vernieuwend aanvoelt. De game heeft een top-down aangezicht, net als de voorgaande titels. Uiteraard is er wel op grafisch gebied veel verbeterd ten opzichte van de eerdere delen. Of we een grafische verbetering mogen verwachten voor de next-gen console is onduidelijk. Er werden immers amper beelden getoond. Het is dus wachten op Blizzard om deze vraag voor ons te beantwoorden. Hieronder in ieder geval wat beelden van de huidige versie.

Destiny

Na jarenlang Halo te hebben ontwikkeld lijkt ontwikkelaar Bungie nu ook iets te gaan doen voor PlayStation. Voor de PlayStation Meeting kondigde het bedrijf al Destiny aan voor de PlayStation 3 en Xbox 360. De game zal echter ook op de PlayStation 4 verschijnen.

Destiny is een online FPS waarin het sociale aspect centraal staat en daarbij de elementen overneemt van het MMO-genre. Doordat Bungie Halo-DNA door de aderen heeft stromen, zal de game ongetwijfeld wat elementen van deze franchise herbergen. Het spel speelt zich af in een dynamisch universum waarin verschillende planeten worden bewoond en de mensheid wordt bedreigd door buitenaardse wezens. De mensheid heeft nog een stad die wordt beschermd door een mysterieuze, magische bol genaamd “The Traveler”. Als speler put jij je krachten uit deze energiemassa en ga je de strijd aan, maar niet alleen. Wij zijn razend benieuwd hoe het debuut van Bungie op de PlayStation 3 en vooral de PlayStation 4 zal uitpakken!


En zo onthulde Sony negen games die hoogstwaarschijnlijk tijdens de launch van de PlayStation 4 beschikbaar zullen zijn. De komende maanden zullen er ongetwijfeld vele games bijkomen. Wij zijn natuurlijk razend benieuwd naar welke game jullie na deze eerste onthulling het meeste uitkijken! Is het de mysterie van Deep Down die je trekt? Of ga je voor het vertrouwde Killzone of inFamous? Laat het ons weten!

Volg nu hoofdredacteur Sander van Genderen op Google+!

Reacties

Stefan Poot op Vrijdag 8 maart 2013 om 13:06

Watch Dogs, InFamous en Killzone zijn natuurlijk fantastische titels, maar mijn interesse ligt momenteel toch bij Deep Down. Die titel zag er verrekte episch uit.

Sander van Genderen (GameQ Eindredactie) op Vrijdag 8 maart 2013 om 13:26

Deep Down is certainly mysterious..

Wesley Egbertsen op Vrijdag 8 maart 2013 om 14:03

 Mijn interesse ligt ook vooral bij Deep Down.

Natascha Huijs op Maandag 11 maart 2013 om 13:54

Watch Dogs staat bij mij zeker op nummer 1, maar inFAMOUS en Knack komen ook zeker in mijn kast te staan. Deep down lijkt me trouwens ook zeker wel wat.

Dennis van der Beek op Woensdag 13 maart 2013 om 20:03

Killzone4 wil ik het liefst!!! InFamous, Watch Dogs en Knack hebben mijn interesse ook.

Sparxy op Donderdag 28 maart 2013 om 16:30

 Voor mij zit er nog niets interessants tussen. Ik vraag me af hoe dat zal zijn bij de release, ik ga namelijk geen console kopen als de games me (nog) niet aanspreken. En ik ben nog steeds erg benieuwd hoe ze dat gaan doen met de huidige PSN accounts en aankopen.

Discord

Hot
Enquête
Verrassend
26%
Verschrikkelijk
37%
Prachtig
12%
Het maakt mij niet zoveel uit
25%
Totaal aantal stemmen: 100 | 0 reacties
Speel nu

Games Headliner