PlayStation 4 - Games van 2014De PlayStation 4 is inmiddels verschenen in Europa. De Amerikaanse gamers konden het apparaat al vanaf vijftien november oppikken en de eerste berichten waren ronduit positief. Wat een console echter goed of slecht laat scoren, zijn de games die erop verschijnen. We doelen natuurlijk op de line-up. De launch line-up werd in een ander artikel al beschreven, want ook 2014 beloofd ons een hoop zoetigheid en plezier. En dat beste lezers, is een artikel op zich waard.

Bij deze doe ik een uiterst bescheiden beroep op jullie inlevingsvermogen. Een stukje schrijven over iedere game die tot nu toe zal verschijnen voor de PlayStation 4 in 2014, is wellicht een optie voor de ‘Lof der Zotheid’. Daarom heb ik enkel games geselecteerd welke je zeker in de smiezen moet houden.

Secret Ponchos

TBA 2014 – PlayStation 4

De game werd aangekondigd, en voor het eerst getoond, tijdens Sony’s persconferentie op de E3 van dit jaar. Secret Ponchos verschijnt enkel voor de PlayStation 4 en is een indie-titel pur sang, ontwikkeld door Switchblade Monkeys.

Secret Ponchos speelt zich af in het Wilde Westen, waar de speler een op de vlucht geslagen ‘outlaw’ speelt. De focus ligt op ‘player versus player’-gevechten. Spelers dueleren online tegen elkaar om zo een reputatie te krijgen, maar ook om berucht te worden. Secret Ponchos kenmerkt zichzelf via het top-down perspectief en het feit dat de game speelt als een ‘twin stick shooter’.

Het leuke is dat spelers die sterk presteren een prijs op hun hoofd krijgen. Zo worden deze doelwitten voor andere spelers, zodat deze weer reputatie winnen. Spelers kunnen teams vormen om zo een bepaalde speler neer te krijgen.

Op basis van zo’n stukje tekst is het wellicht lastig enthousiast te worden, dus bekijk zeker de E3 gameplaybeelden eens!

Bekijk hier een trailer van de game!


The Crew

Q3 2014 – PlayStation 4, Xbox One, PC

The Crew is een racegame in een open wereld. Een open wereld… Dat kan zowel positief als negatief uitpakken. Een open wereld die te klein is of te saai is, is geen aanlokkelijke open wereld. The Crew is zich hiervan bewust en speelt zich dan ook af in een open wereld waarin je 90 minuten nodig hebt om van kust tot kust te rijden. De creative director van The Crew omschrijft de game als een role-playing game met grootschalige multiplayer-elementen. De multiplayer is dan ook niet gescheiden van de singleplayer.

De singleplayer slokt zo’n twintig uur van je leven op en laat je toe om criminele groepen te infiltreren. Missies kunnen solo worden gespeeld, maar ook met vrienden, zowel online als offline. De multiplayer biedt de mogelijkheid om teams (Crews!) te maken en zo tegen andere teams te racen. Het beste nieuws? Er zijn geen laadschermen!

Bekijk een trailer van de game!


Destiny

Q2 2014 – PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360, Xbox One

Voorheen Halo-ontwikkelaar, tegenwoordig Sony én Microsoft vrind. Hoe kan men zo’n vriendschap beter belonen dan met een game? Bungie had dezelfde gedachte en komt met Destiny op de proppen, een action role-playing, first-person shooter game die zich afspeelt in een mythische sci-fi open wereld. Een hele mond vol, maar dan heb je ook wat.

Deze open-wereld is levend. Veel levensvormen en planten? Ook, maar er zullen ook ‘events’ plaatsvinden. Deze vinden willekeurig plaats en zijn niet zozeer gepland door de ontwikkelaar. De ‘events’ zorgen ervoor dat de gamers een dynamische speelervaring zullen, uh… ervaren.

Destiny is geen traditionele massively multiplayer online game. Destiny is meer een ‘shared-world shooter’. Duidelijk kan niet, toch? Destiny bevat ‘on-the-fly’ matchmaking dat spelers toelaat om andere spelers te zien en er mee te interacteren. 

Samen (zelden alleen) doorkruis je de grote wereld van Destiny om vol passie en doorzettingsvermogen te level-uppen, vijanden aan gort te knallen, loot te verzamelen, terwijl je te maken hebt met real –time dynamische belichting en globale verlichtingen.

Bekijk
hier een trailer van de game!


DriveClub

Q1 2014 – PlayStation 4

Evolution Studios maakte furore met de PlayStation 3-game Motorstorm en bijbehorende sequels. Toentertijd (inderdaad) had de game onwaarschijnlijk mooie graphics en wist het te innoveren. Via DriveClub tracht de ontwikkelaar het foefje te herhalen.

DriveClub komt in twee versies. Een gratis versie voor PlayStation Plus-leden, met alle bijbehorende functies, enkel een beperkt aantal wagens en tracks. De andere versie heeft deze beperking niet. Helaas is de gratis-versie uitgesteld, maar zal deze nog steeds gratis zijn wanneer deze in de online schappen ligt.

Het lijkt een hot topic in het wereldje der racegames: het racen in en tegen teams.  DriveClub leunt dan ook dicht tegen Grid 2 aan. Vergelijkingen met Gran Turismo of Forza Motorsport zijn dan ook onnodig, want DriveClub is geen simulator.

DriveClub moet het vooral hebben van zijn sociale mogelijkheden. Iedere actie of versnelling wordt beloond met een aantal punten. Het puntensysteem geldt voor het gehele team, zodat ieder teamlid punten kan binnenhalen, ongeacht je vaardigheden. Bovendien is het mogelijk om zelf uitdagingen op te zetten. Dergelijke uitdagingen worden voorzien van een flink aantal parameters, welke jij allemaal kan aanpassen.

Bekijk hier een trailer van de game!


inFAMOUS: Second Son

21 maart, 2014 – PlayStation 4

De derde game in de reeks, wederom ontwikkeld door Sucker Punch. Second Son trapt af zeven jaar na InFamous 2 (het goede einde), waarbij Cole MacGrath John White wist te vernietigen. De explosie die volgde zou alle Conduits moeten hebben weggevaagd, maar niets is minder waar. Het oosterse deel van de VS vreest de Conduits en besluit het Department of Unified Protection (DUP) op te richten. Conduits worden nu gemakkelijker opgespoord en worden beschouwd als bio-terroristen.

Jij speelt Delsin Rowe, een 24-jarige graffiti artiest die geen duidelijk doel heeft in het leven. Delsin ontdekt zijn Conduit-krachten na een bepaalde gebeurtenis en stelt zo een doel voor zichzelf. Terugvechten tegen het DUP samen met andere Conduits.

Qua gameplay zal de game weinig verschillen van de eerdere games. Ook Second Son speelt zich af in een open wereld. Via parkour kan Delsin zich gemakkelijk verplaatsen, waardoor je al snel van het ene gebouw naar het andere gebouw huppelt, springt en klimt.

Delsins krachten beperken zich momenteel enkel tot rookkrachten, maar Sucker Punch heeft onthuld dat je andere krachten zal absorberen. Deze krachten krijgen een gehele nieuwe invulling door de ketting die Delsin Kratos-gewijs zal hanteren.

Bekijk hier een trailer van de game!


The Order: 1886

TBA 2014 – PlayStation 4

The Order: 1886 speelt zich af in een alternatieve geschiedenis waarin een oude orde van ridders de wereld beschermt tegen bepaalde monsters. Een eeuwenlange strijd volgt, waarbij de monsters keer op keer de oorlog lijken te winnen, tot dat de Industriële Revolutie zijn intrede maakt. Nieuwe technologieën verschaffen de mensen voordeel ten opzichte van de monsters. Nu deze strijd gewonnen lijkt, duikt er plots een nieuwe probleem op.

The Order kent vier protagonisten die de wapens oppakken tegen zowel de monsters als de nieuwe problematiek. Jij speelt Marquis de Lafayette, een militaire officier met tactische vaardigheden. Als jongste is het verrassend dat hij een volwassen kijk op het leven heeft, maar de titel van ridder is nog niet verdiend.

Verder is er vrij weinig bekend rond de game, maar de eerste trailer van de game was ronduit indrukwekkend. Ontwikkelaar Ready at Dawn en producer Santa Monica laten zien waartoe zij in staat zijn met deze nieuwe game.

Bekijk hier een trailer van de game!


Outlast

Al verkrijgbaar – PC
Q1 2014 – PlayStation 4

Je hebt horrorgames en je hebt horrorgames. Amnesia wist de lat vrij hoog te leggen en het leek ondenkbaar dat er een game op de markt zou verschijnen die deze zou gaan overtreffen. Outlast is misschien niet zo f*(^&&* eng als Amnesia, maar komt akelig in de buurt.

Outlast wordt omschreven als een psychologisch horrorspel. Via een first-person perspectief speel je het spel als Miles Upshur. Miles is een journalist en krijgt een anonieme tip over het Mount Massive Asylum, een psychiatrisch hospitaal. Eenmaal aangekomen treft Miles de medewerkers levenloos aan. De gevangene zijn ontsnapt en hebben zelfs enkele SWAT-agenten aangevallen. Een SWAt-agent besteed zijn laatste woorden als volgt: “Je moet hier weg”. Miles volgt zijn advies op, maar wordt onderweg aangevallen. Wat volgt is een horroravontuur waar je u tegen zegt. 

Miles kan niet vechten. Dat betekent rennen, rennen en rennen. Oh ja, verstoppen kan ook geen kwaad. Feit is wel dat veel tegenstanders je zullen zoeken. Het Asylum is erg donker, maar via de nachtvisie van Miles’ camera kan je dat probleem verhelpen.

Je zal vast bedenken dat het allemaal niet zo eng klinkt. Wanneer je echter een trailer of gameplaybeelden bekijkt, zal je echter al snel via Zalando nieuw ondergoed bestellen. De sfeer, de vijanden, de gameplay, de geluiden en de gehele opzet zijn angstaanjagend. Dit is zo’n titel die je moet spelen, maar dat eigenlijk niet wilt.

Bekijk hier een trailer van de game!


Tom Clancy’s The Division

Q4 2014 – PlayStation 4, Xbox One, PC

Tom Clancy heeft al meer boeken en games op zijn naam dan dat ik ‘nee’ heb gezegd tegen een biertje. En dat is flink wat. The Division is een online multiplayer third-person tactische shooter action role-playing game. Gotta love genres.

The Division haalt zijn inspiratie uit gebeurtenissen zoals Operation Dark Winter en Directive 51, echte gebeurtenissen welke aantonen hoe zwak de mensheid eigenlijk is. De samenleving is fragiel en complex.

In de game breekt een ziekte uit waaronder de VS na vijf dagen gebukt gaat. The Division is opgericht om dreiging uit te schakelen en er alles aan te doen om te redden wat er te redden valt. Doordat het een massive multiplayer game is, speel je continu online tegen vrienden, AI en andere spelers. De graphics zijn fenomenaal en de opzet van de game lijkt ervoor te zorgen dat de online matches van zeer veel spanning zijn voorzien. 

Bekijk hier een trailer van de game!


Tom Clancy’s Rainbow 6: Patriots

TBA 2014 – PlayStation 4, Xbox One, PC

Rainbow 6 is een titel die veelal positief wordt ontvangen door zowel de fans als de pers. Ook deze Rainbow 6 zal zijn tactische kenmerken behouden, maar gaat daarentegen emotioneel een stuk dieper.
Een groep terroristen genaamd ‘True Patriots' hebben besloten te fungeren als eigen rechter en jury, maar ook de executies zelf uit te voeren. Om de gehele situatie nog wat complexer te maken is de leider van Team Rainbow een ex Navy SEAL, die meent dat ethiek onrelevant is wat betreft het stoppen van de True Patriots. De True Patriots moeten worden gestopt, ongeacht hun persoonlijke moraliteit.

Er is vrij weinig bekend rond de game, waardoor het nog koffiedik kijken is. Bekijk echter vooral eens de eerste trailer en dan zie je waarom iedereen enthousiast is.

Bekijk hier een trailer van de game!

The Witcher 3: Wild Hunt

TBA 2014 – PlayStation 4, Xbox One, PC

Het Poolse CD Projekt RED is verantwoordelijk voor de gehele franchise. The Witcher en The Witcher 2: Assassins of Kings wisten beiden te verbazen en CD Projekt RED lijkt het opnieuw te gaan flikken. The Witcher 3 vormt het slotstuk van een tot nu toe ijzersterke franchise.

The Witcher 3 introduceert, naar eigen zeggen, de grootste levende open wereld ooit in de RPG-geschiedenis. De setting zal 30x groter zijn dan eerdere Witcher-games. Soms zal je dan ook een zeilboot moeten pakken of achterop een paard moeten springen, wil je ergens (snel) kunnen geraken. De game zal zo’n 20% groter zijn dan Skyrim, en we weten allemaal hoe groot deze game was. Ook biedt de game een aanzienlijk hoge speelduur. Men beweerd dat je 100 levensuren dient in te leveren wanneer je de game volledig wilt uitspelen.

Pak wat popcorn of een chocoladeletter, bekijk trailers en screenshots en geniet.

Bekijk hier een trailer van de game!

WATCH_DOGS

Q2 2014 – PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360, Xbox One, PC, Wii U

De bekendmaking van Watch Dogs was een schone. Een nieuwe IP die direct indruk maakte en dit vervolgens bleef doen. In deze third-person game speel je als Aiden Pearce. Aiden heeft via allerlei handige technologische toestandjes de mogelijkheid om de virtuele versie van Chicago, Illinois te hacken. Op deze manier kan je de omgeving hacken, maar ook persoonlijke informatie opvragen. Daarnaast is Aiden uiterst nauwkeurig met wapens, hand-to-hand gevechten, muisstil tijdens het sluipen en gespecialiseerd wat betreft klimmen en klauteren.

Ijzersterke gameplay, haarscherpe graphics, een interessant verhaal en een multiplayer. Deze factoren lijken ervoor te gaan zorgen dat Watch Dogs een klepper van formaat wordt, één die men al lang en breed zal zien aankomen.

Bekijk hier een trailer van de game!

Discord

Hot
Enquête
Verrassend
26%
Verschrikkelijk
37%
Prachtig
12%
Het maakt mij niet zoveel uit
25%
Totaal aantal stemmen: 100 | 0 reacties
Speel nu

Games Headliner