PlayStation 4 - Top 4 Features

Sony heeft de PlayStation 4 naar eigen zeggen zo ontwikkeld dat gamers de beste spelervaring ooit kunnen meemaken. Sony’s next-gen console moet het spelplatform van het komende decennium worden. Om dat waar te maken zet de Japanse consolemaker in op krachtige prestaties en vele nieuwe functionaliteiten. In de aanloop van zijn Europese lancering op 29 november lijst GameQuarter graag zijn Top 4 features van de PS4 even op.

4. Gepersonaliseerd menu

De PlayStation 4 leert van jouw voorkeuren en afkeringen om je een persoonlijke homepage aan te bieden met de zaken die je echt wilt zien. De PS4 zal bijvoorbeeld suggesties doen over nieuws in verband met je favoriete games of gamegenres, of updates van je vrienden presenteren. Voor dit laatste wordt overigens veel ruimte gemaakt. Gedeelde video’s en screenshots, nieuwe vriendschapsbanden en wishlists krijgen allemaal een tegel op je homepage. Hierdoor ben je meteen weer mee met het nieuws van Sony en je vrienden. Je kunt de updates die je leuk vindt, trouwens ook een ‘thumbs up’ geven.

Volgens GQ: Vandaag leven we meer dan ooit in onze unieke, individuele leefwereld. We kiezen zelf wat we doen en laten. Sony wil gamers daarin tegemoetkomen door ‘personalised, curated content’ op de homepage aan te bieden. Wie gehecht is aan zijn Privacy zal het wellicht niet graag horen dat zijn PS4-gegevens over zijn voorkeuren verzamelt en gebruikt. Maar het merendeel van de PlayStation 4-bezitters zal zijn op maat gemaakte menu graag zien komen.

3. Remote Play

Met de Remote Play-feature kun je een PlayStation 4-game op het 5 inch-scherm van je PS Vita verder spelen, als je niet voor de televisie kunt zitten of als die uit moet. Dankzij Remote Play krijg je nog meer flexibiliteit over de plaats waaruit en het tijdstip waarop je gamet. Voorwaarde is wel dat het spel deze functionaliteit ondersteunt en dat je in dezelfde Wi-Fi LAN blijft als je console.

Volgens GQ: Criticasters zullen in de Remote Play-functie wellicht een marketingtruc van Sony zien om de verkoop van de PS Vita te boosten. Toch heeft deze feature zijn verdiensten. Als tablets en smartphones ons meer vrijheid in onze informatieconsumptie hebben gegeven, is het logisch dat een next-gen console ons de ruimte geeft om te gamen hoe we willen. De belangrijkste vraag blijft eigenlijk hoeveel PS4-games effectief Remote Play zullen ondersteunen.

2. Social features

De PlayStation 4 heeft tal van ‘sociale’ functionaliteiten meegekregen van Sony. De toegewijde ‘SHARE’-toets op de DualShock 4-controller geeft daarbij al een hint. Wie daarop duwt, opent het ‘SHARE’-menu van waaruit je videofragmenten of screenshots uit je laatste vijftien minuten aan gameplay kunt delen. Dat kan met je vrienden of met de wereld op het PSN, Twitter of Facebook.

Wie graag live ervaringen deelt, kan ook op de PS4 terecht. Sony’s next-gen console laat je gameplay live broadcasten naar wie je wilt. Zo kun je de spelcapriolen van je telecastende vrienden volgen en becommentariëren of kunnen zij hetzelfde bij jou doen. De PlayStation 4 ondersteunt een ‘party chat’ tot acht personen. Deze is trouwens cross-platform voor de PS4 en de PS Vita én werkt cross-game. De ondersteuning van Ustream en Twitch zorgen er bovendien voor dat je vrienden je exploten ook vanop, om het even welk toestel of browser, kunnen volgen.

Volgens GQ: De populariteit van Facebook en Twitter heeft bij mensen de indruk gecreëerd dat ‘sociale’ producten beter zijn. Sony zet met de PlayStation 4 alvast zwaar in op social features. Content delen is eenvoudiger en explicieter aanwezig dan ooit. Op elk moment kun je een fragment uit je laatste 15 minuten speeltijd op het internet knallen, en je kunt je spelpotjes zelfs telecasten. De cross-platform, cross-game party chat-functie, die tot acht personen zal ondersteunen, is trouwens een welkome toevoeging.

1. PlayGo

Sony heeft begrepen dat je de PlayStation 4 opstart, omdat je wilt gamen en niet omdat je naar een installatie- of downloadscherm wil kijken. PS4-games zullen al speelbaar zijn nadat een minimale hoeveelheid content is geïnstalleerd. De rest van de installatie of de download gebeurt op de achtergrond terwijl je zelf al aan het spelen bent. Alle updates voor je games zullen ook automatisch worden gedownload en geïnstalleerd terwijl de PlayStation 4 in standby staat. Aan de hand van je voorkeuren zal de PS4 zelfs delen van games die je mogelijk leuk vindt downloaden terwijl hij in slaapstand is. Zo kun je meteen een interessante titel uittesten, als je op zoek bent naar iets nieuws.

Volgens GQ:
Met PlayGo maakt Sony een einde aan die frustratie die heel wat gamers delen: laadbalkjes. Als deze feature werkt zoals belooft, dan zullen download- en installatiebalken weldra niets meer dan een nare herinnering worden. Wie de (groene) gewoonte heeft om de stroom van zijn console volledig uit te schakelen, zal echter een groot deel van de PlayGo-functionaliteiten aan zich voorbij te zien gaan.
 
                               
Breng morgen wederom een bezoek aan GameQuarter voor een nieuw artikel omtrent de PlayStation 4, die aanstaande vrijdag in de schappen verschijnt!

Discord

Hot
Enquête
Veel
27%
Best veel
47%
Weinig
20%
Niets
7%
Totaal aantal stemmen: 45 | 0 reacties
Speel nu

Games Headliner