Pokémon Omega Ruby & Alpha Sapphire demo play

Pokémon Omega Ruby & Alpha Sapphire
28/11/2014
Adventure
ja
3DS

Vroeger was ik een hardcore (lees als: verslaafde) Pokémon-speler. Dagelijks spendeerde ik uren aan het zoeken, vangen en (EV-)trainen van mijn monstertjes. Na X&Y is de liefde echter bekoeld en ben ik na het verhaal gestopt. De games waren niet slecht, immers gaf ik ze een 85, maar ik kon me niet vinden in de richting die de serie op ging. Ik draag Pokémon echter nog altijd een warm hart toe. De kans om met Omega Ruby en Alpha Sapphirre aan de slag te gaan laat ik dan ook niet aan me voorbij gaan.

Toen ik te horen kreeg dat ik met een ‘’speciale demo’’ aan de slag mocht, verwachtte ik om het begin de game te spelen. Met een beetje geluk mocht ik zelfs tot Gym Leader Roxanne spelen. In werkelijkheid kreeg ik echter iets heel anders voorgeschoteld.

De demo opent met een cutscene. Kampioen Steven vliegt samen met de speler op zijn Latios. De bestemming van hun reis is het onderzoeksinstituut op Mossdeep Island. Je bent hier nog maar amper geland en dan gaat het al mis.

Het instituut, dat onderzoek doet naar mega-evolutie, is het doelwit van het kwaadaardige Team Aqua. Overvallen door enkele van diens leden, geeft Steven je een Pokémon om hem te helpen in zijn strijd. Je keuzes bestaan uit Grovyle, Combusken en Marshtomb, de geëvolueerde versies van Hoenn-starters Treecko, Torchic en Mudkip.

Na een simpel gevecht krijg ik even de tijd om het nieuwe Mossdeep te verkennen. De game draait op de X&Y-engine en dat is ook te zien aan de levendige wereld die er uit voortkomt. Veel tijd om hiervan te genieten hebben we niet, wanneer we de achtervolging inzetten.

Aangekomen op een nieuw en voor mij onbekend eiland, gaan we wederom de strijd aan. Hierbij vecht ik aan de zijde van Steven en zijn Shiny mega-Metagross en evolueert mijn starter naar zijn laatste vorm. Steven beloont deze presentatie met een mega-stone voor de Pokémon in kwestie, waardoor je kan spelen met mega-Sceptile, mega-Blaziken of mega-Swampart.

De demo is niet erg lang. In amper tien minuten tijd bereik ik het einde, waar ik de Pokémon kan vangen die het doelwit was geworden. Het blijkt om een Glalie te gaan, die bovendien ook nog zijn mega stone vast heeft. Na het vangen eindigt de demo, met de melding dat ik Glalie kan overzetten naar de uiteindelijke game.

Uiteindelijk heb ik nog maar weinig gezien van de remakes van Ruby & Saphirre. Grafisch lijkt het een kleine verbetering ten opzichte van X&Y, maar de nadruk lijkt wederom op mega-evoluties te liggen. Desondanks ben ik niet geheel ontevreden. Het opzetten van een uniek stukje gameplay voor de demo en daarbij een unieke beloning klaar zetten getuigt van goed leiderschap bij Nintendo en GameFreak. Ik ga mijn kaart van Hoenn alvast weer zoeken.

Discord

Hot
Enquête
Meer nieuws
0%
Meer recensies
14%
Meer video-content
29%
Meer previews
0%
Meer prijsvragen
29%
Meer van alles
29%
Totaal aantal stemmen: 14 | 0 reacties
Speel nu

Games Headliner