hotness 0
News

Sfeerimpressie: Firstlook Battlecon

Gepost door

Op 7 en 8 mei vond in Ahoy Rotterdam de eerste editie van Firstlook Battlecon plaats. Honderden gamers bezochten de twee hallen om de meest gespeelde multiplayer games tegen elkaar te spelen om mee te dingen naar een mooie vijftigduizend euro aan prijzen. GameQuarter bezocht de beurs en geeft een impressie van de sfeer.


Ouderwets tegen elkaar gamen


Weet je nog hoe het publiek reageerde toen bekend werd dat Halo 5 géén splitscreen zou gaan krijgen? Niet best. Deze aankondiging, waar 343 Studios overigens niet op terugkwam, toont maar weer aan dat ouderwets tegen elkaar gamen nog lang niet dood is. Firstlook Battlecon neemt dit principe door een ongeveer twintig populaire multiplayer games te nemen en gamers in split-screen en LAN-setting tegen elkaar te laten gamen in toernooitjes van vijftien tot dertig minuten. Onder de winnaars werden een hoop prijzen verdeeld, waaronder muizen, toetsenborden, games, speakers, een PlayStation 4 en nog veel meer.

De insteek van het evenement is om ook gamers die niet uitblinken in één game, zoals we tegenwoordig zien in e-sports, een eerlijke kans te geven op een prijs. Toch was Battlecon hét evenement om een mooie hoeveelheid prijzen te scoren als je op een serieus niveau gamet. Op het podium verschenen verschillende gamers en streamers die al gesponsord werden door bedrijven als Trust en er liepen verschillende lachende gamers rond met een hele waardevolle tas aan mooie prijzen. Gelukkig kregen ook meer casual gamers op rustigere momenten zeker de kans om na meerdere malen mee te doen iets te winnen. Ondergetekende ging namelijk naar huis met een Fresh ‘N Rebel powerbank, een Amiibo én een mooi T-shirt van Battleborn.

Mooie selectie, leuke uitvoering


Het aantal beschikbare games bestond uit een mooie mix van iets oudere en nieuwe games. Battleborn en Overwatch waren erg populair omdat deze laatste zelfs natuurlijk nog niet uit is en velen bovendien een gelijke kans hadden. Partygames Super Smash Bros. Wii U en Melee, Rocket League en Mario Kart 8 waren aanwezig en shooterfanaten konden aan de slag met Black Ops III, Counter Strike: Global Offensive. Verder waren uiteraard ook League of Legends, Street Fighter V en FIFA 16 aanwezig, maar was het ook interessant om te zien dat Heartstone en Trackmania Turbo ook hun plaats hadden. Met racers, kaartgames en shooters was de selectie lekker divers en compleet.

Over het algemeen was het aangenaam om mee te doen aan bekende en onbekende games. Op de stand van Battleborn werd duidelijke uitleg gegeven en liep de crew rond om beginners te helpen, en bij World of Tanks en Warships was een mooie legertruck aanwezig. Kleine minpuntjes waren het doorstromen van de spelers of de controllers op verschillende stands. Zo begon zo nu en dan een potje Overwatch automatisch voordat men gesetteld was en viel het tegen dat Nintendo per Wii U voor vier man één Pro-controller en Gamepad had. Zo had niet iedereen altijd een eerlijke kans, maar de sfeer was dan ook wat losser dan bij grote toernooien. Wachttijden waren zeker niet lang en er kon oneindig deelgenomen worden, dus wat dat betreft was meedoen nooit vervelend.

Geslaagd

Buiten de stands met toernooien was er een Marketplace met game- en comic-gerelateerd assortiment aan merchandise kleding en comics. Het aanbod was niet uitzonderlijk exotisch, maar er waren een hoop gave collectors items van oudere games en zeer oude Avengers-comics te krijgen. Ook behoorde een deel van de bezoekers uit de welbekende Youtube-generatie, die maar al te graag op de foto gingen en een praatje maakten met beroemde Youtubers en Twitch-streamers.



Firstlook Battlecon was al met al een geslaagde uitvoering van een vrij uniek concept. Het is niet gegarandeerd dat je je kaartje in prijzen terugverdient, maar het is zeker niet onmogelijk wanneer je een game hebt waar je iets meer tijd in hebt gestoken. Buiten dat was er een leuk aanbod aan speelbare games, die door de losse en gezellige sfeer leuk waren om te spelen. Wat ons betreft mag Firstlook Battlecon doorgaan om ontwikkelaars te stimuleren games leuk te maken om ouderwets tegen elkaar op de bank te spelen, want dat blijft toch het leukste.

0 reacties op "Sfeerimpressie: Firstlook Battlecon"