hotness 0
News

Stelling: '3D is de toekomst van het gamen'

Gepost door

De trend dat televisies een 3D-optie hebben wordt steeds beter zichtbaar. De technologie veranderd langzamerhand van lelijke 3D-brillen met een gratis portie hoofdpijn, tot in de toekomst wellicht perfect werkende 3D-schermen zonder rare brillen. Ook de gamesindustrie begint onder invloed te raken van driedimensionale beelden. De eerste 3D-TFT schermen zijn al op de markt en enkele titels hebben al een optie om over te schakelen op 3D. Zal deze trend zich doorzetten of is het de zoveelste gimmick in het rijtje? De stelling van deze maand is dan ook: 3D is de toekomst van het gamen.

Sander

Ik denk dat 3D zeker wel een grote rol gaat spelen in de gameindustrie. Iedereen wil namelijk wel dat games zich afspelen in de eigen kamer. De techniek is al ongekend populair in de bioscopen en die trend zal ongetwijfeld doorgetrokken worden naar de gameindustrie. Het zal echter nog wel even duren voordat iedereen is overgeschakeld op de 3D TV's. Dit heeft in mijn ogen te maken met de prijzen, die ik niet zo snel zie dalen. Of ik zelf 3D TV's ga toelaten? Misschien...maar dan zal ik wel eerst een grotere ruimte moeten vinden, want momenteel kan ik mijn kont niet keren in het kamertje waar ik mijn games speel.

Dennis

Zelf ben ik nu erg voorzichtig wat betreft voorspellingen, want ik zat er behoorlijk ver naast destijds met de Nintendo Wii. Ik had schappen vol games verwacht waarbij de Wii Remote en Nunchuk op geniale wijze gebruikt zouden worden, maar echt goede Wii-games zijn er niet in erg grote getale. Zelf ben ik wel erg benieuwd naar 3D. Als die TV's goed gaan lopen, dan heb ik er alle vertrouwen in dat games de overstap ook snel zullen maken. Echter ben ik bang dat het allemaal wat te vroeg komt, want het gros van de mensen heeft denk ik nog geen 3D gezien. Tijdens de E3 zal Nintendo me de 3DS komen en naar eigen zeggen is er geen 3D bril voor nodig. Een stap in de goede richting denk ik, want zo'n brilletje zal voor menigeen een struikelblok vormen. Wat te denken als je al een bril draagt?

Kurt

Het is inderdaad vervelend als je steeds met een plastieke brilletje op je neus moet gamen. Bovendien kan je nu al films bekijken in 3D met zo een bril op een TV die nog niet 3D ready is. Het resultaat daarvan vindt ik erg magertjes. Ik heb laatst wel in een winkel een stukje in 3D gezien op een goede TV en met een mooie bril bij en dat effect kwam echt wel goed over. Dat 3D de toekomst wordt voor zowel games als films, lijkt me dan ook zeer waarschijnlijk. Zorgen dat we de bril achterwege kunnen laten en dat de 3D televisies betaalbaar worden, dan denk ik dat niets nog het succes van 3D gaming in de weg staat.

Christopher

3D kan zeker bijdragen tot een betere game-ervaring. 3D is op dit moment zeer populair in de bioscoop, met titels als Avatar en Clash Of The Titans, dus lijkt het voor velen vanzelfsprekend dat deze techniek ooit de nieuwe standaard wordt binnen de huiskamer. Al zal dit niet van een leien dakje lopen: voor de 3D-televisies die nu verkrijgbaar zijn heb je nog steeds een 3D-bril nodig en het is bovendien heel duur. 3D zal uiteindelijk zijn weg vinden naar de huiskamer en de gameindustrie, maar alleen als het betaalbaar wordt en het brilletje achterwege kan worden gelaten.

Marijn

In tegenstelling tot de andere redacteuren houd ik me op dit moment helemaal nog niet zo bezig met 3D. Het enige dat ik ervan weet, is dat het me erg veel geld zal gaan kosten en gedoe zal opleveren. 3D televisies zijn voor de doorsnee consument namelijk nog niet betaalbaar. Verder is het aanbod in games maar magertjes en valt dat met de films ook wel mee. Ik zie deze periode meer als een soort hype of proefperiode, waarin we voor het eerst kennis maken met 3D. Het zal nog lang gaan duren voordat 3D televisies en 3D gaming in de samenleving geïntegreerd zijn.

Arnold

Momenteel zie ik 3D nog als een gimmick, maar op de lange termijn zal zeker de overstap gemaakt worden. Het zal waarschijnlijk pas aanslaan als een paar negatieve punten worden voorkomen. Zo moet eerst de technologie verbeteren zodat we van de 3D-bril en de barstende hoofdpijn afkomen. Daarnaast moet de prijs van de technologie nog flink omlaag. Het zal waarschijnlijk nog wel meer dan tien jaar duren voordat ook het grote publiek in drie dimensies zal gamen. Hopelijk zal het een revolutie ontketenen in de gameswereld, want met een nieuwe technologie komen ook nieuwe gameplay mogelijkheden.

0 reacties op "Stelling: '3D is de toekomst van het gamen'"