hotness 0
News

Stelling van de maand: 2021 is het jaar van de indie

Gepost door

Na het veelbewogen coronajaar 2020, hoopten we er met zijn allen op dat 2021 zou gaan knallen. De pandemie zou op zijn einde moeten lopen en wereldwijd kon men elkaar weer opzoeken. Helaas barstte de E3 2021 niet uit zijn voegen van de grote titels die dit jaar nog verschijnen en wordt game na game wederom een jaar vooruitgeschoven. Vooruit, laat dat topjaar dan over aan 2022. Dit geeft 2021 de ruimte om zijn kroon over te dragen. Onze stelling voor deze maand is dan ook: 2021 is het jaar van de indie.

Wilco

De indie is het genre waar innovatie en ontwerpplezier voorop staat en waar het grote commerciële belang van de uitgevers niet of nauwelijks meespeelt tijdens de ontwikkeling.
Bear & Breakfast, Kena, Sable, Stray, het onlangs aangekondigde Weird West. Games die dit jaar nog volgen en mijn attentie hebben. Ook denk ik aan 12 Minutes, Psychonauts 2 en Dead’s Door die ook nog in een zekere onafhankelijkheid ontworpen zijn. Kleinere titels die meer in de schijnwerpers mogen treden omdat er te weinig groot geschut is om het podium op te eisen. Ik juich het alleen maar toe en eerlijk gezegd, geniet ik met volle teugen van zo’n jaar als dit, waar we met zijn allen blijven zoeken naar de pareltjes. Of ik objectief kan zeggen dat dit het jaar van de indie is, weet ik niet. Wel ga ik mij dit jaar lekker richten op al die innovatieve nieuwe spelideeën en is 2021 hopelijk mijn jaar van de indie.

Sil

Het jaar van de indie? Lijkt me nogal een overdreven benaming. 2021 is vooralsnog een vrij matig jaar gebleken op alle fronten. Zowel vanuit de triple A space als vanuit indieland kwamen geinige titels aangewaaid, maar ik heb nog niets gezien wat mij echt nog jaren bij zal blijven. Ik doop het dan ook eerder het jaar van ‘’meh’’ .

Sander

Ik durf het jaar 2021 niet daadwerkelijk als  'Het jaar van de indie' te bestempelen. Dat 2021 niet het jaar is met de meest gigantische blockbusters, moge duidelijk zijn. Dat heeft natuurlijk ook wel een beetje te maken met een overbruggingsperiode waar we in zitten.  Ontwikkelaars moeten de nieuwe generatie consoles nog ontdekken en dat kost tijd. Ook cross-gen games nemen uiteraard meer tijd in beslag. Het zou een aderlating voor Sony zijn als Horizon: Forbidden West daadwerkelijk 2021 niet haalt, want dan hebben we wel met een relatief mager jager voor de PS5 te maken. Ik denk daarnaast dat indies sowieso aan het oprukken zijn. Valheim is daar een schitterend voorbeeld van. Een team van vijf ontwikkelaars dat een gigantische hit uit de grond stampte. Dat biedt hoop voor al die dromen die bij kleine ontwikkelaars leven.

Stefan

Deze stelling zal voor velen waarschijnlijk waar zijn, mede omdat veel AAA-titels zijn uitgesteld naar volgend jaar. Voor mij persoonlijk gaat dit echter niet op. Zelf kijk ik heel erg uit naar Battlefield 2042. In tegenstelling tot titels als Call of Duty, die jaarlijks een opvolger krijgen, geldt dit niet voor de Battlefield-reeks. Drie jaar na het verschijnen van Battlefield V kunnen we eindelijk met een nieuwe Battlefield-game aan de slag. De reden dat ik hier zo warm voor loop is omdat ik enorm veel plezier aan Battlefield V heb beleefd. Echter ben ik ook het type gamer dat na een tijd gewoon is uitgekeken op een game. Een opvolger is daarom meer dan welkom. Voor mij is de game waar ik enorm naar uitkijk dan ook geen indie, maar de AAA-shooter van DICE.
 

0 reacties op "Stelling van de maand: 2021 is het jaar van de indie"