hotness 0
News

Stelling van de maand: 2021 was een slecht jaar voor gamers

Gepost door

2021 was een verschrikkelijk jaar. Ik denk dat we het daar allemaal over eens kunnen zijn. Overstromingen, bosbranden, hittegolven, een chiptekort en natuurlijk het coronavirus zijn slechts een greep uit de problemen. Maar volgens sommigen hadden gamers het best goed. Is de redactie het daar ook mee eens?

Sil

Absoluut niet. 2021 was een afgrijselijk jaar voor gamers. De nieuwe consoles zijn nog altijd niet aan te slepen en daardoor is het overlapjaar dat na een console-wissel komt nog kariger dan normaal. Veel belangrijke titels werden uitgesteld of hadden dat juist beter nog kunnen worden en zelfs gamers willen nog wel eens graag naar buiten, al was het maar voor een conventie of LAN-party. Games hebben 2021 zeker dragelijker gemaakt, maar een goed jaar was het geenzins.

Sander

Ik denk zeker dat 2021 niet als een rooskleurig jaar de boeken in zal gaan. Op nagenoeg elk vlak. Wat betreft de gamers onder ons was het upgraden naar een nieuwe generatie vooral een hel. Qua consoles nagenoeg onmogelijk, qua PC niet te betalen. Veel games zijn uitgesteld en de games die voor de nieuwe generatie consoles zijn verschenen, weten over het algemeen nog niet de gamer echt omver te blazen. Nee, laat alstublieft 2022 snel aanrukken.

Wilco

2021 was voor mij in geen enkel opzicht een slecht jaar. Nu ben ik misschien een aparte eend in de bijt en heb ik er geen moeite mee als er wat minder grote titels uitkomen. Ik geniet van de kleine pareltjes en heb dit jaar zelden zonder iets te spelen gezeten. Ik kan met trots op de top 3 terugkijken (waarover een aritkel later dit jaar verschijnt). Eigenlijk is er nu, december, een kleine droogte die wat mij betreft opgevuld had mogen worden met een nieuwe Zelda of Mario, maar verder... Een prima tussenjaar voor mij. O wacht, de stelling neigt naar de gamer in het algemeen. Ik hoop dat de 'gamer' dit jaar ook gebruikt heeft om de horizon eens wat te verbreden zodat een 'Deaths Door' of 'Loop Hero' een groter publiek krijgt dan in andere jaren.

Stefan

Gevoelsmatig heb ik het idee dat 2021 voor gamers op meerdere vlakken niet het beste jaar was. Dit jaar waren er weer geen beurzen en evenementen mogelijk. Dat resulteerde in een wildgroei aan online events, wat ervoor gezorgd heeft dat de gemiddelde gamer daar zijn weg ook niet meer wist te vinden. Betreft games heb ik het zelf als een minder jaar ervaren. Natuurlijk zijn er goede games uitgekomen, maar ik mis wel een game die mij echt omver heeft geblazen. Daarnaast ben ik nogal PlayStation minded en qua exclusives was het voor mij persoonlijk ook niet om over naar huis te schrijven. Echter denk ik wel dat het einde van het jaar voor Xbox-bezitters een aantal mooie games brengt. Ik denk hierbij vooral aan Halo en Forza Horizon 5. Of 2021 dan ook echt een slecht jaar voor gamers is geweest, is maar net vanuit welke hoek je het bekijkt.

0 reacties op "Stelling van de maand: 2021 was een slecht jaar voor gamers"