hotness 0
News

Stelling Van De Maand: De prijsverlaging maakt de 3DS interessant voor mij

Gepost door

Sinds afgelopen maand heeft de prijs van de 3DS een smak naar onder gemaakt. Nu Nintendo's nieuwste handheld nog maar 170 euro kost, hoopt het bedrijf een bredere doelgroep aan te spreken. Bij ons op de reactie heeft alleen Dennis een 3DS. Maakt deze prijsverlaging daar meer van?

De 3DS heeft mij een korte tijd aangesproken, maar nooit heb ik met het apparaat in mijn handen gestaan in de winkel. Sinds de aankondiging van de PlayStation Vita wist ik eigenlijk al dat ik deze handheld zou gaan halen. Het zou tevens mijn eerste handheld zijn. Gezien de line-up van Sony voor haar apparaten en games als Uncharted: Golden Abyss was voor mij al snel de keuze gemaakt. 3D heeft mij nooit zo getrokken en omdat de line-up van de 3DS naast Nintendo titels altijd nogal pover is, zal ik ook na deze prijsdaling geen geld spenderen aan het apparaat.

De prijsverlaging is zeker leuk voor de mensen die al van plan waren om een Nintendo 3DS te kopen, maar niet voor mij. Het leek mij een leuk toestel, tot ik hem in de winkel had getest. Je kon er Pilot Wings Resort spelen, al na twee minuten spelen keek ik er al scheel op. De man die naast me aan de andere 3DS stond ondervond hetzelfde. Misschien dat je eraan moet wennen, maar ik ben zowieso meer een console-gamer. Begrijp me niet verkeerd, de 3DS is een tof toestel, het is echter niet iets voor mij. Datzelfde kan gezegd worden over welk effect de prijsdaling op mij heeft.

Dat ik de 3DS ging halen stond van tevoren al vast. Als verzamelaar wil ik nu eenmaal elke console of handheld in bezit hebben. Maar voordat ik het aanschaf heb ik wel de vereiste dat er minimaal vijf games moeten zijn die ik erop MOET spelen. Op moment van schrijven zijn er twee 3DS die games die ik per se gespeeld wil hebben (Naruto Shippuden: The New Era & Pokémon Rumble Blast). Maar een blik op releaselijsten onthuld al wat ik mezelf als kerstcadeau geef.

Echter, hebben we het hier over de prijsverlaging. Het is goed dat die doorgevoerd wordt, want zoals het nu loopt, loopt het nog niet goed genoeg voor Nintendo. Met de verlaging van de prijs wordt het apparaat aantrekkelijker. Bovendien komen er erg veel toffe titels uit en dat zal de 3DS alleen maar interessanter maken. Enkel voor de mensen die er al een hebben, is het misschien een klein beetje jammer, omdat de handheld ongeveer 80 euro goedkoper wordt in vijf maanden tijd. Maargoed je hebt 'm toch al en als goed gebaar biedt Nintendo ons gratis download games aan vanaf 1 september.

 

0 reacties op "Stelling Van De Maand: De prijsverlaging maakt de 3DS interessant voor mij"