Stelling van de Maand: Gamen doe ik het liefst alleen

Iedere gamer heeft zijn eigen voorkeuren. De één speelt liever een jaar lang FIFA totdat het volgende deel uitkomt, terwijl de andere met arendsogen alle magazines afspeurt op zoek naar die ene game waar hij zijn zuurverdiende geld in wil steken. Naast de voorkeur voor games is er bij vele gamers ook een duidelijke voorkeur voor in welke omgeving je de game speelt. Speel jij liever alleen op een zolderkamertje met een klein schemerlampje, geluid op max en niemand in de omgeving? Of geniet jij meer van het gamen wanneer er vrienden over de vloer zijn? Vandaar de stelling: Gamen doe ik het liefst alleen.

Absoluut! Het meeste vertier haal ik uit RPG's als Tales Of, The Witcher, Game Of Thrones of Final Fantasy. Ik wil het hoofdpersonage zijn in de wereld waar de ontwikkelaar me ingetrokken heeft. Hiervoor heb ik geen hulp nodig, aangezien deze enkel afbreuk doet aan de ervaring. Laat iedereen maar Fifa spelen, ik steek Kingdom Hearts 2 nog eens in mijn console!

De meeste momenten waarop ik achter mijn console te vinden ben, zijn momenten waarop ik even niets te doen heb. Bijvoorbeeld tussen het avondeten en het sporten, of vlak voordat ik op stap ga. Meestal game ik alleen. Ik houd ervan om online FIFA of Modern Warfare 3 te spelen, maar ik houd ook enorm van singleplayer games, zoals Uncharted, Killzone, BioShock en Zelda. Moet overigens wel zeggen dat Modern Warfare 3 vaak met vrienden in een party wordt gespeeld en dat er regelmatig mensen over de vloer zijn om een potje FIFA 13 te spelen. Eigenlijk maakt het me niet zoveel uit dus.

Het is maar net waar ik aan toe ben. Na een nachtje lekker uitgaan in een groep, is er niets lekkerder dan halfbrak thuis op de bank mijn tijd te spenderen met een mooie RPG of adventure game. Maar van tijd tot tijd heb ik ook wel degelijk behoefte aan lekker potje Mario Kart, of beter nog, een lekkere LAN-sessie WarCraft, Age of Empires of Halo met een stel goede vrienden. Wat wel gezegd moet worden is dat als ik aan het één toeben, je bij mij niet met het ander moet komen aanzetten; ben ik in de solo-mood, dan kan ik ook echt voor geen mogelijkheid overgehaald worden een potje FIFA mee te spelen. En natuurlijk is er nog de oh zo belangrijke Zelda-ervaring die voor mij één van de belangrijkste punten in mijn gamersleven vormt; als ik bezig ben met een Zelda-game, sluit ik mezelf op en mag er niemand ook maar dichtbij mijn TV en mij komen. Maar dat is wat ze noemen een gevalletje apart.

Oneens. Zelf vind ik het leuk om met iemand samen op de bank nog eens een keer door de verhaallijn heen te spelen. Daarom ben ik een groot fan van games zoals Black Ops, Borderlands, Halo en noem het allemaal maar op. Ik ben altijd wel in voor een multiplayer potje met wat maten of een heerlijke coöp campagne. In mijn eentje verveel ik me altijd snel en wil daarom wel gezellig wat te praten hebben tijdens het gamen.

Ik haal toch wel het meeste plezier uit het spelen met vrienden. Hoe meer zielen hoe meer vreugd is hier de bijpassende leus. Natuurlijk kan ik genieten van de singleplayer van Uncharted 2 en vind ik het heerlijk om te verdwalen in de werelden van Oblivion en Skryim, maar een vriend in dezelfde ruimte voorzien van een perfect uitgevoerde headshot geeft toch net een iets beter gevoel. Evenals het inmaken van vrienden met FIFA. Er is immers geen beter vermaak dan leedvermaak. En als je niet goed genoeg bent om je eigen rockband te beginnen, wat is dan leuker dan met vrienden vier of meer plastic instrumenten tevoorschijn te toveren om even een avondje net te doen alsof je allemaal fantastische liedjes hebt uitgevonden?

Reacties

Natascha Huijs op Vrijdag 9 november 2012 om 13:06

Ik weet wel dat ik veel rustiger speel als er niemand bij is, maar af en toe iemand om tegen te praten of iemand die samen met jou een potje wil doen van een leuke multiplayer sla ik ook niet af.

Discord

Hot
Enquête
Veel
27%
Best veel
47%
Weinig
20%
Niets
7%
Totaal aantal stemmen: 45 | 0 reacties
Speel nu

Games Headliner