hotness 0
News

Stelling van de maand: Het gamejaar 2022 scoort bij voorbaat al een dikke voldoende!

Gepost door

Laten we eerlijk zijn: het jaar 2021 heeft ons niet gebracht wat we van tevoren hadden gehoopt. We hebben het dan niet alleen over alles dat gerelateerd is aan onze hobby, maar vooral over de gehele pandemie die nog altijd niet achter de rug is. Over het gamejaar 2021 zijn de meningen verdeeld. Iets dat ook uit onze vorige stelling van de maand bleek. Met de jaarwisseling achter de rug is het nu echter tijd om vooruit te blikken. Vandaar de optimistische stelling: het gamejaar 2022 scoort bij voorbaat al een dikke voldoende!

Sander

2021 was het jaar waarin ik mijn PlayStation 5 heb gekocht en een gloednieuwe game-pc heb aangeschaft. Het jaar van het upgraden dus, alhoewel dat nog een hels karwei was met het huidige chiptekort. Wat betreft mijn PlayStation 5 heb ik geen geweldig jaar achter de rug. Er waren niet veel titels die mij achter de nieuwste spelcomputer van Sony hebben gekregen. Mijn game-pc heeft zich vooral bezig gehouden met Age of Empires IV, waar ik vandaag de dag nog steeds veel uren in steek.

Het jaar 2022 moet een jaar worden waarin mijn PS5 wel vaker zal draaien. Denk hierbij aan titels als Horizon: Forbidden West, God of War: Ragnarök, Dying Light 2: Stay Human en Hogwarts Legacy. Ervan uitgaande dat er dit jaar niet een lading aan games worden uitgesteld, moet dit inderdaad een dikke voldoende gaan worden!

Wilco

Als 2020 en 2021 mij één ding hebben geleerd, is het dat geen verwachtingen hebben de verrassing groter maakt. Het afgelopen jaar heb ik enorm genoten van kleine onverwachte verrassingen en games waar ik niet reikhalzend naar uitkeek. Ook 2022 wil ik met een vrij open mind ingaan en mij bij voorbaat aan zo min mogelijk titels vastleggen. Of dit een topjaar wordt? Ongetwijfeld. Men heeft aan het thuiswerken kunnen wennen en zal weer lekker op stoom zijn om groots werk af te leveren. Sony gaat ongetwijfeld een antwoord geven op het door Microsoft gedomineerde 2021 en Nintendo moet dit jaar dan toch echt gaan komen met Breath of the Wild 2. Er gaan grootse dingen gebeuren, daar ben ik niet bang voor, maar ik hoop wel dat ik ondanks het knallende vuurwerk nog steeds kan genieten van een klein kabbelend beekje aan Indies wat ongestoord doorstroomt.

Sil

2022 een goed jaar? Ik zie niet in waarom. Natuurlijk zijn er wat games die ik wil spelen, zoals Forspoken, God of War, de tweede Uchikano en Digimon: Survive, maar vooralsnog is er niets waar ik naar uitkijk. Tel daarbij op dat events waarschijnlijk weer niet doorgaan, releases door covid meer vertraging oplopen en het chiptekort aanhoudt, waardoor mijn verwachtingen zijn getemperd.

Stefan

Ik kan het haast niet anders dan met deze stelling eens zijn. Vandaag verschijnt ook mijn column online, waarin ik vooruitblik op het gamejaar 2022. Veel games die 2021 een enorm goed gamejaar hadden moeten maken zijn doorgeschoven naar 2022. Dit jaar belooft dan ook veel goeds. Het begint in het eerste kwartaal al erg sterk met grote titels als Horizon: Forbidden West en Gran Turismo 7. Later in het jaar kunnen we God of War: Ragnarök verwachten, een andere titel waar ik enorm naar uitkijk. Het jaar wordt verder nog aangevuld met games als GRID Legends, F1 2022 en verwachten we uiteraard een nieuwe Call of Duty. Daarnaast zijn er nog iets kleinere titels die zullen verschijnen en daar kijk ik eveneens naar uit. We hebben de games vanzelfsprekend nog niet gespeeld, maar het belooft een fantastisch gamejaar te worden!

Peter

Als ik de stelling hoor is het eerste dat in mij opkomt een vraag. Wat was er mis met gamejaar 2021? Ik vond het persoonlijk een fijn gamejaar met leuke games. Ik heb dit jaar zeker genoten. Prachtige titels als Forza Horizon 5 en Halo Infinite waren prachtige afsluiters, maar ook Subnautica: Below Zero, Returnal, Hell Let Loose en Resident Evil Village waren zeer goede titels. Het vuurwerk dat op de Gamepass is gegooid was buitengewoon.

En wat er in 2022 uit zal komen? Prachtige games waar ik veel zin in heb. Maar dat maakt 2022 voor mij persoonlijk nog niet tot een beter jaar. Volgend jaar zullen we meer weten, maar ik denk dat dan de stelling is dat 2023 al van tevoren een beter jaar is dan 2022.

0 reacties op "Stelling van de maand: Het gamejaar 2022 scoort bij voorbaat al een dikke voldoende!"