Stelling van de Maand: Ik ben wel een beetje klaar met Call of Duty


Vandaag de dag is Call of Duty in menig collectie te vinden. De franchise lijkt de nieuwe standaard te hebben gezet voor first-person shooters en bijna elk jaar mogen we een nieuw deel verwelkomen. De serie heeft inmiddels al meerdere generaties consoles en pc's meegemaakt en inmiddels is er weer een nieuw deel in ontwikkeling. Activision lijkt geen genoeg te krijgen van Call of Duty, maar de vraag is of de gamers de pil genaamd Call of Duty blijven slikken? Vandaar de stelling van deze maand: ''Ik ben wel een beetje klaar met Call of Duty.''Absoluut. Alles leuk en aardig, maar de rek was er na de originele Modern Warfare wel uit. Nu moet ik zeggen dat die gehele actieflick stijl die nu overheerst mij √ľberhaupt niet bevalt. Maar ja, kuddedieren als wij mensen zijn zal Call Of Duty toch wel weer massaal gekocht worden om elkaar in de multiplayer neer te raggen. Maar zonder mij.Eigenlijk wel. Vooral de singleplayer is tegenwoordig nog het leukste voor mij. Helaas ben je er al op zo'n zes uur doorheen, waardoor ik geen zin heb om daar meer dan vijftien euro voor neer te tellen. Op de online multiplayer geraak ik jammer genoeg al snel uitgekeken. De settings zijn ook niet bepaald origineel meer. Call of Duty: Black Ops was erg leuk, waardoor ik deze met plezier speelde. Een derde Modern Warfare kon er het jaar erna nog net bij. Uiteindelijk bleek dat ik het spel op één of andere manier snel beu was. Vooral online voelt het aan als een Modern Warfare 2.5. In Black Ops was het nog leuk om eigen emblemen te maken en dergelijke, hoewel daar jammer genoeg ook misbruik van werd gemaakt. Maargoed, in Modern Warfare 3 kon je enkel de standaard personalisatie-emblemen gebruiken. Hierdoor voelde het aan als een downgrade. Omdat futuristische settings voor films en games me sowieso vaak niet aanspreken, liet ik ook Black Ops II voor wat het was. Treyarch probeert desondanks altijd wel voor enige afwisseling te zorgen, in tegenstelling tot Infinity Ward. Call of Duty: World at War is één van mijn favoriete games uit de serie. Omdat Treyarch terug de WO II-setting had gekozen. De Eerste Wereldoorlog is bijna 100 jaar geleden, dus juist daarom zou het (althans voor mij) fantastisch zijn als de makers van Call of Duty zich misschien ook eens aan een WO I-setting wagen. Zulke onderwerpen blijven mij altijd boeien. Wanneer Call of Duty zich weer in het verleden zal afspelen, is de kans groot dat ik dat deel zal kopen. Ik ben uiteindelijk grotendeels uitgekeken op de serie. Desondanks is een mogelijke aankoop afhankelijk van de setting.

Vanaf Call of Duty 3 heb ik alle Call of Duty games in huis gehad. In tegenstelling tot Kenny, vond ik juist de games die Infinity Ward uitbracht een stuk leuker. Ik houd wel van de kille, moderne setting uit de Modern Warfare games. Om de één of andere reden heb ik de drie Modern Warfare delen dan ook veel langer gespeeld. World at War en de beide Black Ops games heb ik echt maar tijdelijk gespeeld. Bij de laatste ben ik na een aantal weken weer teruggegaan naar Modern Warfare 3. Nu ben ik er echter wel redelijk klaar mee, na een jaar en wat maanden gespeeld te hebben. Maar als er een nieuwe Call of Duty van Infinity Ward komt, dan is de kans groot dat ik het spel koop. Vooral met het oog op de aankomende release van de PlayStation 4 ben ik benieuwd wat de reeks me dan te bieden heeft.

Ik ben nooit echt een fan geweest van Call of Duty. Ik ben eigenlijk begonnen bij Call of Duty: Modern Warfare, puur voor de multiplayer. Sindsdien heb ik de beide delen van Black Ops nog gespeeld, maar daar heb ik de singleplayer niet eens aangeraakt. Call of Duty is voor mij een pure multiplayer-ervaring. Daarvoor hoef ik niet elk jaar een nieuw deel te hebben. Ik speel immers nog altijd liever online Modern Warfare  dan Black Ops. Wellicht omdat bij Modern Warfare een stuk minder poespas was. De enige reden om Call of Duty nu steeds te blijven aanschaffen, is omdat de servers leger en leger raken bij de oudere delen. Of ik dus klaar ben met Call of Duty? Ik weiger geld uit te geven voor een nieuw deel, dat is wel een ding dat zeker is.

Discord

Hot
Enquête
Verrassend
26%
Verschrikkelijk
37%
Prachtig
12%
Het maakt mij niet zoveel uit
25%
Totaal aantal stemmen: 100 | 0 reacties
Speel nu

Games Headliner