hotness 0
News

Stelling van de maand: Kun je te oud zijn om te gamen?

Gepost door


De kans dat je grootouders fervente gamers zijn, is vrij klein. Desalniettemin zijn er onder de 65+’ers toch een verrassend aantal gamers. Afgelopen week was er dan ook vrij veel commotie in de Belgische pers rond een filmpje waarin een 94-jarige en een 88-jarige vrouw veel plezier beleefden aan Grand Theft Auto 4. Op gamen staat geen leeftijd of toch?

Mwah ik denk dat je je zo oud bent als je je voelt. Ik zie mezelf nog wel vanuit een rolstoel met een controller in mijn knuisten old-skool RPG's te spelen. Ik denk namelijk niet dat ik nog snel genoeg ben voor een goede Beat ém up tegen die tijd.

Zelf behoor ik tot de categorie waarbij de grootouders amper kunnen werken met een gsm, laat staan in het bezit zijn van een gameconsole. Maar gamen vind ik eerder niet leeftijdsgebonden. Ik kan mezelf geen leeftijd toewijzen waarop ik definitief stop met gamen. Wel merk ik dat gamen steeds meer moet wijken voor andere activiteiten naarmate ik ouder word. Ik verwacht ook dat gameproducenten in de toekomst ook een aanbod van games zullen uitbrengen die eerder gericht is op de grijzere bevolkingsgroep. Kortom op gamen staat volgens mij geen leeftijd.

Op dit moment staat er inderdaad geen leeftijd op gamen. Als motion gaming zich echter verder gaat ontwikkelen, dan kan de leeftijd van de gamer nog wel eens een rol gaan spelen. Ik denk, afgaande op de huidige situatie, dat je als oudje nog prima kunt gamen. Of dat gepaard gaat met goed spel, laat ik even buiten wegen. Als motion gaming zich echter op zo'n wijze gaat ontwikkelen dat het de huidige manier van gamen compleet wegvaagt, dan denk ik niet dat het er goed uit ziet voor de generatie oudjes die eraan zit te komen.

Iedereen kan en mag van mij gamen. Ik moet eerlijk bekennen dat ik geen oude mensen ken die achter spelcomputers zitten, maar dat komt ook omdat de ouderen er niet mee opgegroeid zijn. Daarom verwacht ik dat de eerste generatie gamers ook de eerste generatie oudere gamers zullen worden. Al sluit ik me wel bij Sebastien aan dat ik naarmate mijn leeftijd vordert, steeds minder ben gaan gamen.

 

0 reacties op "Stelling van de maand: Kun je te oud zijn om te gamen?"