hotness 0
News

Stelling van de maand: 'Oude games nieuw leven inblazen is altijd leuk'

Gepost door


Electronic Arts heeft een tijdje geleden aangegeven dat ze vaker 'oude games nieuw leven in willen blazen'. Met andere woorden: games die eerdere op generaties consoles verschenen, opnieuw maken. Ze deden dit al met Need for Speed: Hot Pursuit, Syndicate, FIFA Street en meer. Zo staat ook Need for Speed: Most Wanted in de steigers. Is dit altijd goed of kan dit overkomen als uitmelkerij?

Ik heb hier een dubbel gevoel bij. Op zich ben ik geen fan van remakes, maar indien het meer is dan een graphische update kan het me veel plezier verschaffen. Ik heb trouwens mijn twijfels of je een game die van de grond af aan opnieuw gemaakt wordt op basis van een bestaande titel wel een remake kunt noemen. Bij ICO & Shadow Of The Collossus HD of GoldenEye: Reloaded had ik bijvoorbeeld geen positief gevoel. Halo CEA en de heruitgave van de DragonQuest-games op de DS moedig ik dan wel weer aan.

Persoonlijk koop ik Nintendo consoles om de games van Zelda, Mario en Metroid te spelen. Allemaal oudjes die om de haverklap van een nieuw jasje voorzien worden. Nintendo heeft mij in de laatste jaren weinig nieuwe projecten laten zien die me daadwerkelijk kunnen bekoren. Er zijn geen klassiekers in wording meer gemaakt, buiten de vervolgen op zogenaamde oudjes. De andere grote consoles worden regelmatig voorzien van nieuwe reeksen: Killzone, BioShock, Uncharted en ga zo maar even door. Die zijn nu ontzettend tof, maar ik sta niet te springen om in 2020 nog steeds Uncharted te spelen. Ik hoop dat er dan weer iets nieuws is, zoals bijvoorbeeld The Last of Us, dat er binnenkort aankomt. Van mij mogen ontwikkelaars zich lekker storten op andere games, als ik over een paar jaar maar nog steeds games als Mario en Metroid kan spelen.

Zeker weten, ik ben er alvast voorstander van. De eerste en tweede FIFA Street-games heb ik bijvoorbeeld ontzettend veel gespeeld op de PlayStation 2. De nieuwe versie van de reeks, die dit jaar uitkwam, deed me het nostalgische gevoel opnieuw beleven. Toen op de E3-beurs Need for Speed: Most Wanted aangekondigd werd, kon ik mijn geluk ook bijna niet meer op. Mijn gedachten vulden zich weer met goede herinneringen. Meer bedrijven mogen dit doen vind ik. Als ze zich daarna ook nog concentreren op hun nieuwe titels tenminste.

 

Steven Maes:

Ik denk dat dit nodig is om de gamesindustrie aan de gang te houden en verplicht het hen om even outside the box te gaan denken. Als we altijd dezelfde formats voorgekauwd krijgen gaat dit vervelen, echter kan het wel zijn dat een idee achter een game goed genoeg is om te behouden. Ik denk hierbij aan Lara Croft, een format dat interessant genoeg is maar de uitvoering ervan was achterhaald en niet meer zo boeiend voor gamers tegenwoordig. Games evolueren maar gamers ook en het zijn tenslotte die laatste die games kopen.

 

0 reacties op "Stelling van de maand: 'Oude games nieuw leven inblazen is altijd leuk' "