Stelling van de maand: Sony doet een goede zet met de mogelijke PlayStation Phone

Als nieuwkomer op de markt van gamen kun je tegenwoordig wel een wegwijzer gebruiken. Je kunt namelijk kiezen voor een handheld, een console of een simpele telefoon met applicaties. De markt voor laatstgenoemde wordt gedomineerd door Apple’s iPhone. Sony lijkt de concurrentie met deze iPhone aan te willen gaan door het uitbrengen voor een PlayStation Phone. De stelling gaat dit keer dan ook over de spraakmakende PlayStation Phone.

Sander

Sony moet na het falen van de PSP GO met iets beters komen en hoopt dat te vinden in de PlayStation Phone. Of dit een goede zet is betwijfel ik. Om de concurrentie aan te gaan met de komende Nintendo 3DS denk ik namelijk niet dat een PlayStation Phone een goede zet is en een nieuwe handheld is wat de consumenten willen. De PlayStation Phone is namelijk concurrentie voor de iPhone, welke momenteel de markt van de telefoons domineert. Ik denk, met de huidige kennis over de PlayStation Phone, dat deze een zeer lastige concurrent zal worden voor de iPhone, maar dat de markt van de handhelds verloren zal gaan bij het uitblijven van een PSP 2. Het is dus het één of het ander.

Dennis

Ik ben het niet helemaal eens met wat Sander zegt. Sony zal zich wel degelijk mengen in de handheld-markt middels deze telefoon. Tenminste, dat verwacht ik, want kijk maar eens naar de zeer succesvolle iPhone. Zoals Nintendo al bekend maakte, is Apple de grootste concurrent voor het bedrijf uit Kyoto. De 3DS krijgt de meeste concurrentie van de Iphone, welke steeds meer ontwikkelaars en games naar zich toetrekt. De PlayStation Phone heeft de potentie om diezelfde weg in te slaan. Het enige dat Sony ervoor hoeft te doen is zorgen dat ze een fatsoenlijke telefoon ontwikkelen, die zich kan vergelijken met de Iphone. Als het bedrijf dat voor elkaar krijgt, dan komen de ontwikkelaars vanzelf met games. Sony heeft immers al genoeg contacten met ontwikkelaars voor de huidige consoles.

Nicholas

Zoals eerder gezegd, domineren de iPhone en Android de gsm-markt. Wat hen zo interessant maakt zijn hun applicatiewinkels. Nu heeft Sony al iets dergelijks met hun PlayStation Store. Als ze hun segment uitbreiden met niet alleen games, maar ook andere applicaties kan het wel eens een concurrent worden van de andere platformen. Aangezien de PlayStation-eigenaars toch vaak jongeren zijn, is het misschien interessant om een betaalbaar product aan te bieden. Kijk naar de PSP Go: eigenlijk veel te duur voor wat het was en wat mensen wilden besteden aan een handheld. Als men een te hoge prijs gaat vragen, gaat Sony zijn doelpubliek missen en zal de verkoop bijgevolg floppen.

Marijn

Ik ben het in deze discussie met Sander eens. De PlayStation Phone is naar mijn mening gedoemd te mislukken. De PSP Go is compleet gefaald en Sony zou dus beter moeten weten, maar blijkbaar doet het bedrijf dit niet. Zoals Nicholas al aangaf wordt de mobiele telefoonmarkt op dit moment gedomineerd door de iPhone en Android, die enorm in opkomst is. Sony zal deze twee spelers nooit kunnen overtreffen met een telefoon, die simpelweg gecombineerd wordt met een PSP Go, want dit is eigenlijk wat de PlayStation Phone op het eerste gezicht lijkt te zijn. Ook zal het applicatieaanbod nooit zo groot kunnen worden als het aanbod in de App Store. Sony moet een richting kiezen en zich concentreren op de PlayStation Portable 2. Dat is namelijk een handheld waar consumenten wél op zitten te wachten. De mobiele telefoons laten ze maar aan Ericsson over.

Reacties

Heorot op Zondag 5 december 2010 om 14:44

Ik dacht dat ik ergens had gezien dat de PlayStation Phone op android zou draaien...

Sander van Genderen (GameQ Eindredactie) op Zondag 5 december 2010 om 17:01

Volgens de geruchten is dat heel goed mogelijk ja. De vraag is alleen wat ze naast Android zullen doen.

lucias op Dinsdag 7 december 2010 om 01:22

Ik ben het eerlijk gezegd eens met Sander en Marijn, denk niet dat de PS-phone een lang en succesvol leven wacht. De prijs zal ongetwijfeld hoog liggen en het aantal aplicaties laag, en bovendien zal Sony het bijzonder moeilijk hebben om klanten te winnen op een markt waar de iPhone zo'n gigantisch groot aandeel in heeft. Weggegooid geld i'm afraid, Sony...

Discord

Hot
Enquête
Veel
26%
Best veel
48%
Weinig
20%
Niets
7%
Totaal aantal stemmen: 46 | 0 reacties
Speel nu

Games Headliner