Top 5: Beste game-accessoires

Game-accessoires zijn niets nieuws in het wereldje van de videogames. Al sinds het uitbrengen van de eerste Nintendo console konden we met een plastiek geweer gaan jagen op duiven. Wat de laatste tijd wel opvalt is het feit dat er alsmaar meer accessoires verschijnen. Vooral de Wii wordt hiermee overstelpt. Zo zijn er ondermeer volledige sport- en kooksets beschikbaar. De accessoires lijken bovendien ook steeds groter en uitgebreider te worden. Hierbij denken we onder andere aan de plastieken muziekinstrumenten. Als je over genoeg plaats en financi√ęle middelen beschikt, kan je tegenwoordig zelfs al een hometrainer en een skateboard voor de consoles in huis halen. Op de redactie hebben we eens een stemming gehouden over de beste game accessoires en de top 5 daarvan zie je hier beneden.¬†

5. Buzz Controllers

Buzz heeft het Quiz genre helemaal op de kaart gezet. Dit heeft het voor een groot stuk te danken aan de unieke controllers die je bij het spel moet gebruiken. De Buzz controllers worden in sets van vier verkocht. Je kan op één console twee sets aansluiten, waardoor je met acht spelers tegelijk kan quizzen. Een Buzz controller bestaat uit één grote rode knop om af te drukken en uit vier gekleurde toetsen om te antwoorden. In het begin kwamen de kastjes met kabels op de markt. Die moest je na elke speelbeurt uit de war halen. Tegenwoordig zijn ze echter ook draadloos te vinden. Nog nooit was quizzen zo leuk en eenvoudig.

4. DJ Hero Draaitafel

Dat muziekinstrumenten goed werken in de gamewereld heeft Activision al een hele tijd geleden ontdekt. Om ook een ander publiek dan de rockers aan te spreken kwamen ze met DJ Hero op de proppen. Hierbij zit een draaitafel die voorzien is van drie knoppen, één draaiknop en een slider. Hiermee kan je nummers mixen en de juiste noten aanslaan. De platenspeler zelf heeft ongeveer dezelfde functie als de strum bar bij de Guitar Hero gitaren, al wordt deze wel minder vaak gebruikt. De draaiknop en de slider staan op een apart platform dat je zowel links als recht aan de draaitafel kan vastmaken, afhankelijk of je links- of rechtshandig bent. Deze accessoire geeft je alvast het gevoel een echte DJ te zijn.

3. Wii Balance Board

Het Wii Balance Board werd oorspronkelijk gelanceerd bij Wii Fit. Het bord kan je daarbij gebruiken om allerhande oefeningen op te doen en deze te registreren op je Wii console. Hierdoor weet je hoeveel calorie√ęn je hebt verbrand. Daarbij kan je het bord ook gebruiken als weegschaal. Ondertussen heeft Wii Fit al een opvolger gekregen en zijn er tal van andere spellen verschenen waarbij je het Balance Board kan gebruiken. Ski√ęn, skateboarden, boksen, snowboarden en fitnessen zijn bijvoorbeeld allemaal mogelijk met dit unieke stukje techniek.

2. Guitar Hero Drumstel

Na het succes van de Guitar Hero Gitaar besloot Activision om ook een plastiek drumstel op de markt te brengen. Dit drumstel bevat drie trommels en twee simbalen. Deze onderdelen bevatten de vijf bekende kleuren van Guitar Her waarmee je de juiste noten dient aan te slaan. Daarnaast is er een voetpedaal bij dat je zelfs nog met een tweede exemplaar kan uitbreiden. Uiteraard kan ook een set houten drumsticks niet ontbreken. Een klein nadeel aan dit fantastische instrument is dat het nogal wat lawaai maakt. Toch kan dit het plezier, voor de speler zelf althans, niet bederven.

1. Guitar Hero Gitaar

Met een grote voorsprong werd de gitaar van Guitar Hero op onze redactie verkozen tot het beste game accessoire. Op de gitaar heb je vijf knoppen en een strum bar waarmee je de combinaties die op TV verschijnen kan proberen naspelen. Daarnaast heb je nog whammy bar ter beschikking. Ondertussen is de gitaar uitgebreid met een fret slider waar dezelfde vijf kleuren op terug te vinden zijn. Je kan in de spellen kiezen uit verschillende moeilijkheid niveaus. Dit zorgt ervoor dat je op het gemakkelijkste al van de eerste keer redelijk goed een bekend liedje kan naspelen. Hoe langer je speelt des te beter het gaat. De hoogste moeilijkheidsgraad is erg hoog en zorgt ervoor dat je flink zal moeten oefenen om de liedjes op dit niveau uit te spelen. Dit geeft een goed gevoel wanneer je weer wat beter wordt, waardoor het verslavend is en je waarschijnlijk vertrokken bent voor vele uren speelplezier.

Activision is voor de redactie dus de grote winnaar wat de game-accesoires betreft. Het is dan ook ontzettend leuk om je favoriete nummers te spelen op gitaar, drum of als DJ. Met Rock Band is dit ook allemaal mogelijk, maar persoonlijk vinden we de instrumenten van Guitar Hero net iets beter uitgewerkt. Het Wii Balance Board kunnen we ook wel smaken. Dit is immers een prima toevoeging voor de Wii console die er voor zorgt dat een aantal spellen naar een hoger niveau gebracht worden. Ook de Buzz controllers worden nog regelmatig uit de kast gehaald. Het is nu eenmaal veel plezanter om met een echte quizknop aan de slag te gaan dan met de gewone controllers. Reikhalzend kijken we uit naar de toekomst om te zien welke unieke game-accessoires de ontwikkelaars nog allemaal gaan bedenken.

Reacties

Christopher Profil op Maandag 10 mei 2010 om 06:36

Leuk artikel, zelf vind ik de DJ Hero draaitafel de beste.

Sebastiaan Quekel op Maandag 10 mei 2010 om 19:30

Hoe tof alle game-accessoires ook zijn, stabiel zijn ze allerminst. Zo is mijn GH-drumstel onlangs voor de derde maal overleden. Om SCHIJTziek van te worden..

DerPater op Woensdag 12 mei 2010 om 21:17

En toch vindt ik de afwerking van de Rock Band gitaar mooier cq beter dan die van GH maar goed dat is persoonlijk :$ 

Discord

Hot
Enquête
Veel
27%
Best veel
47%
Weinig
20%
Niets
7%
Totaal aantal stemmen: 45 | 0 reacties

Games Headliner