hotness 0
News

Top 5: Exclusives van Microsoft

Gepost door

In deze rubriek geeft de redactie van GameQuarter haar onderbouwde mening door middel van een top 5. In het vorige artikel kwamen de vijf beste exclusives van Sony aan bod. Ditmaal is het de beurt aan de beste exclusives van concurrent Microsoft. Aangezien het vorige artikel slechts PlayStation 3-exclusives bevatte, zullen er in dit artikel alleen Xbox 360-exclusives worden vernoemd. Het maakt niet uit of de games door Microsoft zelf of third-party ontwikkelaars gemaakt zijn. Het gaat om exclusieve games die op de meest recente console van Microsoft verschenen zijn. Geniet hierbij van vijf heerlijke games:

5. Alan Wake

Alan Wake mag dan wel op de vijfde positie in deze top 5 staan, de game bevat zeker een aantal elementen die ongeëvenaard zijn op de Xbox 360-console. Als schrijver Alan Wake wordt je vrouw op mysterieuze wijze ontvoerd. Hieruit ontkiemd zich een verhaal dat vele plotwendingen kent, die het allemaal erg spannend maken. Ontwikkelaar Remedy Entertainment zet het spel neer als een psychologische actiethriller met daarin horrorelementen. De game geeft je dan ook van begin tot eind een onbehaaglijk en onwennig gevoel. De sfeer die wordt gecreëerd is ontzettend griezelig. De licht- en schaduweffecten maken het allemaal des te realistischer, helemaal omdat je voornamelijk in het donker speelt. Alan Wake heeft dan ook een welverdiende plaats gekregen in deze top 5.

4. Fable II

In 2008 verscheen het vervolg op de eerste Fable-game, Fable II. Peter Molyneux en zijn ontwikkelaars van Lionhead Studios, maakten van Fable II wederom een meesterlijke game. Een van de sterkste punten uit de game is nog wel het maken van keuzes die je voorgeschoteld krijgt. De keuzes die je maakt hebben invloed op het verloop van de game, de manier waarop andere personages met je omgaan en de status die je in de wereld vergaard. Word je een heroïsche helper, of toch een brute slechterik? Naast de hoofdmissies is er nog veel meer te doen in de wereld die Albion heet. Vele sidequests leiden je naar alle uithoekjes van het koloniale land. De prachtige muziek zorgt er voor dat er een heerlijke sfeer wordt gecreëerd waarin iedereen zich thuis zal voelen. Op dit moment komt het derde deel in de Fable-franchise er alweer aan. “Who will you become?”

3. Gears of War 2

De top 3 vangt aan met een titel van Epic Games, Gears of War 2. Het eerste deel in de Gears of War-trilogie liet de gamewereld al sudderen, maar dit debuut kwam tevens op de PC uit. Gears of War 2 verscheen exclusief voor de Xbox 360 en evenaarde het eerste deel op een aantal punten. Zo was de singleplayer een stuk langer en kreeg het verhaal meer inhoud. Als Marcus Fenix neem je het wederom tegen de ranzige Locust op. Dit zorgt voor een aantal epische momenten waarin bloed, geweld en zieke wapens de hoofdrol spelen. Tevens was de singleplayer in coöp te spelen. Grafisch ziet het spel er nog beter uit dan zijn voorganger. De online multiplayer is eveneens leuker dankzij de geïntroduceerde Horde-modus. Veel ontwikkelaars hebben deze modus hierna overgenomen. Al met al is Gears of War 2 gewoon een hele complete game die je, mits je 18 jaar en ouder bent, een nooit vertoonde actievolle ervaring biedt.

2. Forza Motorsport 3

Op de tweede positie staat een racegame die voor iedere leeftijdscategorie geschikt is en die zelfs je vader laat glunderen: Forza Motorsport 3. De race-ervaring in deze game is voor iedereen geschikt, aangezien je de moeilijkheidsgraad zelf kunt bepalen aan de hand van de assistentie tijdens het racen. Iemand die ervaren is met racegames kan het zichzelf naar wens moeilijk maken in Forza Motorsport 3, maar een beginneling in het genre kan zijn ego strelen door alle races met gemak te winnen. Dit allemaal door het in- en uitschakelen van de assistentie. Aan content is er geen gebrek. Noem een auto en hij zit in Forza Motorsport 3. Het aanbod van auto`s en banen is zelf zo breed, dat het niet allemaal op één schijfje paste. Grafisch heb je het gevoel alsof je zelf over de Nürburgring rijdt en het geluid van de ronkende motoren is een lust voor het oor. Al dit genot kan worden bespeeld in een uitgebreide carrière modus en een goed gebalanceerde online multiplayer. Forza Motorsport 3 is naar onze mening met recht de op één na beste exclusive voor de Xbox 360.

1. Halo 3

Veel mensen hadden Halo 3 waarschijnlijk wel op deze eerste plaats verwacht. De hype rond de game was overweldigend. De gehele game-industrie stond tijdens de lancering op zijn kop. Eindelijk konden miljoenen fans de trilogie af gaan sluiten en voor eeuwig afrekenen met de Covenant. Het jammerlijke einde uit het tweede deel werd helemaal goed gemaakt met de singleplayer die nog steeds op het netvlies van vele gamers gebrand staat. In talloze omgevingen moest de Covenant worden bestreden en ontplooide het verhaal zich meer dan ooit. Dit zorgde voor een aantal zeer moeilijke momenten, maar gelukkig kon er altijd iemand meespelen in coöp. Na deze fantastische ervaring kon er geknald gaan worden in de online multiplayer. Voor 2007 hadden we nog nooit zoveel mooie online mogelijkheden gezien. Ontwikkelaar Bungie overtrof zichzelf. Alle mooie momenten uit de voorgaande twee delen kwamen samen in Halo 3. De sfeer, het verhaal, de omgevingen, alles was perfect uitgewerkt. Halo 3 staat dan ook unaniem op nummer 1 in deze top 5.

Natuurlijk zijn we ook benieuwd naar wat jullie de beste exclusieve games op de Xbox 360 vinden. Laat een reactie achter met daarin jouw mening.

0 reacties op "Top 5: Exclusives van Microsoft"