Top 5 - Games die verfilmd MOETEN worden - Deel 1Games en films zijn een medium apart. Niet iedereen houdt van beide en niet iedereen kan de ander waarderen en andersom. Hoe vaak is het niet voorgekomen dat een film een bijpassende game  kreeg, welke vervolgens vernietigende beoordelingen ontving? Andersom klinkt helaas hetzelfde riedeltje. Verschillende regisseurs hadden ballen van staal en trachtten een game om te vormen naar een film. Ook deze mislukten negen van de tien keer hopeloos. Stilaan is dan ook de gedachte gevormd dat deze twee niet samen door een deur kunnen. Toch blijft men het proberen. Zo is er een Assassin’s Creed film in ontwikkeling met niemand minder dan Michael Fassbender, maar worden ook de avonturen van Nathan Drake hoogstwaarschijnlijk getoond op het witte doek. Met dit in het achterhoofd hebben wij bedacht welke games wij graag verfilmd zouden zien, inclusief bijpassende acteurs. Vandaag staat de nummer 5 op het programma. Fantaseren jullie mee?

Acteurs
Hugh Jackman als John Marston, Liam Hemsworth als Jack Marston, Sean Connery als Bill Williamson en Christoph Waltz als Edgar Ross

Regisseur
Quentin Tarantino

Red Dead Redemption is een grote game, zowel qua omgeving als qua verhaal. Het is dan ook een lastige zaak om deze kundig te verfilmen. Er dient een verhaallijn te worden neergepend welke steek houdt met de game, maar te tonen is in twee uur en voldoende actie bevat. Daarom besloot ik dan ook dat John en zijn zoon Jack al direct vanaf het begin samen optrekken. Hugh lijkt erg veel op John, inclusief haardos. Bovendien heeft Hugh al meerdere malen de stoere kerel gespeeld, iets wat John op zijn minst is. Liam fungeert als lustobject voor de vrouwen, maar ook als softe zoon die uitgroeit tot klootzak in spé. Sean is te duur om de gehele film op te laten draven en mag dus het gedoodverfde ex-bendelid van John spelen, één waarbij wraakgevoelens net zo aanwezig zijn als het gras tijdens een voetbalwedstrijd. Christoph tot slot is uitstekend in staat om ongeacht welk personage vlekkeloos in te vullen. Een achterbakse slechterik die anderen om zijn vinger weet te winden? Check.

Een typisch vader-zoon verhaal, waarbij John op het eind het leven laat. Gamegetrouw, maar het zorgt ook voor die emotionele dreun ten opzichte van het bioscooppubliek. Nu we het over dreunen hebben, de film is niet in 3D. John en Jack krijgen de opdracht van Ross om Williamson om te leggen, wat dan ook in eerste instantie de opzet is. De film werkt hier kundig naar toe en we zien hoe de band tussen John en Jack hechter raakt. Hoe wordt een band tussen vader en zoon gevormd? Simpel, samen konijnen villen, handlangers en bandieten omleggen en samen over de prairie galopperen. Na een epische strijd legt Williamson het loodje en treden John en Jack als winnaars uit het opgetrokken zand. De film lijkt naar het einde toe te werken, maar niets is minder waar, want plotsklaps grijpt Ross zijn kans. Ross had zijn plannen vanaf minuut één al klaar, maar hield zijn mond, zoals het een bad guy betaamt. De film versnelt, de spanning stijgt en de actiescènes volgen elkaar in snel tempo op. Vader duwt zoon uit de weg, raakt ernstig verwond, zoon schiet slechterik neer en vader sterft in de armen van de zoon. De setting en de karakters van Red Dead Redemption lenen zich kortom uitermate goed voor een verfilming.

Lees morgen op GameQuarter over de nummer 4 van 'Games die verfilmd MOETEN worden'!

Discord

Hot
Enquête
Verrassend
26%
Verschrikkelijk
37%
Prachtig
12%
Het maakt mij niet zoveel uit
25%
Totaal aantal stemmen: 100 | 0 reacties
Speel nu

Games Headliner