Top 5 - Games die verfilmd MOETEN worden - Deel 2

Games en films zijn een medium apart. Niet iedereen houdt van beide en niet iedereen kan de ander waarderen en andersom. Hoe vaak is het niet voorgekomen dat een film een bijpassende game  kreeg, welke vervolgens vernietigende beoordelingen ontving? Andersom klinkt helaas hetzelfde riedeltje. Verschillende regisseurs hadden ballen van staal en trachtten een game om te vormen naar een film. Ook deze mislukten negen van de tien keer hopeloos. Stilaan is dan ook de gedachte gevormd dat deze twee niet samen door een deur kunnen. Toch blijft men het proberen. Zo is er een Assassin’s Creed film in ontwikkeling met niemand minder dan Michael Fassbender, maar worden ook de avonturen van Nathan Drake hoogstwaarschijnlijk getoond op het witte doek. Met dit in het achterhoofd hebben wij bedacht welke games wij graag verfilmd zouden zien, inclusief bijpassende acteurs. Vandaag staat de nummer 4 op het programma. Fantaseren jullie mee?

Acteurs
Brad Pitt als Dovahkiin, Benedict Cumberbatch als Alduin, Michael Douglas, Morgan Freeman, Kevin Kline en Robert de Niro als The Greybeards

Regisseur
Peter Jackson

Skyrim!? Die game slokt 100 uren van je kostbare leven op als je even niet oplet! Dat klopt. Maar Skyrim is epic en begrippen als epic werken aanlokkelijk. Brad Pitt staat garant voor succes en zorgt voor de emotionele diepgang in een prent als deze. Benedict vertolkte Smaug in The Hobbit en deed dit met verve. Een inkoppertje. Michael, Morgan, Kevin en Robert stralen in hun nieuwe film Last Vegas en lijken geknipt voor de rollen als oude, wijze mannen die brabbelen over oude krachten en stemgeluiden. Skyrim is groot, waardoor je wellicht zou overwegen om aan een drieluik of iets dergelijks te denken, maar dat doen we in dit geval niet. Een film van drie uur biedt voldoende ruimte om het ├ę├ęn en ander uit te leggen, de Dovahkiin zijn krachten te zien beheersen om tot slot de confrontatie met Alduin aan te gaan. Met Peter aan het roer weet je het echter nooit zeker, omdat de beste man zelfs van zijn eigen agenda twee trilogie├źn weet te produceren. Skyrim dient een visueel spektakel te worden, zodat deze in Imax kan worden geportretteerd. Denk aan prachtige vergezichten, maar ook aan de groteske steden. Brad zit gevangen aan het begin van de film, wordt per toeval gered door Alduin, wordt opgepikt door een toevallige passant, ontdekt zijn krachten, reist richting The Greybeards, verslaat een aantal bandieten en monsters, doorkruist een dungeon, spreekt met en leert van The Greybeards om tot slot Alduin op te roepen en te verslaan, ergens hoog boven de wolken. Tussendoor ontmoet de Dovahkiin een Nightingale, wat leden van The Dark Brotherhood en een familielid van de Stormcloak. Misschien zelfs een Daedra? Magie en fantasie spelen een grote rol in deze kaskraker, welke een miljoenenpubliek voor zich moet winnen, waarna er merchandise van kan worden verkocht om vervolgens een game te laten ontwikkelen genaamd: Skyrim: The Movie: The Game.

Lees morgen op GameQuarter over de nummer 3 van 'Games die verfilmd MOETEN worden'!

Discord

Hot
Enquête
Verrassend
26%
Verschrikkelijk
37%
Prachtig
12%
Het maakt mij niet zoveel uit
25%
Totaal aantal stemmen: 100 | 0 reacties
Speel nu

Games Headliner