Top 5 - Games die verfilmd MOETEN worden - Deel 3

Games en films zijn een medium apart. Niet iedereen houdt van beide en niet iedereen kan de ander waarderen en andersom. Hoe vaak is het niet voorgekomen dat een film een bijpassende game  kreeg, welke vervolgens vernietigende beoordelingen ontving? Andersom klinkt helaas hetzelfde riedeltje. Verschillende regisseurs hadden ballen van staal en trachtten een game om te vormen naar een film. Ook deze mislukten negen van de tien keer hopeloos. Stilaan is dan ook de gedachte gevormd dat deze twee niet samen door een deur kunnen. Toch blijft men het proberen. Zo is er een Assassin’s Creed film in ontwikkeling met niemand minder dan Michael Fassbender, maar worden ook de avonturen van Nathan Drake hoogstwaarschijnlijk getoond op het witte doek. Met dit in het achterhoofd hebben wij bedacht welke games wij graag verfilmd zouden zien, inclusief bijpassende acteurs. Vandaag staat de nummer 3 op het programma. Fantaseren jullie mee?

Acteurs
Sam Rockwell als Isaac Clarke, Scarlett Johansson als Nicole Brennon, Michelle Rodriguez als Ellie en Alan Rickman als Jacob Danik

Regisseurs
J.J. Abrams en Alfonso CuĂĄron

Dead Space is driemaal vertegenwoordigd op de consoles. Kiezen we dan voor een enkele film of een drieluik? Persoonlijk kies ik voor een enkele film. Een film waarin Alan Rickman de hebberige gemenerd Jacob Danik vertolkt, Michelle tough-chick Ellie speelt, Scarlett in de huid van de dode vriendin van Isaac kruipt en de protagonist wordt ingevuld door Sam Rockwell. Rockwell heeft ten slotte al bewezen een sci-fi film, Moon, te kunnen dragen, evenals de regisseur. J.J. heeft zich namelijk onder andere bezig gehouden met de twee Star Trek-films. J.J. is echter niet de enige die zich met de film gaat bemoeien, want ook Alfonso, welke we kennen van de hit Gravity, heeft zich bewezen in dit genre. Hoogstaande visuals en een ijzersterke soundtrack dienen ervoor te zorgen dat de film net zoveel sfeer meekrijgt als de wedstrijd Borussia Dortmund – Bayern MĂŒnchen. Geen liefhebber? Bedenk dan enkele epische scĂšnes van Dragonball Z. Dit zal moeten volstaan. De film trapt af met een flashback waar we Isaac en Nicole samen gelukkig zien. Plots wordt Isaac wakker, alleen op de USG Ishimura. De Necromorphs zijn hoorbaar, maar nog niet zichtbaar. Hoe Isaac op de Ishimura is belandt, horen we via Isaacs gedachten. De hallucinaties, met daarin Nicole, teisteren Isaac op een aantal momenten, wat zorgt voor een flinke teug horror. Isaac dwaalt in eerste instantie wat doelloos rond, maar na verloop van tijd landt Jacob met zijn bemanning. Isaac, de oude en bekwame technicus dat hij is, onderschept berichten waarin wordt gesproken over de Marker. Isaac besluit dan ook op zoek te gaan naar de Marker en treft Ellie. Ellie is in de film onderdeel van Jacobs crew, maar loopt over. Samen zoeken zij naar de Marker, terwijl ze zowel te maken hebben met de Necromorphs als Jacob.

Lees morgen op GameQuarter over de nummer 2 van 'Games die verfilmd MOETEN worden'!

Discord

Hot
EnquĂȘte
Verrassend
26%
Verschrikkelijk
37%
Prachtig
12%
Het maakt mij niet zoveel uit
25%
Totaal aantal stemmen: 100 | 0 reacties
Speel nu

Games Headliner