Top 5 - Games die verfilmd MOETEN worden - Deel 5

Games en films zijn een medium apart. Niet iedereen houdt van beide en niet iedereen kan de ander waarderen en andersom. Hoe vaak is het niet voorgekomen dat een film een bijpassende game  kreeg, welke vervolgens vernietigende beoordelingen ontving? Andersom klinkt helaas hetzelfde riedeltje. Verschillende regisseurs hadden ballen van staal en trachtten een game om te vormen naar een film. Ook deze mislukten negen van de tien keer hopeloos. Stilaan is dan ook de gedachte gevormd dat deze twee niet samen door een deur kunnen. Toch blijft men het proberen. Zo is er een Assassin’s Creed film in ontwikkeling met niemand minder dan Michael Fassbender, maar worden ook de avonturen van Nathan Drake hoogstwaarschijnlijk getoond op het witte doek. Met dit in het achterhoofd hebben wij bedacht welke games wij graag verfilmd zouden zien, inclusief bijpassende acteurs. Vandaag staat de nummer 1 op het programma. Fantaseren jullie mee?

Acteurs
Vin Diesel als Kratos, Liam Neeson als Zeus, Tom Hardy als Hercules, Jude Law als Hermes, Robert Downey Jr. als Helios en Gerard Butler als Hades

Regisseurs
Sylvester Stallone, Zach Snyder en Christopher Nolan

Voor mij was God of War III geniaal. God of War II was in zijn totaliteit beter, maar God of War III wist met zijn opzet mij meer te betrekken en te plezieren. Het opzoeken en afmaken van een aantal Goden was uitermate bevredigend en in mijn optiek dan ook uitstekend filmmateriaal. Een dergelijke film verdient een sterrencast en een sterrenbegeleiding. Sylvester Stallone is een van de koningen van het actiegenre en heeft met Rambo en The Expendables aangetoond een actiefilm te kunnen regisseren. Hetzelfde geldt echter voor Zach Snyder, die met Sucker Punch, Superman en natuurlijk 300 uit hetzelfde vaatje tapte als Stallone. Twee van deze krachtpatsers hebben echter niet altijd voldoende Maaslander gegeten rondom het vertellen van een verhaal, waardoor Christopher Nolan zich eveneens zal bemoeien met de film. Vin Diesel is een spierbundel, zo ook Kratos. Vin Diesel schreeuwt veel en is in staat intimiderend te handelen, zo ook Kratos. Vin Diesel is kaal, zo ook Kratos. Liam heeft al ervaring met het spelen van Zeus, wat de keuze vergemakkelijkt. Tom zorgt voor een geloofwaardig personage, voor zover dat telt in een film als deze, maar heeft ook de spieren om Hercules te vertolken. Helios lijkt mij een angsthaas en de man met de mooie praatjes, waardoor Robert Downey Jr. de ideale man voor deze rol lijkt. Jude speelt daarentegen Hermes en speelt daarmee het type God dat vooral veel bespot omdat hij toch niet gepakt kan worden. Tot slot Hades. Gerard Butler is eveneens een spierbundel, maar wel eentje die iemand duister kan neerzetten, denk bijvoorbeeld aan zijn rol in Law Abiding Citizen. De film volgt de lijn van God of War III, maar draait volledig om het vernietigen van de Goden. Er dient hiervoor een alternatieve introductie te worden bedacht voor de haat jegens deze verhevene. Zeus heeft bijvoorbeeld uit egoïstische beweegredenen de familie van Kratos uitgemoord of Zeus heeft Kratos voor de gek gehouden. Iets in die richting. Vervolgens begint Kratos aan een moordtocht waar je u tegen zegt. Visueel spectaculair, eenzelfde soundtrack als de games en veel, veel actie. Komt u maar.

Natuurlijk zijn er nog vele andere games die in aanmerking zouden kunnen komen voor een verfilming, maar het geheugen van een 21-jarige jongeman bevat vandaag de dag meer gaten dan hem lief is, waardoor veel games simpelweg niet de revue zijn gepasseerd. Schroom dus niet om jouw fantasie├źn te delen met ons! De 18+-fantasie├źn mogen daarentegen op een andere site worden geplaatst of bij een redacteur naar keuze.

Discord

Hot
Enquête
Verrassend
26%
Verschrikkelijk
37%
Prachtig
12%
Het maakt mij niet zoveel uit
25%
Totaal aantal stemmen: 100 | 0 reacties
Speel nu

Games Headliner