Top 5: Het beste van Mario

Wie kent hem niet? De kleine ronde Italiaanse loodgieter die al in meer dan 200 spellen verschenen is. De held van Nintendo is een begrip geworden in de gameindustrie, je kunt simpelweg niet meer om hem heen. In de loop der jaren heeft Nintendo Mario al vele malen succesvol aan het publiek voorgesteld. Uit al deze spellen waarin Mario een zekere rol van betekenis speelde, hebben wij een top vijf samengesteld. De top vijf van Mario.

5. New Super Mario Bros Wii

Met New Super Mario Bros Wii bracht Nintendo de succesvolle franchise terug tot leven. In de 2D-platformer kunnen Mario en zijn vrienden de werelden doorlopen. De platformer werd vooral geprezen vanwege de multiplayer modi, waarin je het tegen elkaar kunt opnemen, maar ook kunt samenwerken. Het recept is nog altijd hetzelfde: zorg dat je het einde van het level bereikt. De propeller en het pinguinpak zijn aan de items toegevoegd, waardoor niet alles is zoals het oude. Toch zul je ook de Mushrooms en sterren weer voorbij zien komen, waarmee je Mario en zijn vrienden naar een sterker niveau kunt tillen. Reden genoeg dus om deze game te belonen met een plekje in onze top 5.

4. Super Mario Kart

Als er Ă©Ă©n racegame succesvol is geweest en dat nog steeds is, dan is het Mario Kart wel. De kartracer werd op de Super Nintendo al het pareltje van Nintendo en de Mario Kart op de Wii staat nog wekelijks in de verkooplijsten. Toch vonden wij van de redactie dat de Super Nintendo versie van de kartracer een grotere impact op de gameindustrie heeft gehad dan Mario Kart op de Wii. In Super Mario Kart waren Mario en Co. in karts gepropt om vervolgens over kleurrijke circuits te scheuren. Wapens al de bliksemschicht, het rode en groene schild en de bananenschil zorgden voor een racer voor alle leeftijden. Het was dan ook een slimme zet van Nintendo om de racer naar de DS en Wii te halen, want de game zal nooit gaan vervelen.

3. Super Mario World

De nummer drie van onze top vijf is Super Mario World geworden. Deze SNES titel zorgden voor veel tevreden critici en ook veel blije consumenten. Het was de eerste Mario titel op de SNES. Samen met Yoshi en Luigi ging Mario langs vele werelden om uiteindelijk Prinses Peach te redden van de kwaadaardige Bowser, die haar in zijn kasteel had opgesloten. In elk van de zeven werelden moest je met een kind van Bowser afrekenen. Met de 2D-platformer beleefde vele gamers een ongelofelijk leuk avontuur welke vast nog in vele geheugens gegrift staat. Super Mario World is in onze ogen dan ook een terechte nummer 3.

2. Super Mario Galaxy

De nummer twee van deze lijst is een game die in 2007 voor de Nintendo Wii verscheen, namelijk Super Mario Galaxy. Met deze game liet Nintendo zien dat het platformgenre wel degelijk in staat is om te vernieuwen. Nintendo liet Mario rennen, springen, zwemmen en zelfs vliegen over allerlei kleine planeetje met de bij behorende zwaartekracht. Dit zorgde voor een enorm afwisselende game met talrijke nieuwe gameplayelementen. Super Mario Galaxy is daarom ook de allerbeste driedimensionale Mariogame als het aan de redactie ligt. Van de week kunnen jullie in de review lezen of het tweede deel hier aan kan tippen. Super Mario Galaxy 2 verscheen namelijk afgelopen vrijdag.

1. Super Mario Bros 3.

De allerbeste Mariogame is wat ons betreft Super Mario Bros. 3. Het spel dat uitkwam voor de NES liet ons kennis maken met de nakomelingen van Bowser, de Koopalings. In acht werelden moest je afrekenen met deze vervelende wezens. De werelden varieerden van een grote droge woestijn tot een wereld waarin alles vele malen groter is dan normaal. Daarnaast stond het spel bekend om de geniale powerups, zoals de Super Leaf en de Tanooki Suit. Ook kon Mario een kikkerpak aantrekken, waardoor hij gemakkelijk zwom. Super Mario 3 is zonder twijfel de beste Mario ooit en misschien wel een van de beste games allertijden. Vooral het feit dat de game anno 2010 nog steeds geweldig is zegt eigenlijk al genoeg: Super Mario Bros. 3 is tijdloos.

Discord

Hot
EnquĂȘte
Veel
27%
Best veel
47%
Weinig
20%
Niets
7%
Totaal aantal stemmen: 45 | 0 reacties
Speel nu

Games Headliner